راهکارهای خلاقانه برای مدیریت پسماند؛ صادقی برای بهبود وضعیت اقدام میکند
مدیریت پسماند یکی از موضوعات حیاتی و اساسی در زمینه محیط زیست است که نیازمند روشهای نوین و خلاقانه برای حل مشکلات آن است. احمد صادقی، روششناس محیط زیست، بیان کرده که برای مدیریت بهینه پسماند، باید از شیوههای نو و خلاقانه استفاده شود. او تاکید دارد که استفاده از فناوریهای پیشرفته، ارتقاء آگاهی و آموزش عمومی، ترویج مفاهیم بازیافت و کاهش مصرف و همچنین ایجاد همکاریهای بینالمللی میتواند به بهبود مدیریت پسماند کمک کند. به عنوان مثال، فناوریهای پیشرفته مانند سامانه هوشمند مدیریت پسماند میتواند به کاهش مقدار پسماند تولیدی و افزایش بازیافت آن کمک کند. از این رو، استفاده از شیوههای نو و خلاقانه در مدیریت پسماند امری ضروری برای حفظ محیط زیست و پایداری منابع آن است.
به گزارش اقتصاد آنلاین، احمد صادقی در دویست و بیست و پنجمین جلسه شورا و پس از ارایه گزارش مدیر عامل سازمان پسماند در خصوص فعالیت های انجام شده و برنامه های در دست اقدام این سازمان گفت: مواردی که می خواهم عرض میکنم نافی زحماتی نیست که در شهرداری کشیده شده اما تصوری که از تحول در حوزه پسماند وجود دارد این است که روش های سنتی با جایگزینی شیوههای نو و خلاقانه و استفاده از تجربیات ملی و بینالمللی صورت گیرد.
وی ادامه داد: کاری که شهرداری دارد انجام می دهد این است که مدیریت دانش و مدیریتی که مبتنی بر علم و دانش باشد را کنار گذاشته و صرفا بر اساس تجربه، آنچه که در گذشته بوده را انجام می دهند و نهایتا فرایند های پیمانکاری را اصلاح می کنند. صادقی افزود: اتفاقا ما به آنچه در گذشته بوده ایراد داریم. پسماند ما امروز یک موجود پیر و فرتوت است که می خواهیم با بزک کردن او را جوان کنیم.
وی ادامه داد: در هیچ دوره ای مانند امروز نبوده که اتباع خارجی بیایند رفت و روب خیابان ها را انجام دهند، مخازن زباله نهایتا نو شود و یا بعضی را رنگ امیزی کنند، یا از ماشین های مکانیزه کمتر استفاده می شود چرا که می گویند هزینه بر است.
وی افزود: این در حالی است که شهروندان ما در هیچ دوره ای از این شیوه جمع آوری زباله و پسماند رضایتمندی نداشتند، لذا ما انتظار داشتیم شهر به گونه ای تمیز شود که دیگر هیچ مخزن زباله ای نباشد نظیر خیلی از جاهای دنیا ولی متاسفانه ما به سراغ تکنولوژی نرفتیم و هنوز دنبال این هستیم که اتباع خارجی بیایند خیابان ها را تمیز کنند.
صادقی خاطر نشان ساخت: استفاده از مکانیزاسیون کردن خودرها اتفاقا نه تنها هزینه بر نیست بلکه مقرون به صرفه هم هست، ولی متاسفانه ما وقت را از دست دادیم، فقط داریم گذشته را ترمیم می کنیم، گذشته ای که شاید از اساس باید تغییر می کرد.
صادقی اضافه کرد: نکته این است که برنامه کاربردی شهرداری هم در حوزه پسماند شناخته شده نیست، در منطقه ای که صدها هزار نفر ساکن هستند تنها چند صد نفر به این برنامه مراجعه می کنند.
صادقی در پایان گفت: مدیران آنچه را گزارش می دهند که خودشان می خواهند در حالی که گزارش باید بر اساس اسناد بالا دستی باشد، در برنامه چهارم ۴ حکم آمده و لایحه مصوبه جامع پسماند داریم و انتظار این است که شاخص های برنامه را بیایند بگویند.
- برچسب ها: احمد صادقی