رازهای سفره عدس و بادمجان: روش جذاب و سریع برای طبخ واژه این غذا!
خوراک عدس و بادمجان یک غذای سنتی و خوشمزه است که در بسیاری از مناطق ایران تهیه و مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه این غذا ابتدا عدس را خوب بشویید و بگذارید که در آب مربایی قرار بگیرد تا بخوبی نرم شود. سپس بادمجانها را خرد کرده و سرخ کنید. سپس پیاز را خرد کرده و به همراه رب گوجه فرنگی و ادویههای مورد نیاز (مانند زردچوبه و فلفل سیاه) به آن اضافه کنید و بگذارید که سرکه یا لیمو را هم بریزید. سپس عدس را به آن اضافه کنید و بگذارید همه مواد با هم آمیخته شوند. در نهایت بادمجانها را هم به خوراک اضافه کرده و آن را با ماست یا مخلفات همراه سرو کنید. این غذا علاوه بر خوشمزه بودن، حاوی مقدار زیادی مواد مغذی است و برای سلامتی بدن بسیار مفید است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از چی شی، این غذا، با عدس و بادمجان که هر کدوم به تنهایی مزایای زیادی دارن، تهیه میشه و وقتی با هم ترکیب بشن، یه وعده غذایی مغذی و پرانرژی رو براتون فراهم میکنن. نکته جالب اینه که مواد اولیهاش همیشه دم دست هستن و نیازی به تهیه مواد عجیب و غریب ندارید. برای گیاهخواران هم که عالیه. خلاصه اینکه، اگه دنبال یه شام یا ناهار سبک و در عین حال سیرکننده هستید، این خوراک میتونه انتخاب خوبی باشه.
برای تهیه خوراک عدس و بادمجان به سبک خانگی و سنتی، ابتدا پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن زیتون تفت دهید. تخم گشنیز را اضافه کنید تا عطر آن با پیاز ترکیب شود. بادمجانها را کبابی کرده، پوست بگیرید و کوبیده و سپس به پیاز داغ اضافه کنید. عدس پخته، نمک، فلفل و سبزیهای معطر را بیفزایید و همه چیز را خوب تفت دهید. پس از خنک شدن، ماست را اضافه کرده و خوراک را نوش جان کنید.
مواد لازم
مقدار
پیاز
۲ عدد
ریحان بنفش خشک
کمی
روغن زیتون
۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
نعناع خشک
۱ قاشق غذاخوری
بادمجان
۳ عدد
تخم گشنیز
۱ قاشق غذاخوری
ماست پرچرب یا خامه ای
۱ پیمانه
عدس پخته
۳ پیمانه
طرز تهیه خوراک عدس و بادمجان
مرحله ۱: تفت دادن پیاز
پیازها رو پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. بعد یک قاشق روغن زیتون رو تو یک تابه داغ کنید و پیازها رو توش تفت بدید تا طلایی و نرم شن. حالا یک قاشق تخم گشنیز اضافه کنید تا عطرش توی فضای آشپزخونه پخش شه.
مرحله ۲: آمادهسازی بادمجان
بادمجانها رو با پوست روی شعله گاز بذارید تا پوستشون کبابی و چروک بشه. بعد از اینکه خوب کبابی شدن، کنار بذاریدشون تا خنک بشن.
مرحله ۳: کوبیدن بادمجان
وقتی بادمجانها خنک شدن، پوستشون رو بگیرید و با گوشتکوب یا چنگال له شون کنید، توجه کنید که نیاز نیست خیلی له بشن و بافتشون کاملا از بین بره.
مرحله ۴: ترکیب بادمجان و پیاز
بادمجانهای کوبیده شده رو به تابهای که پیاز تفت داده شده توش هست اضافه کنید و چند دقیقه با هم تفت بدید تا بادمجانها هم طعم بگیرن.
مرحله ۵: اضافه کردن عدس
عدس پخته رو به مخلوط بادمجان و پیاز اضافه کنید. حالا نمک، فلفل سیاه، نعناع خشک و ریحان بنفش خشک رو هم اضافه کنید و خوب همه چیز رو با هم مخلوط کنید.
مرحله ۶: خاموش کردن حرارت
وقتی همه مواد با هم خوب تفت داده شدن، حرارت رو خاموش کنید و بذارید خوراک کمی خنک بشه.
مرحله ۷: اضافه کردن ماست
بعد از اینکه خوراک کمی خنک شد، یک پیمانه ماست پرچرب رو بهش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا ماست با بقیه مواد خوب ترکیب بشه.
مرحله ۸: آماده سرو
حالا خوراک عدس و بادمجان شما آمادهست. میتونید اون رو توی بشقاب بریزید و نوش جان کنید. این غذا هم مقویه هم خوشمزه.
- برچسب ها: عدس











