راهکاری موثر برای حل مشکل دستمزد کارگران: نماینده مجلس طرح خود را ارائه کند

  • توسط: admin


نماینده مجلس که به عنوان نماینده مردم انتخاب شده است، دارای مسئولیت‌های مختلفی است که از جمله آن ها می‌توان به حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه اشاره کرد. اما ارائه لایحه و تصویب آن تنها یکی از راهکارهای حل مشکلات نمی‌باشد. اخیرا مسئله دستمزد کارگران به یکی از مسائل مهم و حساس جامعه تبدیل شده است که نیازمند راهکارهای جدی و جامع می‌باشد. بنابراین، تنها ارائه و تصویب لایحه ممکن است به تنهایی کافی نباشد و نماینده مجلس باید تمام توان و تلاش خود را به کار گیرد تا این مشکل را به طور جدی و کامل حل کند. نیاز به برگزاری جلسات، مشورت با نهادها و اعمال فشار بر ارگان‌های ذیربط برای اجرای لایحه، تنها بخشی از فعالیت‌هایی است که نماینده باید انجام دهد. بنابراین، نماینده مجلس باید تلاش کند تا با تمامی این اقدامات بتواند مشکل دستمزد کارگران را حل کند و به بهبود وضعیت اجتماعی جامعه کمک کند.

به گزارش آدرینبه نقل از خانه ملت، علی بابائی کارنامی در مورد اظهارات معاون وزیر کار مبنی بر اینکه لایحه پیشنهادی اصلاح مواد ۴۱ و ۱۶۷ قانون کار برای تعیین مزد کارگران به زودی به دولت ارائه می‌شود، گفت: این موضوع مبنای قانونی ندارد و مجلس هم در این رابطه واکنش نشان خواهد داد، زیرا ما جزو کشورهایی هستیم که به مقاوله نامه‌های بین المللی پیوستیم و تعیین مزد باید با توافق کارگران باشد.
وی افزود: نمی‌توان در جایی مانند مجلس به صورت یک طرفه در مورد تعیین مزد کارگران تصمیم گرفت، زیرا تعیین حقوق کارمندان با کارگران متفاوت است در واقع کارگر در محیطی کار می‌کند که پارامترهای مزدی در آنجا جایگاهی ندارد و متغیرهای خاص خود را دارد و قانون گذار در قالب ماده ۴۱ قانون کار، مزد را به توافق کارگر با کارفرما در قالب شورای عالی کار واگذار کرده است.
از ظرفیت‌های تشکل‌های کارگری در طول سال استفاده نمی‌شود
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس یازدهم ادامه داد: متاسفانه از ظرفیت‌های تشکل‌های کارگری در طول سال استفاده نمی‌شود و تنها در ماه پایانی سال جلساتی را برگزار و تاکید می‌شود که می‌خواهیم در مورد مزد کارگران تصمیم گیری کنیم و این موضوع بیانگر این است که دولت‌ها هنوز نتوانسته اند کارایی لازم را برای استفاده از ظرفیت قانون کار داشته باشند؛ سوال اینجا است که در کجای قانون آمده که زمان تصمیم گیری در مورد تعیین مزد کارگران باید ماه‌های پایانی سال باشد؟ اگر شورای عالی کار به صورت ماهانه جلساتی را برگزار و پارامترهای مرتبط با مسائل و مختصات مزدی و رفاهی کارگران را مورد بررسی قرار دهد نیازی نیست که این مهم را به پایان سال موکول و کشور را درگیر کرد البته این مشکلات مختص دولت و وزرای فعلی نیست بلکه همیشه وجود داشته و توجهی به رفع آن‌ها نشده است.
بابایی کارنامی با یادآوری اینکه مطالبات کارگران در شورای عالی کار بررسی و تصمیم گیری می‌شود، گفت: شورا اختیارات زیادی دارد و باید در طول سال در مورد مباحث مزدی، منطقه‌ای و رفاهیات و سبد معیشت کارگری بحث و گفتگو شود تا کارگر به این نتیجه برسد که به فکر آن‌ها هستند؛ کارگران تنها اقشاری هستند که مطالبات شان را از مسیر قانونی پیگیری می‌کنند، اما برخی در این رابطه برای کشور هزینه تراشی می‌کنند.
کارگران ثابت کرده اند که اهل گفتگو هستند
عضو کمیسیون اجتماعی یادآور شد: کارگران ثابت کرده اند که اهل گفتگو هستند و نمی‌توان در زمان کوتاه در مورد مزد بیش از ۵ میلیون نفر تصمیم گیری کرد البته کارگران تنها کارگران شاغل نیستند بلکه این موضوع به کارگران بازنشسته هم تسری می‌یابد؛ فراکسیون کارگری و کمیسیون اجتماعی در طول ۴ سال اخیر بارها در مورد عدم تعیین مزد کارگران در ماه‌های پایانی سال به وزرای کار تذکر دادند و تنها کسی که تا حدودی توانست به این مهم توجه داشته باشد حجت الله عبدالملکی وزیر مستعفی کار بود که نسبت به بررسی شاخص‌ها اقدام کرد، اما به دلیل برخی همجمه‌ها نتوانست این مسائل را به سرانجام برساند.
به خوبی نتوانستیم از ظرفیت قانون مترقی کار استفاده کنیم
رئیس فراکسیون کارگری مجلس با تاکید بر اینکه ارائه لایحه پیشنهادی اصلاح مواد ۴۱ و ۱۶۷ قانون کار برای تعیین مزد کارگران به دولت به منزله پاک کردن صورت مساله است، تصریح کرد: با ارائه این لایحه مشکل دستمزد کارگران حل نمی‌شود و راه به جایی نمی‌برد؛ می‌خواهند توپ را به زمین قوای دیگری بیندازند و مجلس را با جامعه کارگری درگیر کنند؛ در این رابطه نیاز است مرکز پژوهش‌های دولت و مجلس، کانون کارفرمایان و بخش خصوصی با اجماع مشکلات حوزه کارگری را بررسی کنند؛ در واقع کارگر در ۶ ماه نخست سال با انگیزه بالا به بهره وری کشور کمک می‌کند، اما در ماه‌های پایانی سال با ایجاد نارضایتی ها، ذهن و روان کارگران را درگیر جلسات شورای عالی می‌کنیم و این بدترین سیاست است، زیرا به خوبی نتوانستیم از ظرفیت قانون مترقی کار استفاده کنیم و این ضعف بزرگی است که مجریان باید آن را به دقت آسیب شناسی کنند.
وی افزود: این مسیری است که ما باید همدیگر را قانع کنیم و ضعف‌ها را بررسی و شناسایی کنیم و حتی اگر هم کارگران و نمایندگان آن‌ها هم به جایی نمی‌رسند باید مشکل کار را در جای دیگر بررسی کرد؛ ترکیب شورای عالی کار باید اصلاح شود، زیرا دولت در جایی که باید حاکمیتی نگاه کند به دخلش توجه می‌کند و وزیر صمت هم باید نظر دولت را جویا شود؛ در نتیجه این مسائل باید رضایت کارگران را جلب کرد تا بتوانند به بهره وری و اقتصاد کشور کمک کنند و نباید در این رابطه تصمیمات احساسی گرفت؛ امیدواریم بتوانیم با اجماع نظر دولت و مجلس مشکلات کارگران را حل کرد، فراکسیون کارگری بعد از تعطیلات نوروز به این موضوع ورود خواهد کرد در این رابطه با تصمیم گیری در سطح کلان کشور می‌توان به مزد کارگران کمک کرد.

[

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید