راهنمای آسان و لذت بخش برای تهیه سمنو به روش محلی کرمانی

  • توسط: admin


سمنو یکی از غذاهای سنتی استان کرمان است که جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ و آداب و رسوم مردم این منطقه دارد. این میان وعده خوشمزه از جوانه گندم و آرد گندم تهیه می‌شود و به عنوان یکی از اعضای جدا نشدنی سفره هفت‌سین ایرانیان شناخته می‌شود. سمنو معمولا در پایان سال یا در فصل بهار تهیه می‌شود و مورد استقبال بسیاری از مردم قرار دارد.

برای تهیه سمنو کرمانی نیاز به جوانه گندم، آرد گندم، خرما هسته گرفته شده، آب، روغن حیوانی و عرق هل است. مراحل تهیه این خوراک شامل آماده‌سازی خرما، آرد، افزودن آب، اضافه کردن خرما چرخ شده، روغن حیوانی و عرق هل می‌شود. تمامی مواد به هم زنده شده و به صورت یکجا تهیه می‌شود.

تهیه سمنو کرمانی نیاز به حدود 1 تا 2 ساعت زمان دارد و می‌توانید از این دستور العمل ساده و کامل برای تهیه این خوراک خوشمزه و مقوی استفاده کنید تا لذت ببرید.

سمنو در کرمان جایگاه ویژه‌ای دارد و طبق آداب و رسوم خاصی تهیه می‌شود. یک میان وعده بسیار مقوی و خوشمزه است که از جوانه گندم و آرد گندم تهیه می‌شود. قدمت سمنو به سال‌های بسیار دوری برمی‌گردد، سمنو یکی از عضوهای جدا نشدنی سفره هفت‌سین ایرانیان است. معمولا سمنو را در روزهای پایانی سال یا در فصل بهار تهیه می‌کنند. ما امروز در این بخش از مجله اینترنتی آدرینبلاگ کامل‌ترین و ساده‌ترین طرز تهیه سمنو به روش کرمانی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.مواد لازم جهت تهیه سمنو کرمانیجوانه گندم ۱ پیمانهآرد گندم ۱ پیمانهخرما هسته گرفته شده ۱/۵ پیمانهآب ۱ پیمانهروغن حیوانی ۱ قاشق غذاخوریعرق هل ۱ قاشق غذاخوریطرز تهیه سمنوی کرمانیمدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه و تهیه این سمنو ۱ تا ۲ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده مناسب برای ۲ تا ۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده می‌توانید مقدار آن را افزایش دهید حجم‌های بیشتری آن را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این سمنو در دسته‌بندی متوسط قرار دارد.مرحله اول: آماده سازی خرمااگر تمایل دارید پوست خرماها را بگیرید. خرمای هسته گرفته شده را درون چرخ‌گوشت، میکسر یا خردکن بریزید و آنها را به خوبی پوره و له کنید.اگر دستگاه‌های فوق را در دسترس ندارید می‌توانید خرما را با دست به قدری چنگ بزنید تا به صورت خمیری و نرم تبدیل شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه سمنو خانگی بدون آرد گندم مرحله دوم: آماده سازی آردآردها را با هم ترکیب کنید.ترکیب آردها را یک بار الک کنید تا اگر ناخالصی در آن وجود دارد گرفته شود.آردها را درون تابه مناسبی بریزید و چند دقیقه کوتاه آنها را تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهند و بوی خامی‌شان گرفته شود.انجام این مرحله اختیاری است و می‌توانید آرد را تفت ندهید.مرحله سوم: افزودن آبآب را کم‌کم به محتوای درون تابه اضافه کنید و مواد را مدام به هم زنید.آب را تا جایی اضافه کنید تا ترکیبی روان شبیه به حلوا حاصل شود.توجه داشته باشید که میزان جذب رطوبت در آرد های مختلف با هم متفاوت است.ممکن است مقدار کمتر یا بیشتری لازم باشد که شما آب به ترکیب آردها اضافه کنید تا به ترکیب خمیری شکل برسید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه‌ سمنو خانگی با جوانه گندممرحله چهارم: افزودن خرمای چرخ شدهدر این مرحله خرما را به ترکیب درون تابه اضافه کنید.همه مواد را مدام به هم زنید تا مواد بافت یکدست و یکنواخت به خود گیرد.خرما در اثر حرارت نرم و لطیف می‌شود پس این کار را کمی ادامه دهید تا خرما نرم شود.مرحله پنجم: افزودن روغن حیوانیروغن حیوانی را به حلوای درون تابه‌تان اضافه کنید.مواد را مدام به هم زنید تا حلوا شکل گیرد و نرم و لطیفی حاصل شود.در این مرحله به جای روغن حیوانی از روغن مایع نیز می‌توانید استفاده کنید.مرحله ششم: افزودن عرق هلزمانی که حلوای شما کمی غلیظ شد می‌توانید عرق هل را در این مرحله به مواد حلوا اضافه کنید.کمی مواد را به هم زنید تا عرق هل به خوبی با مواد تان ترکیب شود و مزه‌ها به خورد هم بروند.حال حرارت را کم کنید اگر نیاز است شعله پخش کن روی حرارت قرار دهید.۵ تا ۲۰ دقیقه زمان دهید تا حلوا به غلظت مناسب رسد.سپس حرارت را خاموش کنید و سمنو را در ظرف سرو بریزید با مقداری خلال پسته، خلال بادام، گل محمدی یامغزیجاتی که تمایل دارید سمنو را تزیین کنید.امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق این روش سمنو کرمانی خوشمزه و مقوی تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید. من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید