رشد قابل توجه تولید گندم در سال جاری و راهکاری برای اخراج دلالان از بازار خرید
به دلیل افزایش تولید گندم در سال جاری و پیش بینی حدود ۱۳ میلیون تن برداشت از مزارع، نقش دلالان و واسطهگران در خرید و فروش محصولات کشاورزی بسیار مهم است. دلالان که از یک سو میتوانند برای کشاورزان قیمت مناسبی برای محصولاتشان ارائه کنند، از سوی دیگر ممکن است با افزایش قیمت بر روی مصرفکننده تأثیر منفی داشته باشند.
برای حذف دلالان از چرخه خرید، میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. از جمله این روشها میتوان به ارتقاء شفافیت در بازار، استفاده از سامانههای آنلاین برای خرید و فروش محصولات، توسعه بازارهای محلی و اقلیمی و حمایت مستقیم از کشاورزان اشاره کرد. این راهکارها میتوانند کمک کنند تا کشاورزان درآمد بیشتری کسب کنند و قیمت محصولات برای مصرفکننده منطقیتر شود.
به گزارش اقتصاد آنلاین، عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفتگو با خبرنگار آدرینبا بیان اینکه برداشت گندم در استانهای سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، جنوب بوشهر، جنوب فارس، جنوب خوزستان و ایلام از حدود یک هفته پیش آغاز شده است، گفت: تاکنون حدود ۹۰ هزار تن گندم از کشاورزان این مناطق خریداری شده است.
وی با اشاره به اینکه قیمت پایه خرید تضمینی برای هرکیلوگرم گندم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است، افزود: به منظور انجام یک خرید خوب، حذف دلالان و واسطه ها و عدم استفاده از گندم به عنوان خوراک دام و طیور به دنبال تعیین جایزه تحویل گندم از سوی رئیس جمهور هستیم و این مساله را با جدیت پیگیری می کنیم.
هاشمی تصریح کرد: در صورت تعیین و اعلام جایزه تحویل گندم از سوی رئیس جمهور اتفافات بسیار خوبی در خرید این محصول رخ می دهد.
وی با بیان اینکه سال گذشته جایزه تحویل گندم به ازای هر کیلوگرم ۲ هزار تومان بود، گفت: امسال نیز در صورتی که این جایزه تعیین شود، خرید گندم برای دلالان و واسطه ها جذابیتی نخواهد داشت و دولت می تواند عمده گندم تولیدی را از کشاورزان خریداری کند.
هاشمی تاکید کرد که با توجه به وضعیت خوب بارندگی ها، پیش بینی می شود امسال میزان تولید گندم بیش از ۱۳ میلیون تن باشد ضمن اینکه سال گذشته با خرید ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم داخلی در بخش خبازی به خودکفایی رسیدیم و امسال هم اگر جایزه تحویل به موقع تعیین و اعلام شود، خودکفایی بخش خبازی تکرار می شود.
- برچسب ها: تولید گندم عطاء الله هاشمی