راهنمای قدمبهقدم آشپزی: بهترین دستور پخت لازانیا با نغمهای از نخود فرنگی
لازانیا یک غذای ایتالیایی محبوب و پرطرفدار است که امروزه جایگاه ویژهای در سفرههای ما ایرانیان پیدا کرده است. لازانیای نخود فرنگی جز یکی از خوشمزهترین و متفاوتترین لازانیاها است که با مواد اولیه ساده و در دسترس به سادگی تهیه میشود.
در ادامه با آدرینبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه لازانیای نخودفرنگی را کامل شرح دهیم.
طرز تهیه لازانیا نخود فرنگی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این لازانیا ۴۰-۶۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۵ نفر است.درجه سختی تهیه این لازانیا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مواد لازم جهت تهیه لازانیا نخود فرنگی
ورقه لازانیا ۵۰۰ گرمکره ۵۰ گرمآرد سفید۵۰ گرمشیر ۵۰۰ میلی لیترنمک و فلفل سیاه به مقدار لازمجوز هندی رنده شده به مقدار دلخواه (اختیاری)گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرمپیاز متوسط ۱ عددسیر۲ حبهنخود فرنگی۲۰۰ گرمگوجه فرنگی ۴۰۰ گرمپنیر موزارلا ۱۳۰۰ گرمپنیر پارمزان ۵۰ گرمرب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوریآویشن ۱/۲ قاشق چای خوریپاپریکا ۱/۲ قاشق چای خورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
مرحله اول: آماده سازی سس بشامل
کره را در یک قابلمه ذوب کنید.
آرد را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
به تدریج شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا سس یکدست و غلیظ شود.
نمک، فلفل سیاه و جوز هندی (در صورت تمایل) را اضافه کنید و هم بزنید.
سس بشامل را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: آماده سازی مایه گوشتی
روغن را در یک تابه گرم کنید و پیاز را بشویید و پوست بگیرید، آن را به صورت نگینی خرد کنید.
پیازهای نگینی خرد شده را در تابه کمی تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
حال سیر را اضافه کنید و به مدت ۳۰ ثانیه دیگر تفت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لازانیا رولی با سس بشامل
مرحله سوم: افزودن گوشت چرخ کرده، گوجه فرنگی و ادویهها
گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با قاشق چوبی آن را باز کنید تا گوشت کمکم تغییر رنگ دهد و بوی خامیاش گرفته شود.
حال گوجه فرنگی رنده شده، رب گوجه فرنگی، آویشن، پاپریکا، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید.
شعله را کم کنید و درب تابه را ببندید. به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان دهید تا با حرارت کم سس بپزد و غلیظ شود.
گوشت چرخ کرده با چربی متوسط را برای تهیه مایه گوشتی انتخاب کنید.
مرحله چهارم: آماده سازی و افزودن نخود فرنگی
نخود فرنگی شسته شده را با مقداری آب و نمک درون قابلمه کوچکی بریزید.
قابلمه را روی حرارت کم گذارید و ۱۰-۱۵ دقیقه زمان دهید تا نخود فرنگی بپزد(برای بالاتر رفتن سرعت کار می توانید از نخود فرنگی پخته شده استفاده کنید)
حال در همین مرحله نخود فرنگی پخته شده را به سس لازانیا اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.
مرحله پنجم: پخت ورقه های لازانیا
ورقههای لازانیا را طبق دستور روی جعبه آماده کنید.
برای این کار کافی است قابلمهای مناسب با حجم لازانیا انتخاب کنید و آن را تا نیمه آب کنید.
قابلمه را روی حرارت گذارید و منتظر بمانید آب به نقطه جوش رسد
حال کمی روغن و نمک به آب اضافه کنید. ورقههای لازانیا را درون قابلمه قرار دهید و ۳-۵ دقیقه زمان دهید تا ورقه ها نرم شوند سپس آن ها را درون صافی بریزید و با آب سرد کمی بشویید تا ورقه ها از هم جدا شوند.
مرحله ششم: ترکیب مواد و پخت لازانیا
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. کف ظرف پیرکس یا سینی فر را با مقداری سس گوجه فرنگی بپوشانید.
یک لایه ورقه لازانیا روی سس قرار دهید. روی ورقه لازانیا، مقداری از مایه گوشتی بریزید و آن را به طور مساوی پخش کنید.
روی مایه گوشتی، مقداری از سس بشامل بریزید و آن را پخش کنید.
این مراحل را تا جایی که مواد تمام شوند، تکرار کنید. به طور کلی، بهتر است لازانیا را با سس گوجه فرنگی شروع و با سس بشامل به پایان برسانید.
روی لایه آخر لازانیا، پنیر موزارلا و پارمزان رنده شده بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لازانیا اسفناج و قارچ
ظرف لازانیا را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا پنیر ذوب و طلایی رنگ شود.
۱۰ دقیقه آخر پخت، میتوانید از گریل فر استفاده کنید تا روی لازانیا کمی برشته شود. لازانیای پخته شده را از فر خارج کنید و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خنک شود سپس آن را به دلخواه برش داده و سرو کنید.
۵ نکته تهیه لازانیا نخودفرنگی
میتوانید از سبزیجات دیگری مانند هویج، فلفل دلمه ای یا قارچ در مایه گوشتی استفاده کنید. برای طعم قویتر، میتوانید از سبزیجات معطر مانند ریحان، جعفری یا … در لازانیا استفاده کنید.برای طعم قویتر، میتوانید از ادویههای دیگری مانند پودر زیره، پودر فلفل قرمز و … به مایه گوشتی اضافه کنید.برای لازانیای رژیمی، میتوانید از گوشت کم چرب یا مرغ چرخ کرده استفاده کنید. همچنین میتوانید از پنیر کم چرب یا بدون چربی استفاده کنید. از ورقههای لازانیای باکیفیت و تازه استفاده کنید.میتوانید از سس سفید به جای سس بشامل در این دستور استفاده کنید.
امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای رنگارنگ و جذاب آشپزی قرار گرفته باشد. لازانیای نخود فرنگی طعمی متفاوت و جذاب دارد، اگر علاقهمند به چشیدن طعمهای جدید هستید به شما توصیه میکنیم این غذا را تهیه و میل کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: