سرآشپزی شیرینی چرخی قزوین: طرز تهیه شیرینی‌های خوشمزه و مجلسی

  • توسط: admin


شیرینی چرخی یکی از شیرینی‌های سنتی و تاریخی ایران است که اصالت آن به قزوین برمی‌گردد. برای تهیه این شیرینی، ماست، روغن، آرد برنج، پودر قند، زرده تخم مرغ، آرد سفید، بیکینگ پودر، پودر هل و گلاب به ترتیب استفاده می‌شوند. ابتدا پودر قند را الک کرده و سپس با روغن و پودر هل مخلوط کنید و زرده‌ها و وانیل را اضافه کنید. سپس ماست و بیکینگ پودر را هم اضافه کرده و با گلاب ترکیب کنید. آردهای قنادی و برنجی را به تدریج به مواد اضافه کرده و خمیر را به خوبی ترکیب کنید. سپس خمیر را درون پلاستیک فریزر برای استراحت دادن به مدت چند ساعت قرار دهید. سپس خمیر را حالت داده و به شکل‌های مختلف بچینید و در فر پخته و با پودر پسته یا خرفه تزئین کنید. این شیرینی‌ها بسیار خوشمزه و ماندگاری زیادی دارند و می‌توانید آنها را برای عزیزانتان تهیه کنید.

شیرینی چرخی یکی از انواع شیرینی‌های بسیار سنتی و قدیمی است که اصالت آن به قزوین برمی‌گردد. برای تهیه و فرم دادن خمیر این شیرینی باید آن را از دستگاهی شبیه به چرخ گوشت رد کنید، تا خط و خطوطی روی شیرینی نقش بندد. از این رو نام آن، شیرینی چرخی انتخاب شده است.ما امروز در این بخش از آدرینبلاگ کامل‌ترین و خوشمزه‌ترین طرز تهیه شیرینی چرخی را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این شیرینی باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.طرز تهیه شیرینی چرخی قزوینمدت زمان آماده سازی مواد اولیه، استراحت خمیر و تهیه این شیرینی ۳-۴ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۳۰-۳۵ عدد شیرینی به شما می دهد.درجه سختی تهیه این شیرینی در دسته بندی متوسط قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه شیرینی چرخی قزوین:ماست۱۵۰ گرمروغن جامد۳۷۵ گرمآرد برنج۵۰۰ گرمپودر قند۳۵۰ گرمزرده تخم مرغ۵ عددآرد سفید۵۰۰ گرمبیکینگ پودر۱ قاشق چای‌خوریپودر هل۱ قاشق سوپ‌خوریگلاب۴ قاشق  غذاخوریپودر پسته (برای تزئین)به مقدار دلخواهمرحله اول: آماده سازی پودر قندپودر قند را الک کنید تا اگر ناخالصی در آن وجود دارد توسط الک گرفته شود. الک کردن پودر قند در نرم و لطیف شدن بافت نهایی شیرینی شما تاثیر مثبتی دارد.مرحله دوم: ترکیب روغن جامد، پودر قند و پودر هلروغن جامد را درون ظرف مناسبی بریزید.پودر قند الک شده را به آن اضافه کنید و کمی به هم زنید.پودر هل را به ترکیب فوق بیفزایید و با دور تند همزن برقی مواد را ۴-۵ دقیقه بهم زنید تا کاملا پفکی، روشن و حجیم شوند.در این بازه زمانی باید چندین بار مواد درون ظرف را دورگیری کنید تا همه مواد یک دست به هم زده شوند.مرحله سوم: افزودن زرده‌ها و وانیلزرده‌های تخم‌مرغ و وانیل را به ترکیب فوق اضافه کنید.همه مواد را با دور تند همزن ۲-۳ دقیقه دیگر بهم زنید تا با خوبی با هم ترکیب شوند.مرحله چهارم: ترکیب ماست و بیکینگ‌پودربیکینگ‌پودر و ماست را درون ظرف مناسبی بریزید و کمی به هم زنید.آن را کنار گذارید و منتظر بمانید تا بیکینگ‌پودر در ماست عمل کند.مرحله پنجم: افزودن گلاب و ماست عمل آمادهماست عمل آماده (پس از مخلوط‌شدن ماست و بیکینگ‌پودر، ترکیبی پفکی حاصل می‌شود) و گلاب را به خمیر شیرینی اضافه کنید.مواد را با کمک لیسک به آرامی به هم زنید تا با هم ترکیب شوند.بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی آب دندون مازندرانمرحله ششم: آماده سازی و افزودن مواد خشکآرد سفید قنادی و آرد برنج را با هم ترکیب کنید.ترکیب فوق را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید.الک کردن آرد ها موجب هوادهی شدن ذرات آرد می‌شود. این کار در نهایت بافت شیرینی شما را نرم و لطیف می‌کند.ترکیب آردهای فوق را کم‌کم به مواد شیرینی اضافه کنید و مواد را به آرامی با لیسک به هم زنید.تا جایی آرد به مایه شیرینی اضافه کنید که خمیر جمع شود.توجه داشته باشید که این خمیر نیاز به ورز دادن ندارد و همین که با نوک انگشت جمع شد کافی است.مرحله هفتم: استراحت دادن خمیرخمیر را درون پلاستیک فریزر گذارید و سطح آن را کمی صاف کنید و درب پلاستیک را ببندید به طوری که هوای درون آن نفوذ نکند.خمیر را به مدت ۲-۳ ساعت در دمای محیط به دور از گرما استراحت دهید.توجه داشته باشید که بهتر است خمیر را برای استراحت دادن در مکانی خنک قرار دهید.مرحله هشتم: حالت دادن خمیر و تزیین آنپس از استراحت کردن خمیر از آن به اندازه یک گردو کوچک بردارید و در دست گرد کنید.همه خمیر را به همین شکل حالت دهید. خمیرهای کوچک گرد شده را از دستگاه چرخ خمیر رد کنید.ته سینی فر را کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بیندازید. شیرینی‌ها را در کنار هم روی سینی بچینید.با مقداری پودر پسته یا پودر خرفه روی شیرینی‌ها را تزیین کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی دوشاب برنج به روش شمالی!مرحله نهم: آماده سازی فرفر برقی یا گازی را ۱۰-۱۵ دقیقه قبل از پخت شیرینی روشن کنید تا به خوبی گرم شود.توجه داشته باشید که گرم کردن فرها پیش از پخت شیرینی در کیفیت و بافت نهایی شیرینی شما بسیار تاثیرگذار است.مرحله دهم: پخت شیرینیسینی حاوی شیرینی را درون فر قرار دهید.شیرینی‌ها را در طبقه وسط فر گذارید، دمای پخت برای فرهای برقی ۱۷۵-۱۸۰ درجه است و مدت زمان پخت ۱۲-۱۵ دقیقه.پس از پخت سینی شیرینی را از فر خارج کنید و در دمای محیط قرار دهید تا شیرینی‌ها خنک شوند.شیرینی‌های چرخی بسیار خوشمزه و معطر شما آماده میل کردن هستند.این شیرینی ماندگاری زیادی دارد.بهتر است برای طولانی‌تر شدن زمان ماندگاری آن را در ظروف درب داری در یخچال نگهداری کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی سلطان ترکیه‌ایپیشنهاد می‌کنیم که شما نیز طبق روشی که در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبرایتان شرح دادیم، این شیرینی‌های بسیار ترد و لطیف را برای عید تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید