راهنمایی برای جلوگیری از جوش آوردن خودرو در حین انجام عملیات!
هنگامی که قصد دارید خودروی خود را جوش آورید، ابتدا باید از ایمنی خود اطمینان حاصل کنید. اولین کاری که باید انجام دهید، خاموش کردن موتور و صبر کردن تا خودرو خنک شود. سپس باید مطمئن شوید که رادیاتور خودرو خنک و پر از آب باشد. بررسی سطح آب بازوی با توجه به دمای آب و رنگ آب یکی از مهمترین مراحل این فرایند است.
سپس باید در صورت لزوم، سر رادیاتور را باز کرده و بازوی رادیاتور را پر کنید. از دستمال یا دستکش استفاده کرده و بحران برخورد با آب جوش را کاهش دهید. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که در صورت نیاز، موتور آب موجود در خودرو را تخلیه کرده و مقدار جدید را اضافه کنید.
در نهایت، بعد از انجام این مراحل، میتوانید موتور را دوباره روشن کرده و از خودرو جوش آورید. اگر باز هم انجام این مراحل به معتبرترین نشانه شما نزدن پس از اجرای خودرو برای اصلاح یا موارد دیگر در مورد مکانیکی سوال کان این موضوع بحث کنید.
اقتصادآنلاین – مهسا زرگری؛ در روزهای گرم تابستان، بعضی افراد را میبینیم که در اتوبانها یا خیابانهای شهر، کنار خودروی خود ایستادهاند، کاپوت را باز کردهاند و با سردرگمی به موتور داغ خود نگاه میکنند که در بخار و دود فرو میرود. این موقعیت ممکن است نگرانکننده باشد، اما برخی افراد خطا را میکنند و چند لیتر آب را روی موتور خالی میکنند که این یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که یک راننده میتواند انجام دهد و میتواند به موتور آسیب بزند و خسارت مالی زیادی را به همراه داشته باشد. بنابراین، در این شرایط اضطراری، به جای استرس و سردرگمی، بهتر است آرام باشیم و به راهحلهای منطقی و درست تمرکز کنیم تا وضعیت را بهبود بخشیم.
علت جوش آوردن خودرو چیست؟
قبل از بحث درباره باید و نبایدهای مربوط به زمان جوش آوردن ماشین، بهتر است ببینیم چرا ماشین گاهی داغ میشود و جوش میآورد. به زبان ساده، وقتی موتور خودرو بیش از حد گرم میشود، ماشین شروع به جوش آوردن میکند. در زیر، دلایل داغ شدن موتور و جوش آوردن ماشین را میتوانید بیابید:
خرابی رادیاتور
خراب بودن فن رادیاتور
گرفتگی مسیر آب
استفاده از مایع خنککنندهی نامناسب
زیاد یا کم بودن مایع خنک کننده
وجود نشتی در سیستم خنک کننده
خراب بودن پمپ آب (واتر پمپ)
خراب بودن ترموستات
وجود هر یک از مشکلات مذکور در فهرست بالا باعث جوش آوردن ماشین در زمان رانندگی در شرایط رانندگی در سربالایی، استفاده طولانی مدت از دندهی سنگین، رانندگی بلند مدت در ترافیک و مسدود شدن جلوی پنجرهی موتور میشود. بنابراین، بهتر است همیشه وضعیت موتور، فن و مخزن مایع خنک کننده را بررسی کنید. همچنین، بررسی دورهای واترپمپ و ترموستات در کنار استفاده از مایع خنک کنندهی استاندارد به میزان کافی، از ضروریات نگهداری ماشین در فصل تابستان است.
در زمان جوش آوردن ماشین چه کنیم؟
بعد از جوش آوردن ماشین، باید بدانید که پس از بروز چنین مشکلی، میتوانید با پایین آوردن دمای موتور، به آن آسیبی نرسانید و در عین حال، خودتان هم آسیب نبینید. توجه داشته باشید که قبل از هر کاری، باید در ابتدا آرامش خود را حفظ کنید تا بتوانید کارهایی که در ادامه گفته میشود را درست انجام دهید.
۱- به آمپر آب توجه کنید: زمانی که احساس کردید دمای موتور بیش از حد بالا رفته و موتور در حال جوش آوردن است، باید بیشتر به آمپر آب دقت کنید تا در صورت بروز شرایط بحرانی، بتوانید به موقع عمل کنید.
۲- خودرو را در مکانی امن و بدون مزاحم پارک کنید: بعد از جوش آوردن موتور، اولین اقدامی که باید انجام دهید، پارک خودرو در یک مکان امن و بدون مزاحمت است. این اقدام به شما امکان میدهد که با انجام دستوراتی که در ادامه ذکر میشود، بدون آسیب رساندن به دیگران، دمای موتور را کاهش دهید.
۳- موتور را خاموش نکنید: در صورتی که موتور خودرو جوش آورده است، بهتر است آن را خاموش نکنید. زیرا در صورت خاموش کردن موتور، جریان آب درون موتور با توقف عملکرد واترپمپ متوقف خواهد شد و همچنین به علت دمای بالا، برخی اجزای مانند رینگها و پیستونها ممکن است به دمای ذوب برسند و در محل خود ذوب شوند. اما در صورتی که موتور روشن باقی بماند، هم جریان آب توسط واترپمپ برقرار خواهد بود و هم رینگها و پیستونها در حال حرکت باقی خواهند ماند، که فرصتی برای و خنک شدن مناسب را فراهم میکند.
۴-بخاری را روشن کنید: روشن کردن بخاری در روزهای گرم اصلاً توصیه نمیشود، اما با روشن کردن آن میتوانید گرمای اضافی موتور را از طریق رادیاتور بخاری به کابین منتقل کنید، تا در نهایت دمای موتور و محلول خنک کننده درون آن کاهش یابد.
۵- روشن کردن کولر: روشن کردن کولر در حالی که موجب فشار آمدن به موتور میشود، میتواند منجر به کاهش دمای موتور نیز شود. البته این کار موثر است زمانی که دمای موتور بیش از حد بالا نرفته باشد و فن خنک کننده رادیاتور بتواند دمای آب را به طور موثری کاهش دهد.
با روشن شدن کمپرسور کولر، سیستم کنترل الکترونیکی (ECU) دستور به فن خنک کننده رادیاتور میدهد تا در سرعت بالا کار کند و این باعث میشود تا محلول خنک کننده درون رادیاتور خنکتر شود. همچنین در همان زمان، موتور نیز با اتصال کمپرسور کولر در سرعت بالا کار میکند و در نتیجه دور واترپمپ که با دور موتور وابسته است، نیز بیشتر میشود و آب خنک شده را با سرعت بیشتری در موتور جریان میدهد.
در صورتی که موتور در وضعیت بحرانی قرار گرفته باشد، بهتر است بخاری را نیز روشن کنید، زیرا این اقدام منجر به کاهش دمای موتور با سرعت بیشتری میشود و دما زودتر کاهش مییابد.
۶- ریختن آب دورن منبع انبساط (Expansion Tank): یکی از علتهای اصلی جوش آوردن خودروها، کاهش میزان آب در سیستم خنک کنندگی است. به همین دلیل، در صورت جوش آوردن موتور، با دقت و احتیاط لازم، منبع انبساط را باز کنید و آب خنکتری به سیستم اضافه کنید تا دمای موتور کاهش یابد. در صورتی که خودرو شما منبع انبساط نداشته باشد، باید با دقت و با احتیاط کامل، در رادیاتور (Radiator Cap) را باز کرده و سپس آب را به داخل آن بریزید. اما حتما در انجام این کار، بسیار احتیاط کنید زیرا اگر این عمل با نادرستی انجام شود، ممکن است به طور جدی آسیب ببینید.
۷- به دنبال نشتی بگردید: یکی از علل جوش آوردن موتور، نشتی محلول خنک کننده است که میتواند به علت سوراخ شدن لولهها یا قطعات دیگری در سیستم خنک کاری به وجود آید. برای تشخیص وجود نشتی، میتوانید با یک نگاه دقیق به قسمتهای داخلی کاپوت یا زیر خودرو، بررسی کنید که آیا محلول خنک کننده از محلی خارج میشود یا نه. در صورت وجود نشتی، معمولاً محلول خنک کننده به طور قابل توجهی کاهش مییابد. میتوانید با ریختن آب به منبع انبساط یا رادیاتور، تشخیص دهید که آب از کدام بخش سیستم خارج میشود و با این کار محل نشتی را پیدا کنید. در صورتی که محل نشتی را پیدا کردید، میتوانید با استفاده از وسایل دم دستی خود، آن را تا حدودی ترمیم کنید و به تعمیرگاه مراجعه کنید.
در کل، در صورت جوش آوردن موتور، مهم است که اقدامات ذکر شده را با دقت و احتیاط انجام دهید. در صورت عدم موفقیت، بهتر است با نیروهای امدادی تماس بگیرید تا با تجربهای که در این زمینه دارند، مشکل شما را حل کنند.
- برچسب ها: اخبار خودرو تعمیر خودرو