راز پنهان پشت حذف نرخ‌های ارزی!

  • توسط: admin


ارز، به عنوان یک واحد پولی و مبادله ای بین کشورها، دارای نرخ های مختلفی است که به تعداد زیادی عوامل مرتبط می شود. ارز بازار را به گونه ای تحت تاثیر قرار می دهد که نرخ های تبدیل آن بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می شود. این نرخ ها می توانند بستگی به عواملی مانند نرخ های بهره، تورم، وضعیت اقتصادی کشور، سیاست های دولتی و حتی موارد جغرافیایی و جهانی داشته باشند. برای این دلیل، انتظار می رود که نرخ های ارز متغیر باشند و از یک روز به دیگری تغییر کنند. این متغیر بودن نرخ های ارز، می تواند برای سرمایه گذاران و تجارت سهولت هایی ایجاد کند یا مشکلاتی ایجاد کند، بسته به شرایط اقتصادی و جهانی.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، دبیر کل انجمن کارفرمایی صنعت پالایش نفت در خصوص نامه انجمن ها به رهبر انقلاب در خصوص سرکوب نرخ ارز در سامانه نیما گفت: در سالی که جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است باید زمینه های مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد با حذف ارز چند نرخی از سوی بانک مرکزی رقم بخورد زیرا پس از سال ها تجربه، اثبات شده که ارز چند نرخی فساد آور است.

ناصر عاشوری دبیر کل انجمن کارفرمایی صنعت پالایش نفت اظهار داش: در سال جهش تولید با مشارکت مردم، باید زمینه های لازم از سوی دولت و مجلس برای افزایش تولید با مشارکت مردم و بخش خصوصی فراهم شود اما کماکان سیاست های بر ضد این شعار کماکان در اقتصاد وجود دارد.

وی به سیاست های ارزی بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: ارز چند نرخی مشکلات زیادی به همراه دارد و فساد آور است و از طرفی هم انگیزه لازم را از تولیدکنندگان می گیرد.

وی افزود: لذا باید سازوکارهایی تعبیه شود تا مشارکت سرمایه گذار و بخش خصوصی و مردم در اقتصاد بیشتر شود زیرا با گذشت ۴۰ سال از انقلاب، همچنان سهم بخش خصوصی در اقتصاد ملی بسیار ناچیز است و به نظر می رسد یکی از راهکارهای اصلی افزایش مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد، حذف ارز چند نرخی از سوی بانک مرکزی است.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید