راهنمای تهیه دسرهای شهری ساوه؛ اشتراکی و خوشمزه
شیرینی روح افزا یکی از شیرینیهای سنتی و مخصوص ایام عید در شهر ساوه است که محبوبیت بسیاری دارد. این شیرینی با استفاده از موادی همچون بادام، شکر، آب، گلاب و زعفران تهیه میشود و به عنوان شیرینی اصیل شهر شناخته میشود.
مردم شهر ساوه، با پختن این شیرینی به استقبال عید میروند و از مهمانان خود با این شیرینی و نون قندی پذیرایی میکنند. بدون شیرینی روح افزا، عید در این شهر کامل نمیشود و این شیرینی جزئی اساسی از سفره عید آنها است.
برای تهیه این شیرینی، ابتدا بادامها را پوستگرفته و آسیاب کرده، سپس شهد شیرینی را آماده میکنیم و بادام آسیاب شده و زعفران دم کرده را به آن اضافه میکنیم. بعد از طی کردن مراحل تهیه، خمیر را روی سینیها میپهیم و با خلال پسته پرکرده و سپس برش میدهیم.
این شیرینی که با رنگ زرد خاص به دلیل زعفران آن، طعم و عطر ویژهای دارد، میتواند یک گزینه عالی برای سفره عید شما باشد. اگر تا کنون شیرینی روح افزا را نخوردهاید، حتما به این تجربه بپردازید و همراه با عزیزانتان از آن لذت ببرید.
شیرینی روح افزا از جمله شیرینیهای سنتی مخصوص ایام عید است که در شهر ساوه پخته میشود. مردم این شهر با درست کردن این شیرینی به استقبال عید میروند و از مهمانان خود با شیرینی روح افزا و نون قندی پذیرایی میکنند.از آنجایی که ساوهایها بدون روح افزا عید رو شروع نمیکنند پس حتما باید این شیرینی را امتحان کنید. در ادامه با این آموزش از آدرینبلاگ همراه ما باشید تا طرز تهیه این شیرینی اصیل و خوشمزه را یاد بگیرید.مواد لازم جهت تهیه شیرینی روح افزا:گلاب۲ استکانآب۲ استکانشکر۲ کیلومغز بادام ۱ کیلوزعفران دم کردهبه میزان لازمخلال پستهبه میزان لازممراحل تهیه شیرینی روح افزاهمانطور که پیش از این نیز گفتیم روح افزا شیرینی سنتی و اصیل شهر ساوه است که با مواد مختلفی از جمله شکر، آب، مغز پسته و بادام تهیه میشود. در ادامه طرز تهیه این شیرینی را شرح خواهیم داد.مرحله اول: بادامها را آماده کنیدابتدا بادامها را از دو روز قبل داخل قابلمهای با اندازه مناسب به همراه مقداری آب ریخته، تا جایی که به اندازه یک بند انگشت روی بادامها آب باشد.سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و پس از چند قل خوردن میتوانید پوست بادامها را به راحتی جدا کنید و بادامها را کنار بگذارید تا خنک شود. مرحله دوم: بادامها را آبکش کرده و پوست آنها را جدا کنیددر این مرحله قابلمه را آبکش کنید و همانطور که در انتهای مرحله قبل گفته شد پوست بادامها را جدا کنید. بادامهای پوست گرفته را روی پارچه نخی تمیز ریخته و بگذارید به مدت دو تا سه روز کاملا خشک شود.مرحله سوم: بادامها را آسیاب کنیددر این مرحله بادامهای پوست گرفته و خشک شده را داخل آسیاب ریخته و کاملا آسیاب کنید. دقت کنید بادامها به قدری آسیاب شود تا به روغن نیفتد.مرحله چهارم: شهد شیرینی را درست کنیدداخل قابلمه مناسبی روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس گلاب ، آب و شکر را درون آن بریزید. چند دقیقه زمان بدهید تا شکر داخل آب و گلاب حل شده و کاملا ترکیب شود و شربت کاملا قوام بیاید. حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا شهد غلیظ شود و سپس کنار بگذارید تا خنک شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی چرخی قزوینمرحله پنجم: بادامهای آسیاب شده را به شهد اضافه کنیدپس از خنک شدن شهد شیرینی نوبت به اضافه کردن بادام آسیاب شده به آن میرسد. در ادامه زعفران دم کرده را نیز افزوده و کاملا هم بزنید تا به شکل خمیر دربیاید.مرحله ششم: خمیر شیرینی را روی کاغذ روغنی پهن کنیددر این مرحله به میزان خمیر شیرینی، سینی مناسبی را انتخاب کرده و کف آن را چرب کرده یا کاغذ روغنی پهن کنید. سپس خمیر شیرینی را کف سینی پهن کرده و روی آن را با خلال پسته پر کنید. در نهایت با دست خلال پستهها را فشار دهید تا در سطح خمیر شیرینی فرو روند.مرحله هفتم: شیرینیها را برش بزنیددر این مرحله میتوانید شیرینی را با استفاده از کاتر مناسب برش بزنید. یا اینکه با کمک چاقو شیرینیها را به شکل لوزی برش بزنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی آب دندون مازندرانمرحله هشتم: شیرینیهای برش زده را سرو کنیدپس از برش زدن شیرینیها آن را داخل ظرف مناسب سرو کنید و به مدت سه ساعت داخل یخچال نگه دارید تا خوب سفت شده و قوام بیاید.فوت و فنهای پخت شیرینی روح افزای خوشمزهدر ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه شیرینی روح افزا اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.بادامهای پوست گرفته را میتوانید به جای آسیاب با استفاده از چرخ گوشت آسیاب و پودر کنید.در تهیه شیرینی روح افزا میتوان به میزان نصف قاشق چایخوری دارچین نیز به ترکیب مواد آن اضافه کرد.برای پخت شیرینی روح افزای نارگیلی نیز میتوانید یک استکان پودر نارگیل استفاده کنید.میزان زعفرانی که در این شیرینی استفاده میشود کاملا سلیقهای است، اما هرچه زعفران بیشتر استفاده شود شیرینی خوشعطر و طعم میشود.برای داشتن شیرینی روح افزای دو رنگ نیز میتوانید خمیر شیرینی را دو قسمت کنید و یک بخش آن را زعفران بزنید و بخش دیگر را ساده و بیرنگ تهیه کنید.به جای آب میتوانید، از مقدار آن کم کرده و به همان میزان گلاب اضافه کنید.در این مطلب از مجله آشپزی آدرینطرز تهیه شیرینی روح افزا، شیرینی سنتی شهر ساوه را آموزش دادیم. با مشاهده این آموزش و استفاده از دستور پخت آن میتوانید برای ایام عید شیرینی خوشمزهای را تهیه کنید.
- برچسب ها: