رازهای طلایی برای جلوگیری از خشک شدن و سیاه شدن گوجه فرنگی؛ همه چیزی که باید بدانید و راهکارهای حفظ تازگی آن!

  • توسط: admin


گوجه خشک شده در بسیاری از غذاها استفاده می‌شود و طعم بسیار خاصی دارد. یکی از کاربردهای گوجه خشک در تزئین غذا است که برای این کار باید گوجه خوشرنگ و لعابی داشته باشید. اما گاهی اوقات در حین درست کردن یا در زمان نگهداری، گوجه خشک‌ها تغییر به رنگ سیاهی ‌می‌دهند. در این مقاله  از مجله اکالا به بررسی دلایل سیاه شدن گوجه خشک و راه‌های جلوگیری از آن می‌پردازیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

دلایل سیاه شدن گوجه خشک

سیاه شدن گوجه خشک می‌تواند دلایل مختلفی از جمله ترکیبات شیمیایی یا فیزیکی در حین یا پس از پروسه خشک کردن گوجه داشته باشد. در ادامه به چند دلیل آن اشاره خواهیم کرد:

۱- جذب نور شدید خورشید

یکی از دلایل سیاه شدن گوجه خشک، نور مستقیم آفتاب است. برخی از افراد برای خشک کردن گوجه آنها را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار می‌دهند که این کار در نهایت باعث تغییر رنگ آن می‌شود. بهتر است برای اینکه گوجه خشک شده خوشرنگی داشته باشید، آن را در دستگاه‌های خشک کن یا فر قرار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گوجه فرنگی خشک در روغن زیتون

۲- رطوبت

رطوبت محیط می‌تواند دلیل دیگری برای سیاه شدن گوجه خشک باشد. اگر در محیطی که گوجه خشک می‌شود، رطوبت بالا باشد، رنگ گوجه تغییر خواهد کرد. همچنین بعد از خشک شدن هم باید آن را در محیط خشک نگهداری کنید.

۳- نداشتن مواد افزودنی طبیعی

مواد نگهدارنده مانند اسید سیتریک، آبلیمو، نمک و شکر می‌تواند از تغییر رنگ گوجه‌ها جلوگیری کند. به این صورت که با پایین آوردن سطح PH گوجه فرنگی و بازداشتن فعالیت آنزیم‌های اکسیداز، اجازه نمی‌دهد که گوجه سیاه شود. هرچند که اضافه کردن این مواد به گوجه ممکن است تا حدودی روی طعم آن تاثیر بگذارد.

۴- اکسیداسیون آنزیمی

یکی از شایع‌ترین دلایل سیاه شدن گوجه خشک، اکسیداسیون آنزیمی است. به دلیل وجود آنزیم‌هایی مانند پلی‌فنول‌اکسیداز در گوجه، هرگونه تماس با اکسیژن باعث به وجود آمدن واکنش‌های اکسیداسیونی می‌شود. این اتفاق بیشتر زمانی که گوجه‌ها را برش می‌زنید، می‌افتد که در نهایت باعث سیاه یا قهوه‌ای شدن رنگ گوجه می‌شود.

راهکارهای جلوگیری از سیاه شدن گوجه خشک

برای جلوگیری از سیاه شدن گوجه خشک، چند راهکار موثر وجود دارد که در ادامه آنها را معرفی می‌کنیم:

۱- استفاده از فر برای خشک کردن

یکی از دلایل سیاهی گوجه، خشک کردن آن در محیط نامناسب است بنابراین می‌توانید با خشک کردن آن در فر کیفیت گوجه را حفظ کنید. برای این کار فر را با دمای پایین در حدود ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید و گوجه‌های برش خورده را روی سینی بچینید و داخل فر قرار دهید. در فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت به آرامی خارج شود. در مدتی که گوجه‌ها داخل فر هستند چند مرتبه آنها را بچرخانید تا همه جای آن به صورت یکدست خشک شود.

بیشتر بخوانید: ۴ نکته در مورد رب گوجه فرنگی که کمتر کسی می‌داند

۲- استفاده از خشک‌کن مواد غذایی

برای خشک کردن گوجه فرنگی در محیطی امن، می‌توانید از خشک‌کن‌های مواد غذایی هم استفاده کنید. یکی از قابلیت‌های این دستگاه، خارج کردن رطوبت مواد به طور موثر است. برای این کار گوجه‌های برش خورده را روی سینی قرار دهید و داخل دستگاه بگذارید.

۳- گوجه باکیفیت بخرید

اولین قدم برای جلوگیری از سیاه شدن گوجه خشک، انتخاب گوجه‌های سالم و بدون لک و آسیب است. هر چه گوجه نرم باشد یا خرابی داشته باشد، احتمال سیاه شدن آن بیشتر است.

۴- محل نگهداری مناسب

محل نگهداری مناسب گوجه خشک به اندازه مراحل تهیه آن مهم است. ظرفی که برای نگهداری انتخاب می‌کنید با تمیز و خشک باشد و در محکمی داشته باشد تا هوا وارد آن نشود. سپس ظرفی که از گوجه پر شده را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا از سیاه شدن آن جلوگیری کنید.

در این مقاله از مجله اکالا، ۴ دلیل سیاه شدن گوجه خشک و ۴ راهکار برای جلوگیری از آن را آموزش دادیم. شما می‌توانید با رعایت تمام نکات گفته شده، گوجه فرنگی خشک شده خوشرنگ و سالم داشته باشید. از گوجه خشک در سالاد، پاستا، ساندویچ و سوپ استفاده کنید و از طعم خاص آن لذت ببرید.

 

من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت می‌برم، اینجا از دانش و تجربه‌ام تو زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید