راز های طعم دلپذیر برنج هاشمی؛ آبکش، کته و…

  • توسط: admin
راز های طعم دلپذیر برنج هاشمی؛ آبکش، کته و…


برنج هاشمی یکی از انواع برنج ایرانی با کیفیت بالا است. اندازه دانه‌های این برنج در حالت خام و پخته متفاوت است و پس از پخت به طور قابل توجهی قد می‌کشد. برای پخت برنج هاشمی آبکش، لازم است ابتدا برنج را شسته، سپس بخیسانید و در آب جوش برنج‌ها را بپزید. از آب کمتری برای کته کردن برنج استفاده کنید و هرچه سریعتر برنج را آبکش کنید تا نرم و خوشمزه شود. برنج لاشه هم بهتر است با آب کمتری پخته شود تا از هم پاک نشود. برنج نیم دانه نیز حساسیت بیشتری دارد و باید با دقت و زمان‌های کمتری پخته شود. روش‌های مختلف پخت برنج هاشمی، از جمله آبکش، کته و روش رستورانی برای به دست آوردن برنجی لذیذ و خوشمزه مناسب هستند. ترفندها و نکات مفید برای پخت بهتر برنج شامل استفاده از برنج با کیفیت و بدون شکستگی، خیساندن به مدت مناسب، استفاده از اندازه مناسب آب و نمک، و استفاده از روش‌های مختلف برای قد کشیدن برنج می‌شوند.

برنج‌ هاشمی یکی از باکیفیت‌ترین و اصیل‌ترین انواع برنج ایرانی است که اگر آن را به روشی درستی بپزید، به خوبی قد می‌کشد و عطر و طعم بهتری خواهد داشت. اندازه دانه برنج‌ هاشمی به صورت خام، حدود ۱/۱۳ میلی‌متر است و بعد از پخت به خوبی قد می‌کشد و اندازه آن به حدود ۲/۷ میلی‌متر می‌رسد.

در این مقاله از آدرینبلاگ می‌توانید با روش پخت برنج‌ هاشمی و همه فوت و فن‌های درست کردن این برنج آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه برنج‌ هاشمی آبکش

برای تهیه برنج هاشمی آبکش به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

برنج هاشمی۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارآببه مقدار لازمنمک۲ قاشق غذاخوریروغن۲ تا ۳ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده غلیظبه مقدار لازم

مراحل تهیه برنج‌ هاشمی به صورت آبکش

بهترین روش پخت برنج‌ هاشمی آبکش کردن آن است. آماده کردن برنج برای پخت حدود ۲ ساعت طول می‌کشد و برای پخت برنج به روش آبکش نیز باید حدود ۴۵ دقیقه زمان صرف کنید. کالری هر ۱۰۰ گرم از این برنج حدود ۳۷۵ کیلوکالری است.

در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل پخت برنج‌ هاشمی به روش آبکش آشنا شوید.

مرحله اول: برنج را بشویید

برای شروع باید برنج را بشویید و چند دور آبکشی کنید تا گرد و خاک و آلودگی‌های سطح برنج به طور کامل شسته شوند. برای این کار باید برنج را به اندازه‌ای بشویید که آب آن کاملا شفاف شود.

توجه: به خاطر داشته باشید که موقع شستن برنج نباید دانه‌های برنج را چنگ بزنید، زیرا این کار موجب خرد شدن برنج می‌شود.

مرحله دوم: برنج را بخیسانید

برنج شسته شده را در یک ظرف آب بریزید و برای حدود ۲ تا ۳ ساعت در آب بخیسانید. این کار به پخت بهتر برنج کمک می‌کند و موجب می‌شود تا برنج شما بعد از پخت بهتر قد بکشد. هر چقدر برنج شما کهنه‌تر باشد، به زمان بیشتری برای خیساندن نیاز دارد.

مرحله سوم: یک قابلمه آب جوش آماده کنید

در یک قابلمه مقداری آب جوش بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. مقداری نمک نیز به آب اضافه کنید و اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کند.

مرحله چهارم: برنج را بجوشانید

زمانی که آب جوشید، باید برنج را به آن اضافه کنید. حدود ۷ تا ۸ دقیقه صبر کنید تا برنج نیم پز شود و دانه‌های برنج به خوبی قد بکشند. در این مرحله سطح برنج باید نرم شود و داخل برنج کمی سفت باشد. اگر برنج به این حالت رسید پس برای آبکش کردن آماده است.

بیشتر بخوانید: آیا برنج را قبل از پخت باید شست یا نه؟

مرحله پنجم: برنج را آبکش کنید

بعد از اینکه برنج نیم پز شد، باید آن را آبکش کنید تا آب اضافه آن خارج شود. مقداری آب سرد روی برنج بریزید تا پخت آن‌ها متوقف شود. به خاطر داشته باشید که شستن برنج با آب یخ به آن شوک وارد می‌کند و ممکن است موجب شکستن دانه‌های برنج شود.

مرحله ششم: برنج را دم کنید

در این مرحله باید در قابلمه مورد نظرتان مقداری روغن بریزید. سپس برای ته دیگ مقداری برنج را با زعفران ترکیب کنید و کف قابلمه بریزید. بقیه برنج را نیز روی آن اضافه کنید.

حالا کمی روغن و آب به برنج اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید. اجازه دهید برنج شما برای ۴۰ دقیقه دم بکشد و آماده شود.

طرز تهیه برنج‌ هاشمی کته

روش درست کردن برنج‌ هاشمی به صورت کته بسیار راحت است. برای شروع باید برنج را برای ۲ ساعت در آب بخیسانید سپس آن را در قابلمه بریزید. به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج، در قابلمه آب بریزید مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید.

حالا قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا برنج بجوشد. زمانی که برنج جوشید و آب آن کمی تبخیر شد، می‌توانید شعله گاز را کم کنید. مقداری روغن به برنج اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید تا برنج شما به آرامی بپزد.

اگر احساس کردید که برنج هنوز خام است، می‌توانید کمی آب به آن اضافه و صبر کنید تا به برنج شما به خوبی دم بکشد.

بیشتر بخوانید: راهکارهای افزایش عمر نگهداری برنج خام در منزل

طرز پخت برنج لاشه هاشمی

برنج لاشه به برنجی گفته می‌شود که دانه‌های برنج سالم هستند و نوک آن‌ها کمی شکسته و خرد شده است. معمولا برنج لاشه نسبت به برنج نیم دانه سالم‌تر است و شکستگی کمتری دارد.

روش پخت این برنج هیچ تفاوتی با برنج معمولی ندارد، اما از آن جایی که دانه‌های این برنج کمی شکسته هستند، باید برای پخت آن از آب کمتری استفاده کنید تا برنج شما بیش از حد له نشود.

برای پخت این برنج بهتر است مدت زمان جوشیدن برنج را کاهش دهید تا شفته نشود. می‌توانید برنج لاشه هاشمی را هم به صورت آبکش و هم دمی آماده کنید.

طرز پخت برنج نیم دانه هاشمی

پخت برنج نیم دانه معمولا حساسیت بیشتری نسبت به سایر انواع برنج دارد. این برنج ممکن است خیلی زود شل شود و از همین رو برای پخت آن باید از آب کمتری استفاده کنید و موقع جوشاندن برنج نیز باید مدت زمان آن را کم کنید. می‌توانید این برنج را به صورت کته نیز آماده کنید.

به خاطر داشته باشید که برنج نیم دانه نباید به مدت طولانی در آب بماند و بهتر است آن را بیشتر از نیم ساعت بخیسانید. برای پخت برنج کمی کمتر از یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج در قابلمه آب بریزید و همراه با کمی نمک آن را روی حرارت قرار دهید تا بپزد.

طرز پخت برنج ایرانی هاشمی رستورانی

برای پخت برنج‌ هاشمی رستورانی باید آن را روی بخار آب بپزید. در اکثر رستوران‌ها برنج را به گونه‌ای می‌پزند تا بدون ته دیگ آماده شود و به خوبی قد بکشد. در این روش باید ۲ قابلمه آب را روی شعله گاز قرار دهید تا شروع به جوشیدن کنند.

ابتدا برنج خیسانده شده را در یکی از قابلمه بریزید و بجوشانید و زمانی که برنج قد کشید و نیم پز شد، آن را آبکش کنید. در ادامه آبکش فلزی را روی قابلمه آب جوش بعدی بگذارید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید برنج شما روی بخار آب بپزد و دم بکشد.

در این روش برنج در عرض ۱۰ دقیقه آماده می‌شود و به خوبی قد می‌کشد.

نکات و فوت و فن‌های پخت برنج‌ هاشمی

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه برنج هاشمی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای پخت برنج‌ هاشمی حتما از برنج‌های سالم، باکیفیت و بدون شکستگی استفاده کنید تا برنج به خوبی قد بکشد.قبل از پخت برنج حتما آن را برای ۱ تا ۲ ساعت در آب قرار دهید و بعد بپزید.هر چقدر برنج شما کهنه‌تر باشد، برای قبل از پخت به مدت طولانی‌تری در آب بماند. برای پخت برنج ‌هاشمی تازه نباید برنج را به مدت طولانی بخیسانید. برنج تازه هنوز دارای رطوبت است و از همین رو اگر آن را بخیسانید، برنج شما شفته و شل می‌شود. برای پخت برنج تازه نیز باید از آب کمتری استفاده کنید و بعد از نیم پز شدن برنج به سرعت آن را آبکش کنید.روش پخت برنج طارم هاشمی درست مثل سایر برنج‌ها است. این برنج معمولا به خوبی قد می‌کشد و دانه دانه می‌شود.اگر برنج را بدون خیساندن می‌پزید، باید آن را برای مدت طولانی‌تری در آب بجوشانید و در زمان پخت نیز از آب بیشتری استفاده کنید.برای اینکه برنج شما در زمان پخت سفید شود و به خوبی قد بکشد، می‌توانید در زمان جوشیدن به اندازه ۲ قاشق آبلیمو یا سرکه به آن اضافه کنید.یکی از ترفندهای قد کشیدن برنج این است که موقع آبکشی به آن یخ اضافه کنید.در زمان دم کردن برنج بهتر است برنج‌ها را به صورت کله قندی یا هرمی در قابلمه بریزید و با پشت قاشق چند سوراخ روی برنج‌ها ایجاد کنید تا بخار به خوبی در قابلمه بپیچد.روش پخت برنج‌ هاشمی کشت دوم هیچ تفاوتی با پخت سایر برنج‌ها ندارد. این برنج معمولا عطر و طعم بهتری نسبت به برنج کشت اول دارد و از همین رو بسیار محبوب است.

بیشتر بخوانید: بررسی تفاوت‌های برنج دمی یا کته‌ای با آبکش

برنج ‌هاشمی یکی از خوش عطر و طعم‌ترین انواع برنج شمالی است که به خوبی قد می‌کشد و طعم فوق العاده لذیذی دارد. همانطور که در این مطلب از مجله آشپزی آدرینذکر شد شما می‌توانید این برنج را به روش‌های مختلف آبکش و کته آماده کنید و در کنار انواع خورش سرو کنید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید