رازهای خلاقانه پخت و تزیین 5 نوع پنکیک خانگی!
پنکیک یک دسر خوشمزه و محبوب است که معمولاً به عنوان صبحانه یا عصرانه مورد استفاده قرار میگیرد. این دستور غذایی محبوب است که برخلاف کرپ، طرز تهیه آن خیلی سادهتر است. حتی افرادی که تا حالا پنکیک نپزدهاند، با این دستور میتوانند به راحتی یک پنکیک لذیذ و نرم درست کنند.
برای تهیه پنکیک ساده، ابتدا مواد اصلی مانند آرد، بیکینگ پودر، شکر، تخممرغ، شیر و وانیل را با هم مخلوط کرده و در تابه چرب شده ریخته و بهمدت حدود 2 دقیقه یا تا وقتی که روی آن حبابهای کوچکی تشکیل شود، پخته میشود. سپس پنکیک روی دیگ روی کنده و دیگری پخته میشود.
پیش از سرو، میتوانید پنکیکها را با عسل، شکر یا سس میوه تزئین کرده و سرو کنید. این پنکیکها میتوانند با موز و نوتلا یا توت فرنگی همراه شوند و به یک دسر خوشمزه و جذاب تبدیل شوند.
با دنبال کردن این دستورات ساده ولذتبخش، شما هم میتوانید پنکیکهای خوشمزه و لطیفی را در خانه خود درست کنید و لذت ببرید. امیدوارم این توضیحات برای شما مفید واضح باشد و بتوانید از طعمی خوشایند پنکیکهای خود لذت ببرید.
پنکیک دسری خوشمزه با طرفداران بسیار است که معمولا با کرپ اشتباه گرفته میشود! حتی آقایانی که بلد نیستند چطور نیمرو را در ماهیتابه درست کنند، با این دستور پخت بهراحتی میتوانند یک پنکیک خوشمزه و لطیف آماده کنند. با ما همراه باشید تا چند دستور پخت فوقالعاده آسان و سریع برای درست کردن پنکیک را به شما آموزش بدهیم! در آدرینبلاگ همراه ما باشید.۱- پنکیک سادهپنکیک میتواند یک صبحانه یا عصرانه سالم و مقوی و در عینحال خانگی را مهمان سفره شما کند.( این مواد برای تهیه ۴ الی ۵ پنکیک کافی است.)مواد لازم برای تهیه پنکیک سادهآرد۱.۵ پیمانهبکینگ پودر۱ قاشق غذاخوریشکریک قاشق غذاخوریشیر۱.۵ پیمانهتخم مرغ۱ عددروغن مایع۲ قاشق غذاخوریوانیل ( اختیاری)۱.۴ قاشق غذاخوریطرز تهیه پنکیک ساده خانگی۱- شکر، آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید.۲- تخممرغ، روغن، شیر و وانیل را با هم مخلوط کنید.۳- مخلوط تخم مرغ و مواد دیگر را به مواد خشک اضافه کنید و با استفاده از لیسک، آنها را خوب با هم مخلوط کرده تا نرم و روان شوند.۴- در یک تابه نچسب، کمی کف تابه را با کره چرب کنید. با استفاده از ملاقه کوچک، مخلوط را درون تابه ریخته و روی حرارت متوسط، به مدت ۲ دقیقه یا تا زمانی که رویه آن پف کرده و حباب ایجاد شود آن را حرارت دهید.۵- سپس پنکیک را برگردانده و طرف دیگر را ۲ دقیقه دیگر یا تا زمانی که قهوهای رنگ شود حرارت دهید.۶- پیش از آنکه پنکیکها را سر میز غذا ببرید، میتوانید مقداری پودر قند روی آنها بپاشید یا با عسل یا شیره سرو بکنید. ۲- پنکیک بدون شیرمعمولا از شیر در پختن پنکیک استفاده میشود. چون هم طعم پنکیک بهتر میشود و هم پنکیک نرمی و تازگی خود را تا مدت بیشتری حفظ میکند. اما اگر امکان و یا تمایل به استفاده از شیر ندارید، میتوانید از آب با همان مقدار به جای شیر استفاده کنید. ۳- پنکیک با موز و نوتلاهمانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم، یکی از پرطرفدارترین انواع پنکیک، میل کردن آن همراه با موز و نوتلا است! در ادامه روش آماده کردن پنکیک همراه با موز مزه دار شده و نوتلا را به شما عزیزان آموزش میدهیم.مراحل تهیه پنکیک موز و نوتلا۱- موزها را به شکل دلخواه برش میزنیم. دقت کنید اندازه استاندارد برای همه موزها تعریف کنید. ضمن این که مواظب باشید زیاد نازک نباشد که بشکند و همچنین زیاد ضخیم هم نباشد چون موقع سرخ شدن شکل مناسبی به خودش نمیگیرد (در بسیاری از دستور پختها میگن موز را له کنید اما اگر زیبایی و تزئین غذا برایتان مهم است در برش زدن موزها دقت کنید).۲- برای این مرحله از یک ملاقه استفاده کنید. بعد از گرم شدن روغن درون تابه، مرکز تابه را هدف قرار داده و به آرامی مواد را درون تابه بریزید. (اگر سرعت ریختن مواد یکسان باشد مواد به آرامی و با شکل یکسان پهن میشوند).برای ادامه مطلب طرز تهیه پنکیک موز با نوتلا اینجا کلیک کنید.۴- پنکیک مغزدار شکلاتیِ نوتلایک پنکیک به دلیل لطافت و خوشمزگی که در مغز آن دارد بسیار پرطرفدار است. طرز تهیه پنکیک مغزدار شکلاتی نوتلا بسیار اسان است. برای تهیه این پنکیک به مواد زیر نیاز دارید:مراحل تهیه پنکیک مغزدار شکلاتی نوتلا: برای تهیه پنکیک دو عدد تخم مرغ و وانیل و شکر رو داخل ظرفی میریزیم و با همزن برقی شروع زدن میکنیم تا کاملا کرم رنگ و کشدار بشه و پف کنه. بعد شیر را اضافه کنین.و خامه صبحانه رو به مایه اضافه میکنیم و با دور کند همزن در حد مخلوط شدن هم میزنیم ( حدود بیست الی سی ثانیه)آرد و بکینگ پودر رو کاملا مخلوط میکنیم. و داخل ظرف الک میکنیم. با همزن دستی هم میزنیم. تا مواد مخلوط و یکدست بشن و هیچ گلوله ای داخلش باقی نمونه.برای ادامه مطلب طرز تهیه پنکیک مغزدار شکلاتیِ نوتلا اینجا کلیک کنید.۵- پنکیک ژاپنی پف داراین پنکیک کمی شبیه کیک و با پف زیاد است. برای تهیه پنکیک پف دار ژاپنی به مواد زیر نیاز داریم:طرز تهیه پنکیک ژاپنی: زرده و سفیده تخم مرغ رو از هم جدا میکنیم و سفیده تخم مرغ رو با همزن میزنیم تا حجمش دو برابر و سفید رنگ بشه و کاملا فرم بگیره بعد نصف شکر رو کم کم به سفیده تخم مرغ اضافه میکنیم و دوباره با همزن میزنیم تا فرم بگیره.تو یه ظرف دیگه زردههای تخم مرغ و وانیل و نصف دیگر شکر رو با همزن میزنیم تا کرم رنگ و کشدار و حجیم بشه و بعد روغن رو اضافه میکنیم و در حد مخلوط شدن هم میزنیم. بعد شیر ولرم رو اضافه و مخلوط میکنیم. آرد و نشاسته ذرت و بکینگ پودر رو با هم مخلوط و الک میکنیم.برای ادامه طرز تهیه پنکیک ژاپنی(پنکیک پفکی) اینجا کلیک کنید.۶- پنکیک توت فرنگیزمانی که فصل توت فرنگی میرسد، با این میوهی خوشمزه انواع دسرها را میتوان درست کرد. پنکیک توت فرنگی یکی از دسرهای خوشمزه و مناسب برای صبحانه است که با پوره توت فرنگی درست میشود. برای تهیه پنکیک توت فرنگی به مواد زیر نیاز دارید:طرز تهیه پنکیک توت فرنگی برای شروع کار و تهیه این پنکیک نیاز به باترمیلک داریم. برای این منظور سرکه سفید را به شیر اضافه کنید. کمی هم بزنید.مخلوط شیر و سرکه را در محیط آشپزخانه کنار بگذارید و یک ربع اجازه دهید تا شیر بریده شود وقتی به حالت بریده بریده رسید و غلیظ شد. تبدیل به باترمیلک شده و باترمیلک برای مصرف آماده است. آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط و الک کنید. در ظرف مناسبی دو عدد تخم مرغ را بشکنید. شکر را به تخم مرغها اضافه کنید. با همزن دستی تخم مرغ و شکر را به خوبی مخلوط کنید. وانیل را نیز دراین مرحله اضافه کنید.برای ادامه طرز تهیه پنکیک توت فرنگی و نکات ریز برای خوشمزهتر شدن آن به مطلب آن مراجعه کنید.۷- مینی پنکیکمینی پنکیک یک پنکیک کوچولو و جذاب است که برای کودکان و بچهها جذابیت بیشتری دارد. برای اینکه مینی پنکیک خوشمزه و جذاب را درست کنید به مواد زیر نیاز دارید:تخم مرغ و شکر و وانیل رو داخل ظرفی بریزین و با دور تند همزن بزنید تا کرمرنگ و کشدار و حجیم بشه.شیر و خامه صبحانه رو به مواد اضافه کنید.مواد رو با دور کند همزن در حد یک دست شدن مخلوط کنید. بعد همزن برقی رو کنار بذارید و بکینگ پودر رو به آرد سفید قنادی اضافه کنید و کاملا با قاشق مخلوط کنید.مخلوط آرد و بکینگ پودر رو روی مواد الک کنید و با همزن دستی مخلوط کنید تا مواد یکدست بشن و هیچ گلولهای داخل مواد نباشه.برای ادامه طرز تهیه مینی پنکیک و تهیه آن به محتوای آن مراجعه کنید.۸- سوفله پنکیکسوفله پنکیک یک پنکیک خوشمزه و آسان برای پذیرایی از مهمان است. سوفله پنکیک طرفداران بسیاری برای صبحانه دارد. موادی که برای سوفله پنکیک استفاده میشود به شرح زیر است.برای آماده کردن سوفله پنکیک ابتدا سفیده و زرده تخم مرغها رو جدا میکنیم و زرده های تخم مرغ رو داخل ظرفی میریزیم و شیر رو بهش اضافه میکنیم. با همزن دستی مخلوط میکنیم تا یکدست بشه و بعد آرد سفید قنادی رو روی مواد الک میکنیم.با همزن دستی مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست بشه و در آخر وانیل رو به مخلوط زردهها اضافه و مخلوط میکنیم.برای ادامه طرز تهیه سوفله پنکیک به مقاله آن مراجعه کنید.۹- پنکیک آلبالوپنکیک آلبالو یک دسر ساده و خوشمزه است که میتوانید به راحتی در خانه تهیه کنید. در زیر راهنما و مراحل تهیه پنکیک آلبالو را برای شما آماده کردیممواد لازم برای تهیه پنکیک آلبالو:آلبالو تازه یا آلبالو خشک شده۱ پیمانه (حدود ۱۵۰ گرم)آب۱/۲ پیمانهشکر۲ قاشق غذاخوریجوانه گندم۱ پیمانهپودر کاکائو۲ قاشق غذاخوریتخم مرغ۱ عددشیر۱ پیمانهکره یا روغن مایعبرای سرخ کردنمراحل تهیه پنکیک آلبالو:آلبالوها را شسته و هستههای آنها را از میان بردارید. اگر از آلبالوهای خشک استفاده میکنید، آنها را به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در آب خیسانده و نرم کنید.آلبالوها را به همراه یک نصف پیمانه آب و ۲ قاشق غذاخوری شکر در یک قابلمه بزرگ قرار دهید. روی حرارت ملایم قرار داده و به جوش آورید.وقتی آلبالوها جوشیدند، حرارت را کم کرده و آنها را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا آلبالوها نرم شوند و مزهی ترش آنها آزاد شود. سپس آنها را از قابلمه برداشته و به یک ظرف جداگانه منتقل کنید.در یک ظرف میاناندازه، جوانههای گندم، پودر کاکائو و ۲ قاشق غذاخوری شکر را مخلوط کنید.تخممرغ را به یک ظرف دیگر بشکنید و شیر را اضافه کنید. همهی مواد را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر نرم و یکدست بدست آید.حالا خمیر پنکیک را به ظرف حاوی جوانهها، کاکائو و شکر اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا تمام مواد به هم مرتبط شوند.در یک ماهیتابه، کمی کره یا روغن مایع را بر روی حرارت متوسط گرم کنید. سپس مقداری از خمیر پنکیک را به ماهیتابه ریخته و به صورت دایرهای پخته و به هر دو طرف طلایی رنگ کنید. این کار حدود ۲-۳ دقیقه به طول میانجامد.پنکیکها را روی کاغذ آشپزخانه قرار داده تا اضافهی روغن از روی آنها خیس شود و سپس از کاغذ برداشته و روی یک بشقاب آماده سرو کنید.بر روی هر پنکیک، مقداری از آلبالوها را قرار دهید و پنکیک را به دو نصف تا دو طرف بچرخانید تا آلبالوها درون پنکیک محصور شوند.پنکیکهای البالو را با شیرهی میوه، عسل یا شکر پودری تزئین کرده و سرد یا گرم سرو کنید.پنکیک البالو یک دسر شیرین و جذاب است که میتواند یک گزینه خوشمزه برای صبحانه یا دسر شیرینی بعد از ناهار باشد. از طعم منحصر به فرد البالوها و شیرینی ملاحظه شده در پنکیک، لذت خواهید برد.۱۰- پنکیک شکلاتیپنکیک شکلاتی یکی از خوشمزهترین صبحانههایی است که میتوانید برای یک صبحانه دو نفره یا یک روز تعطیل در کنار اعضای خانواده آماده کنید. درست کردن این پنکیک بسیار ساده است و میتوانید آن را در کنار تکهای موز، توت فرنگی، گردو و سس شکلات سرو کنید.مراحل تهیه پنکیک شکلاتیمراحل تهیه پنکیک شکلاتی به شرح زیر است:در اولین مرحله از طرز تهیه پنکیک شکلاتی باید مواد پنکیک را از یخچال خارج کنید و برای ۳۰ دقیقه در بیرون از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسند.در این مرحله از آموزش پنکیک شکلاتی باید در یک کاسه تخم مرغ، شکر و وانیل را ترکیب کنید و مواد را برای ۷ دقیقه با دور تند همزن بزنید تا بافت تخم مرغ کشدار و سفید شود.در این مرحله باید کره را روی بخار کتری قرار دهید تا آب شود سپس کره آب شده را نیز به سایر مواد اضافه کنید و در حد چند ثانیه مواد را با هم ترکیب کنید. بعد از این که کره با تخم مرغ ترکیب شد، شیر را به مواد اضافه کنید و دوباره مواد پنکیک را برای ۱ دقیقه هم بزنید.برای ادامه رسپی این پنکیک خوشمزه روی لینک طرز تهیه پنکیک شکلاتی کلیک کنید.۱۱- پنکیک موزیپنکیک موزی یکی از انواع پنکیکهای بینالمللی است که در اکثر کافهها نیز سرو میشود. عطر و طعم بینظیر موز در این پنکیک موجب لطیفتر شدن بافت پنکیک شما میشود. اگر به موز علاقه دارید به شما توصیه میکنیم که از چشیدن طعم این پنکیک غافل نشوید.مراحل تهیه پنکیک موزیمراحل تهیه پنکیک موزی به شرح زیر است:در اولین مرحله به سراغ تخم مرغ روید. بهتر است ۳۰-۶۰ دقیقه قبل از شروع پخت پنکیک مواد اولیه آن را در دمای محیط قرار دهید. تخممرغ را درون ظرف مناسبی بشکنید و با چنگال یا ویسک به هم زنید تا از حالت لختگی خارج شود. در همین مرحله مقداری وانیل به تخممرغها اضافه کنید و در حد مخلوط شدن به هم زنید.سپس به سراغ شیر روید. شیر به دمای محیط رسیده را کمکم به ترکیب تخم مرغ مرحله قبل اضافه کنید و همه مواد را به هم زنید. در همین مرحله روغن را نیز به مواد بیفزایید و در حد مخلوط شدن مواد را به هم زنید.حال موزها را بشویید و پوست بگیرید. بهتر است از موزهای نرم و رسیده استفاده کنید. موزها را درون ظرف مناسبی با کمک چنگال له و پوره کنید.پوره موز را به مایه تهیه شده در مرحله قبل اضافه کنید و به خوبی همه مواد را بهم زنید تا با هم ترکیب شوند.برای ادامه رسپی این پنکیک پرطرفدار و مخصوص روی لینک طرز تهیه پنکیک موزی کلیک کنید.۱۲- پنکیک جو دو سر پنکیک جو دو سر یکی از انواع پنکیک خوشمزه و در عین حال با دستور پخت ساده برای وعده صبحانه یا میان وعده است. این پنکیک بافتی نرم دارد و عسل استفاده شده در آن موجب مقوی بودن این دسر شده است.مراحل تهیه پنکیک جو دو سرمراحل تهیه پنکیک جو دو سر به شرح زیر است:ابتدا تخممرغ را به همراه عسل و وانیل داخل ظرف مناسب ریخته و هم بزنید تا جایی که تخممرغ از لختگی خارج شده و کاملا یکدست شود.پس از هم زدن مواد، روغن کنجد را با شیر به باقی مواد افزوده و با هم زن دستی کاملا مخلوط کنید.حال آرد و بیکینگ پودر را به همراه پودر دارچین دو مرتبه الک کنید، سپس ترکیب آرد را به مواد داخل کاسه افزوده و تا جایی که بافت مواد یکدست شوند هم بزنید.برای ادامه رسپی این پنکیک خوشمزه و رژیمی روی لینک طرز تهیه پنکیک جو دو سر کلیک کنید.نکات طلایی در تهیه پنکیکبرای تهیه پنکیک حتما نکات زیر را رعایت کنید.۱- هم زدن پنکیک۸هم زدن تأثیر زیادی در کیفیت پنکیک دارد. باز هم تأکید میکنیم، در هم زدن مایه پنکیک حسابی مراقب باشید. وقتی شروع به مخلوط کردن مواد خشک با مخلوط شیر میکنید، گلوتنها (نوعی پروتئین موجود در مواد غذایی) شروع به فعالیت و توسعه میکنند، هرقدر بیشتر مخلوط را هم بزنید، گلوتن بیشتر در مایه پنکیک پخش میشود. نتیجه پنکیکی است سفت و گاهی خمیر.مایه پنکیک را فقط تا جایی هم بزنید که مواد باهم مخلوط شوند و گلولههای آرد از بین بروند.۲- استراحت دادن مایه پنکیکوقتی مایه پنکیک را استراحت میدهید، گلوتن فعالشده در مرحله مخلوط کردن، استراحت میکند. همچنین نشاسته موجود در آرد، مواد مایع را جذب میکند و اصطلاحاً موجب جا افتادن مایه میشود.زمان این کار از ۵ تا ۳۰ دقیقه بسته به دستور متفاوت است. برای پنکیکهای ساده ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان کاملاً مناسبی است.۳- دمای مناسب تابه قبل از پخت پنکیکروبرو شدن با پنکیکهایی چرب و روغنی، نتیجه رعایت نکردن این مرحله است. چند دقیقه قبل از شروع به پختن پنکیکها، زیر ماهیتابه را روشن کنید تا به دمای لازم برسد و کاملاً داغ شود.اگر از روغن یا کره استفاده میکنید، باید کاملاً داغ شود ولی اگر با بوی بد و دود کردن آن مواجه شوید، نشانهای است برای حرارت زیاد که باعث سوختن پنکیکها میشود. به تجربه درخواهید یافت که دمای مناسب برای ماهیتابهای که استفاده میکنید چقدر است.۴- دمای حین پختپنکیک خوب صبر و حوصله میخواهد. زیاد کردن شعله موجب میشود فقط سطح خارجی پنکیک بپزد و داخل آن خام بماند.یافتن دمای مناسب برای ماهیتابه و گاز شما، مرحلهای است که در تجربه شخصی خلاصه میشود. راهحل کلی، شعلهی متوسط است.۵- برگرداندن پنکیکممکن است بهمحض دیدن حبابهای روی پنکیک وسوسه شوید تا آن را برگردانید؛ ولی اصرار دارم که به پنکیکتان دقیقهای دیگر مهلت بدهید.هر طرف پنکیک باید یکبار و تنها یکبار پخته شود. چند بار برگرداندن پنکیک، باعث از بین رفتن بافت نرم و خوب آن میشود.وقتی حبابها روی پنکیک پدیدار شدند و کاملاً سطح آن را پوشاندند پس از چندثانیه، پنکیک را برگردانید، میتوانید برای اطمینان زیر پنکیک را چک کنید و از طلایی بودن آن اطمینان حاصل کنید. تنها یکبار پختن برای هر طرف پنکیک کافی است.سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودمعاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارمممنون که همراهم هستین
- برچسب ها: