روند نزولی مصرف ماهی در بشقاب ایرانیان: کاهش قابل توجه سرانه!

  • توسط: admin


به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تجارت‌نیوز، مصرف ماهی در ایران از جنبه‌های اقتصادی، تغذیه‌ای و … اهمیت دارد. با توجه به شرایط اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم، انتخاب تغذیه مناسب و مقرون‌به‌صرفه به دغدغه بسیاری از مردم تبدیل شده است.

در گذشته گوشت قرمز و مرغ، در سبد بسیاری از خانواده‌های ایرانی قرار داشت. با کاهش قدرت خرید مردم، گوشت قرمز و مرغ از سبد خرید خانواده‌های ایرانی حذف شد و مصرف ماهی جای آن را گرفت.اما در حال حاضر بازهم به دلایلی نظیر تورم، قدرت خرید مردم کاهش یافته است. این امر باعث کاهش سرانه مصرف ماهی در خانواده‌های ایرانی شده است.

قیمت انواع ماهی در بازار

طبق داده‌های ممتازنیوز، ماهی سفید دریای شمال، بالای ۸۰۰ گرم، ۳۰۰ هزارتومان در بازار میوه و تره‌بار تهران قیمت‌گذاری شده است.

ماهی قزل‌ آلا پرورشی یالای ۳۰۰ گرم، ۱۷۵ هزارتومان، ماهی حلوا به ازای هر کیلوگرم ۳۰۰ هزار تومان، ماهی سنگسر طلایی یه ازای هر کیلوگرم ۲۴۰ هزارتومان به فروش می‌رسد. کاهش قدرت خرید مردم، عاملی برای کاهش تقاضا

مهدی یوسف‌خانی، رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ گوشتی و ماهی تهران درباره کاهش تقاضا برای مصرف آبزیان در گفت‌وگو با ایلنا توضیح داد که جریان حاکم بر بازار آبزیان این است که به دلیل افزایش قیمت انواع ماهی پرورشی و صیدی، قدرت خرید مردم هم کاهش یافته است.

وی درباره میزان تقاضای مردم برای خرید ماهی عنوان کرد: در حال حاضر، در تمام فصول سال، تقاضا برای خرید ماهی کاهش یافته است. اما تقاضا برای کاهش ماهی پرورشی به دلیل مناسب‌تر بودن قیمت آن به نسبت ماهی صیدی، بیشتر است.

میزان تولید سالانه ماهی در کشور چقدر است؟

علی‌اکبر خدایی، دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت در گفت‌وگو با همشهری آنلاین، درباره میزان تولید ماهی در کشور تصریح کرد: در این حوزه سرمایه‌گذاری‌های خوبی انجام شده و حتی در روستاهای مرکزی و خراسان جنوبی هم تولید آبزیان بالا رفته است. اما تولید ماهی نسبت به ۱۰ سال گذشته افزایش داشته است. به طور مثال در سال ۱۳۹۲، ۲۰ هزارتن بوده که امسال به ۶۰ هزار تن رسیده است. تولید ماهیان سردابی هم از ۱۰۰ هزار تن به ۲۰۰ هزار تن رسیده است.

سرانه مصف ماهی در ایران و جهان

علی‌اکبر خدایی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین به میزان سرانه مصرف ماهی در ایران و حهان اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف ماهی در جهان ۲۳ کیلوگرم است اما طبق آمار رسمی سازمان شیلات، سرانه مصرف ماهی در ایران، ۱۴ کیلوگرم است.

بر اساس این گزارش، ماهی بعد از افزایش قیمت گوشت قرمز و مرغ یک جایگزین مناسب محسوب می‌شد. اما با افزایش قیمت این مخصول، تقاضا هم برای خرید ماهی کاهش یافته است. دولت باید در راستای کنترل قیمت این محصول، اقدامات لازم را انجام دهد. افزایش قیمت ماهی بر کاهش مصرف سرانه آن تأثیرگذار است. بنابراین علاوه بر کنترل قیمت‌خا توسط دولت، باید در راستای آگاه‌سازی مردم از فواید این محصول هم اقدامات لازم صورت گیرد.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید