راهنمای خرید ماهی قرمز برای جشن عید!
ماهی قرمز عید یکی از محصولات محبوب و معروف در بازارهای ایرانی است که به عنوان یکی از غذاهای سنتی ویژه نوروز شناخته شده است. این نوع ماهی به خاطر ظاهری قرمز رنگ و طعم تازه و خوشمزهاش مورد توجه بسیاری از افراد قرار میگیرد.
برای خرید ماهی قرمز عید، باید به نکاتی مهم توجه کرد. ابتدا باید اطمینان حاصل کرد که ماهی تازه و از منابع اعتمادپذیر تهیه شده است. همچنین باید مطمئن شد که ماهی تمیز و بدون هر گونه آلودگیای است.
در انتخاب ماهی قرمز عید همچنین به اندازه و وزن ماهی نیز توجه کنید تا از خرید یک محصول با کیفیت و مناسب برخوردار شوید. در نهایت، بهتر است از فروشندگان معتبر و مطمئن خرید کنید تا از اصالت و ارزش غذایی ماهی قرمز عید اطمینان حاصل کنید.
به گزارش آدرینبه نقل از مهر، جواد گوزلی گفت: مردم برای خرید ماهی قرمز شب عید نسبت به خرید از مراکز مجاز اقدام و از خرید از دوره گردها و دست فروشان خودداری کنند.
به گفته وی، افراد در هنگام خرید از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب خودداری کنند و از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود.
گوزلی ادامه داد: بنابر توصیه سازمان دامپزشکی مردم باید از خرید ماهیان بیمار و بیحال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر پوست بدن خودداری کنند.
لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده
وی گفت: پس از انتقال به منزل بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند، همچنین با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید ظرف نگهداری ماهی آماده در صورت استفاده از آب شهری باید در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.
گوزلی بیان کرد: در حالی که بسیاری از پستانداران ناقل و یا دارای بیماریهای مشترک متعددی با انسان هستند، ماهیهای قرمز کمترین بیماری مشترک را با انسان دارند.
وی افزود: هرساله در ایام نوروز خریداری و نگهداری ماهی قرمز برای سفره هفت سین به عنوان نماد زندگی و شادابی، از موضوعات قابل تأمل و گاهی دغدغه متولیان سلامت جامعه است و لازم است در این خصوص اطلاعات درست و کاربردی به مردم داده شود ماهیها جانوران خونسردی هستند که به همین دلیل عوامل بیماری زای مشترک معدودی با انسان دارند، در حالی که دیگر حیوانات خانگی نظیر سگ و گربه و خرگوش میتوانند ناقل بیماریهای متعدد خطرناکی باشند.
ماهیهای سالم و سرحال خریداری شود
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: گوشت قرمز، مرغ یا سایر ماکیان و حتی سبزیجات خوراکی که ما هر روز آنها را به خانه میآوریم میتوانند ناقل عوامل بیماریزای متعددی باشند که ما آموختهایم چگونه خود را در مقابل احتمال انتقال و ابتلاء به بیماری از آنها محافظت کنیم.
وی گفت: از آنجا که ماهی قرمز در آب حمل میشود، کافی است پس از خرید ماهی قرمز و آوردن آن به خانه، ماهی را از کیسه به تنگ دارای آب تمیز که دارای دمای تقریباً مشابه دمای آب کیسه است، منتقل کنیم و مثل هر بار که سبزی یا گوشت مرغ را تمیز میکنیم برای این کار نیز از دستکش استفاده کنیم. فقط لازم است دقت کنیم که ماهیهای سالم و سرحال را خریداری کنیم. ماهی حوض میتواند دوست خیلی خوبی برای بچههای ما، زینت بخش سفره هفت سین و حرکات آن آرامش بخش ما باشد.
- برچسب ها: ماهی قرمز