سالاد فتاح بادمجان؛ سالاد مدرن و خوشمزه عربی
فراروـ سالادها همیشه محبوباند! از پیش غذا گرفته تا مزه کنار غذا همیشه پای سالاد در میان است. اصلا وقتی روی میز یا سفره سالاد نباشد، انگار سفره یک چیز اساسی کم دارد. سالادها انقدر متنوع و هیجان انگیز و رنگارنگ هستند که تمامی ندارند. مثلا در رستورانها معمولا یک میز مخصوص فقط به سالاد اختصاص دارد که هرکدامشان انگار دارند به شما چشمک میزنند. سالادها در اصل به عنوان پیش غذا سرو میشوند، اما بعضی وقتها انقدر چیزهای خوشمزه و مقوی داخلشان هست که برای خودشان یک پا غذای اصلی به حساب میآیند. مثلا اگر سالاد سزار را تنها بخورید، آنقدر سیر میشوید که جا برای غذا نمیماند، حالا سالاد ماکارانی که جای خودش را دارد. سالادها با انواع سبزیجات مثل خیار، گوجه، انواع کلم، کاهو، هویج، خیارشور، زیتون، تخم مرغ، سیب زمینی، فلفل دلمهای، مرغ، قارچ و… تهیه میشوند و هرکدام سسهای مخصوص به خود را دارند. سالاد فتاح نوعی سالاد عربی به معنای گشایش یا گشوده شده است که نوعی سالاد مدرن و بسیار خوشمزه رستورانی است. این سالاد به صورت یک نان سربسته روی میز سرو قرار میگیرد و شما برای خوردن آن باید با قاشق سطح نان را بشکنید تا به مواد سالاد برسید و به همین دلیل به این سالاد، فتاح میگویند. سالاد فتاح انواع و اقسامی دارد که فتاح بادمجان یکی از خوشمزهترین این نوع سالادها است. اگر به درست کردن سالادها و غذاهای بینالمللی و مدرن علاقه دارید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه سالاد فتاح بادمجان همراه ما باشید.
مواد لازم
نان پیتا: برای هر بشقاب ۱ عدد
بادمجان: ۲ عدد
نخود پخته: ۲ قاشق غذاخوری
مغز گردو خرد شده: یک چهارم پیمانه
بادام زمینی: ۱۵ عدد
جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
انار دانه شده: نصف لیوان
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
مواد لازم سس
ماست چکیده: ۴۰۰ گرم
سیر: ۳ حبه
ارده: ۱ قاشق غذاخوری
سس مایونز: ۱ قاشق غذاخوری
آب لیمو تازه: نصف یک عدد
نمک: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این سالاد خوشمزه ابتدا بادمجان را به صورت نگینی خرد و سرخ کنید. سس مایونز را داخل یک کاسه مناسب بریزید و سیر رنده شده، ارده، سس مایونز، آب لیمو ترش و نمک را به آن اضافه کنید و و مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. در مرحله بعد مقداری روغن داخل یک ماهی تابه گود بریزید و صبر کنید روغن داغ شود. با چاقو روی یک سمت نان پیتای گرد، سوراخ ریزی ایجاد کنید، سپس نان را داخل روغن قرار بدهید و مدام با قاشق روغن را روی قسمت بالایی نان هم بریزید. بعد از اینکه یک سمت نان سرخ شد، آن را برگردانید تا سمت دیگرش هم سرخ و برشته شود. نان پیتا بعد از سرخ شدن باد میکند، پس مراقب باشید نان موقع خارج کردن از روغن نشکند یا نترکد.
نان را روی کاغذ مخصوص روغن قرار بدهید تا روغن اضافهاش کشیده شود. حالا همان سمت نان را که سوراخ کرده بودید، با پشت قاشق خیلی آرام بکوبید تا حفرهای به اندازه یک قاشق غذاخوری روی نان ایجاد شود. از میان همین حفره خیلی آرام بادمجان سرخ شده، نخود پخته، مغز گردو، بادام زمینی و دانه انار را داخل نان بریزید، سپس سس آماده را داخل نان بریزید و نان را به آرامی کمی تکان بدهید تا مواد پخش شود. حالا بشقاب مخصوص سرو را خیلی آرام روی نان قرار بدهید و ظرف را برگردانید تا قسمت سالم و پوشیده نان روی بشقاب قرار بگیرد. روی سطح نان کمی جعفری خرد شده بریزید و هنگام سرو با پشت قاشق نان را بشکنید و این سالاد خوشمزه را میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ نان پیتا نوعی نان ترکی نازک شبیه به نان لواش است که برای ساندویچ بسیار مناسب است و میتوانید آن را از سوپرمارکتها تهیه کنید.
ـ هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجانهای چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجانهای چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. همچنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجانهای براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیدهتر باشد، نشان از شیرین بودن آن است.
ـ همیشه وقتی در تهیه غذا یا سالاد سس مایونز جزو مواد اولیه است، عدهای میپرسند، آیا میشود به جای آن از ماست استفاده کرد؟ این مسئله تا حدودی سلیقهای است. اگر منع مصرف دارید یا اینکه به خاطر کالری بالای سس مایونز تمایلی به استفاده از آن را ندارید، میتوانید ماست چکیده را جایگزین کنید؛ اما ماست معمولاً آب میاندازد؛ بنابراین توصیه میشود برای مهمانیها این کار را انجام ندهید.
- برچسب ها: