رکورد بارش باران در سال چهارسو کدام است؟
در طول سال جاری، بارش باران در بسیاری از مناطق ایران بسیار فراوان بوده است. بارشهای پراکنده و فراوان اغلب از منابع اصلی تأمین آب برای زراعت و دامداری است و تأثیر مهمی بر کشاورزی و اقتصاد کشور داشته است. بارندگیهای متعدد امسال باعث شده تا مناطقی که در سالهای گذشته دچار خشکسالی شده بودند، تا حد زیادی تشکیلات آبی خود را بهبود بخشند.
بارشهای امسال نه تنها بر کشاورزی تأثیر مثبتی داشته است، بلکه در کاهش خطرات طوفانها و سیلابها و همچنین افزایش نرخ پرآبی و کاهش دمای هوا نیز نقش مهمی داشته است. این بارشها باعث افزایش تولید محصولات کشاورزی و دامی شده و به تبدیل ایران به یک کشور خودکفای در زمینههای کشاورزی و دامپروری همکاری میکنند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، گرچه روزهای اخیر برخی مناطق کشور شاهد بارش بودهاند، اما این بارشها هنوز با وضعیت مطلوب فاصله دارند و همچنان کاهش را نشان میدهند.
چندی پیش هم فیروز قاسمزاده سخنگوی صنعت آب با اشاره به بارشهای خوب روزهای اخیر افزود: هر چند در هفته گذشته شاهد نزولات جوی بهصورت برفوباران در اغلب نقاط کشور بودیم، اما کمبارشیهای پاییز موجب شده تا این بارشها سهم موردنیاز سدهای کشور را به طور کامل تأمین نکند.
وی خاطرنشان کرد: بارشها نباید این تصور را ایجاد کند که نیاز آبی کشور برطرف شده و همچنان به مدیریت مصرف در سراسر کشور نیازمندیم.
اکنون تازهترین گزارش دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور نشان میدهد که ۱۱۸.۱ میلیمتر بارش از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ اسفندماه در مقایسه با ۱۵۹.۵ میلیمتر دوره بلندمدت ۲۶ درصد کاهشیافته است.
همچنین این میزان بارش در همسنجی با مدت مشابه سال گذشته که ۱۴۱.۲ میلیمتر بوده هم کاهش ۱۶ درصدی را نشان میدهد.
سه استان فارس، بوشهر و هرمزگان بیشترین کاهش را نسبت به دوره بلندمدت دارند .
چهار استان گلستان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی و مازندران دارای رشد بارش نسبت به دوره بلندمدت هستند.
- برچسب ها: صنعت آب