راهنمای خرید زعفران اصلی: اسرار خرید بهترین زعفران را فاش کنید!

  • توسط: admin


زعفران گران‌ترین ادویه جهان است که عطر و طعم بی‌نظیری دارد. متاسفانه این ادویه گران زمینه سودجویان و کلاهبرداران را بر آن داشته است تا با فروش زعفران تقلبی کسب درآمد بیشتری کنند. ممکن است رنگ زعفران تقلبی به ظاهر خوش‌رنگ باشد اما عطر و طعم آن به هیچ عنوان با اصل آن قابل مقایسه نیست. در این مقاله از مجله اکالا، روش‌های شناسایی زعفران اصل از تقلبی را معرفی می‌کنیم تا با خیال راحت و آسوده بتوانید این ادویه ناب را خریداری کنید. با ما همراه باشید.

روش‌های تشخیص زعفران اصل از تقلبی

برای خریداری زعفران لازم است تا روش‌های شناسایی اصل از تقلبی را بدانید. در ادامه به چند مورد از این راهکارها اشاره می‌کنیم.

۱- طعم زعفران

زعفران عطر شیرینی دارد ولی این به معنای طعم شیرین داشتن نیست. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های زعفران اصل طعم تلخ آن است. برای شناسایی اصل بودن زعفران از طریق طعم آن باید یکی از رشته‌های آن را روی زبان خود قرار دهید. اگر طعم آن به تلخی زد یا هیچ طعمی احساس نکردید، زعفران اصل است، اما اگر طعم شیرینی روی زبان خود احساس کردید، زعفران تقلبی است.

۲- عطر زعفران

یکی دیگر از راه‌های تشخیص زعفران اصل از تقلبی، عطر آن است، اما برای استفاده از این روش باید تا حدودی بویایی قوی داشته باشید. عطر زعفران اصل شبیه ترکیب بوی عسل و یونجه است و بسیار جذاب و هیجان‌آور است. اگر عطر زعفران اصل را به خوبی درک کنید، می‌توانید نوع تقلبی آن را به راحتی تشخیص دهید.

۳- استفاده از آب سرد

با یک آزمایش ساده به کمک آب سرد می‌توانید زعفران اصل از تقلبی را تشخیص دهید. در یک لیوان آب سرد مقداری زعفران بریزید. اگر بعد از گذشت مدتی کلاله‌های زعفران بی‌رنگ و سفید شدند به این معنا است که زعفران تقلبی است و از رنگ‌های شیمیایی استفاده شده است.
یک راه دیگر شناسایی هم سرعت رنگدهی زعفران در آب است. اگر آب به محض اضافه کردن زعفران تغییر رنگ داد و به مرور زمان به رنگ قرمز درآمد، به این معنا است که از رنگ‌های شیمیایی استفاده شده است.

۴- ظاهر زعفران

یکی دیگر از راه‌های تشخیص زعفران اصل از تقلبی، ظاهر آن است. کلاله‌های زعفران اصل به هیچ عنوان براق نیستند، بنابراین اگر زعفران شفاف باشد به معنای تقلبی بودن است. همچنین به دلیل شباهت کلاله زعفران با ذرت، ممکن است ذرت را به زعفران ترکیب کنند. تفاوت این دو کلاله در منحنی بودن زعفران است.

بیشتر بخوانید: ۶ راه تشخیص خرمالو خوب و مرغوب که باید بدانید

۵-استفاده از کاغذ

زعفران اصل به هیچ عنوان چربی ندارد و در صورت له شدن به پودر تبدیل می‌شود. برای استفاده از این روش کمی زعفران را روی کاغذ بریزید و بعد کاغذ را تا بزنید و فشار دهید. اگر لکه چربی روی کاغذ مشاهده کردید به معنای تقلبی بودن است. یکی از راه‌های کلاهبرداری در فروش زعفران،چرب کردن آن است تا سنگین‌تر شود.

۶- استفاده از جوش شیرین

یکی دیگر از روش‌های تشخیص اصل بودن زعفران استفاده از جوش شیرین است. برای این کار باید مقداری جوش شیرین و آب را در یک لیوان شیشه‌ای ترکیب کنید. سپس مقداری زعفران به آن اضافه کنید. اگر محلول زرد شد به معنای اصل بودن آن است، اما اگر محلول به رنگ قرمز کمرنگ تغییر کرد یعنی زعفران تقلبی است.

۷- استفاده از بنزین

این روش کمی غیرمعمول‌تر از روش‌های دیگر است، اما برای اطمینان از اصل بودن زعفران می‌توانید از آن استفاده کنید. زعفران در بنزین قدرت حل شوندگی ندارد بنابراین اگر مقداری زعفران را در بنزین بریزید و رنگ آن هیچ تغییری نکند، به معنای اصل بودن آن است.

۸- استفاده از گاز متان

یکی دیگر از روش‌های شناسایی زعفران اصل از تقلبی، شعله گاز شهری متان است. برای این کار مقداری زعفران را روی این شعله قرار دهید. اگر رنگ بنفش یا نارنجی را مشاهده کردید، به معنای اصل بودن زعفران است، اما اگر زعفران به رنگ زرد درآمد یعنی تقلبی است.

۹- شیپوری بودن زعفران

شکل ظاهری زعفران دقیقا شبیه به یک شیپور است. تارهای زعفران در انتها یک برآمدگی دارد که نشان از اصل بودن آن است. بنابراین برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی حتما به ظاهر شیپوری آن توجه کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه پودر پیاز خانگی در آفتاب

۱۰- لمس کردن

یکی دیگر از راه‌های شناسایی زعفران اصل از تقلبی از طریق لمس کردن است. برای این کار مقداری کلاله زعفران را در آب سرد بریزید، سپس با انگشتان رشته‌های زعفران را بمالید. اگر زعفران تقلبی باشد به محض انجام این کار از هم جدا و پودر می‌شوند.

در این مقاله از مجله اکالا، ۱۰ روش شناسایی زعفران اصل از تقلبی را به شما آموزش دادیم. شما می‌توانید با در نظر گرفتن راهکارهای گفته شده، همچنین توجه به مواردی مانند قیمت، گواهینامه و بسته‌بندی زعفران اصل خریداری کنید و از کیفیت آن مطمئن باشید.

من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت می‌برم، اینجا از دانش و تجربه‌ام تو زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید