سریع و با استعداد: تهیه عدسی نذری برای 100 نفر به همراه ترفندهای حرفه‌ای

  • توسط: admin


عدسی یکی از انواع آش‌های اصیل و سنتی ایرانی است که در وعده‌های غذایی شام، ناهار، صبحانه یا به عنوان نذری در مناسبت‌های مذهبی تهیه و سرو می‌شود. در ادامه با آدرینبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه عدسی نذری برای ۱۰۰ نفر به صورت مرحله به مرحله همراه با فوت و فن‌های پخت آن برایتان شرح دهیم. 

مواد لازم جهت تهیه عدسی نذری برای ۲۰ نفر

مواد لازم جهت تهیه عدسی نذری برای ۲۰ نفر به شرح زیر است:

عدس۱ کیلوگرمرب گوجه فرنگی۱۲۵ گرمپیاز۶۰۰ گرمسیب زمینی۶۰۰ گرمکره۲۵ گرمفلفلبه مقدار لازمنمکبه مقدار لازمزردچوبهبه مقدار لازمآبلیموی تازهنیم شیشه کوچکآببه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم

مواد لازم جهت تهیه عدسی نذری برای ۵۰ نفر

مواد لازم جهت تهیه عدسی نذری برای ۵۰ نفر به شرح زیر است:

عدس۲.۵ کیلوگرمرب گوجه فرنگی۲۵۰ گرمپیاز۱.۵ کیلوگرمسیب زمینی۱.۵ کیلوگرمکره۵۰ گرمفلفلبه مقدار لازمنمکبه مقدار لازمزردچوبهبه مقدار لازمآبلیموی تازهیک شیشه کوچکآببه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم

مواد لازم جهت تهیه عدسی نذری برای ۱۰۰ نفر

مواد لازم جهت تهیه عدسی نذری برای ۱۰۰ نفر به شرح زیر است:

عدس۵ کیلوگرمرب گوجه فرنگی۵۰۰ گرمپیاز۳ کیلوگرمسیب زمینی۳ کیلوگرمکره۱۰۰ گرمفلفلبه مقدار لازمنمکبه مقدار لازمزردچوبهبه مقدار لازمآبلیموی تازهیک شیشه کوچکآببه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم

مواد لازم جهت تهیه عدسی نذری برای ۱۵۰ نفر

مواد لازم جهت تهیه عدسی نذری برای ۱۵۰ نفر به شرح زیر است:

عدس۷.۵ کیلوگرمرب گوجه فرنگی۷۵۰ گرمپیاز۴.۵ کیلوگرمسیب زمینی۴.۵ کیلوگرمکره۱۵۰ گرمفلفلبه مقدار لازمنمکبه مقدار لازمزردچوبهبه مقدار لازمآبلیموی تازهدو شیشه کوچکآببه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم

مراحل تهیه عدسی نذری

برای تهیه عدسی نذری، این غذای ساده و کم هزینه باید مراحل زیر را طی کنید.

مرحله اول: خیساندن عدس

برای پخت عدسی بهتر است از چند ساعت قبل حبوبات را در آب بخیسانید و هر چند ساعت یک بار آب روی آن‌ها را عوض کنید. این کار باعث می‌شود که نفخ حبوبات به خوبی گرفته شود و زمان پخته شدن آن کم شود.

مرحله دوم: پختن عدس‌ها

اکنون به سراغ پختن عدس‌ها روید. عدس‌هایی که از چند ساعت قبل در آب خیسانده‌اید را در صافی بریزید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود.

سپس عدس‌ها را به همراه مقدار مناسبی آب درون قابلمه مناسبی بریزید؛ به طوری که آب روی سطح عدس‌ها را بگیرد.

قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید و منتظر بمانید تا محتوای درون قابلمه شروع به جوشیدن کند. بهتر است در حین پختن، آن را به خوبی هم بزنید که ته نگیرد.

مرحله سوم: اضافه کردن سیب‌زمینی

در این مرحله به سراغ سیب زمینی‌ها روید. سیب زمینی‌های شسته شده را پوست بگیرید و به ابعاد کوچکتری تقسیم کنید.

سیب زمینی را به محتوای درون قابلمه اضافه کرده و حرارت را کم کنید. حدود ۶۰ دقیقه زمان دهید تا عدس و سیب زمینی به خوبی بپزند.

توجه: در این مرحله می‌توانید بسته به بودجه و سلیقه خود، قارچ هم به مواد اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: رازهای خوشمزه و غلیظ شدن عدسی خانگی

مرحله چهارم: آماده سازی پیاز

حال پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و درون تابه مناسبی کمی روغن ریخته و تفت دهید.

تفت دادن را ادامه دهید تا بوی خامی پیازها گرفته شود و پیازهایتان کمی طلایی رنگ و برشته شود.

در همین مرحله زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به محتوای تابه اضافه کنید و کمی به هم زنید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

پس از آزاد شدن بوی ادویه‌ها، رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و مجدد کمی تفت دهید تا رب رنگ باز کند و و بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله پنجم: له کردن سیب زمینی‌

در چهارمین مرحله به سراغ قابلمه روید و تکه‌های سیب زمینی را از محتوای درون قابلمه جدا کنید، به کمک پشت چنگال آن‌ها را له کنید و به شکل پوره درآورید. سپس مجدد سیب زمینی‌های پوره شده را به قابلمه اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلیم نذری برای ۱۰۰ نفر

مرحله ششم: اضافه کردن محتویات تابه

در پنجمین مرحله ترکیب پیاز، رب و ادویه‌های تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید. همه مواد را به هم زنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.

اگر آب محتوای درون قابلمه کم بود کمی آب جوش به آن اضافه کنید، حرارت را کم کرده و حدود ۹۰ دقیقه دیگر به آن زمان دهید تا حسابی بپزد و اصطلاحا جا بیفتد.

مرحله هفتم: اضافه کردن آبلیمو

در ششمین مرحله آب لیموی تازه را با توجه به ذائقه و سلیقه غذایی خودتان به ترکیب خوراک عدسی درون قابلمه اضافه کنید.

حال خوراک عدسی خوش‌عطر و طعم‌تان را در ظرف سرو بکشید و با کمی پیاز داغ، گلپر یا فلفل سیاه تزیین کنید. (مصلح خوراک عدسی ادویه گلپر است؛ پس اگر عطر و بوی گلپر را دوست دارید حتماً در زمان سرو از آن استفاده کنید.)

شما می‌توانید این خوراک خوشمزه را به همراه نان یا برنج سرو کنید.

مقدار و روشی که ذکر شد برای پخت عدسی نذری برای ۱۰۰ نفر است. اگر دوست دارید این مقدار را بیشتر و کم‌تر کنید، باید با همین نسبت مواد را تغییر دهید.

می‌توانید در تهیه عدسی از بلغور گندم نیز استفاده کنید؛ بدین صورت که برای هر پیمانه عدس حدوداً ۲/۳ پیمانه بلغور استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوبیا پلو نذری برای ۱۰۰ نفر

بیشتر بخوانید: انواع ساندویچ نذری خوشمزه و کم هزینه

نکات طلایی که در تهیه عدسی نذری باید بدانید!

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه عدسی نذری اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

توجه داشته باشید که عدس‌ها را حداکثر ۲۴ ساعت در آب بخیسانید. اگر مدت زمان بیشتری عدس‌ها در آب بمانند در زمان پخت پوست آن‌ها جدا شده و عدس‌ها له می‌شوند و شکل خود را از دست می‌دهند. در حین پخت اگر آب محتوای خوراکتان کم شد حتماً به آن آب جوش بیفزایید. برای خوش طعم‌تر شدن عدسی می‌توانید از عصاره مرغ، عصاره گوشت یا قلم گاو استفاده کنید. اگر عدسی شما شور شد می‌توانید مقداری سیب زمینی آب پز به آن اضافه کنید تا از مقدار شوری آن کاسته شود. غلظت خوراک عدسی باید متناسب و شبیه به آش باشد نه زیاد رقیق و نه زیاد سفت شود. در ابتدای زمان پخت و تا به جوش آمدن محتوای درون قابلمه درب قابلمه را نگذارید؛ زیرا باعث می‌شود که پوست عدس‌ها از آن‌ها جدا شود.برای لعاب‌دار کردن عدسی می‌توانید یک قاشق غذاخوری آرد سفید را به صورت تفت داده شده یا خام در کمی آب حل کنید و به محتوای درون قابلمه‌تان اضافه کنید. شما از سیر نیز می‌توانید در تهیه عدسی استفاده کنید. (در همان مرحله پیاز داغ گرفتن سیر له شده را به همراه پیاز کمی تفت دهید)از دیگر روش‌های لعاب‌دارتر کردن عدسی استفاده از مقدار کمی کره است؛ می‌توانید کره را به جای روغن جایگزین کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی آدرینطرز تهیه عدسی نذری را برایتان شرح دادیم. امیدواریم که در ایام محرم یا ماه مبارک رمضان در مراسمات مذهبی‌تان از این غذای نذری استفاده کنید و ما را در این کار خیر و انسان‌ دوستانه شریک بدانید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید