راز محاسبه حقوق تاخیر کاری به سادهترین شکل
حقوق اضافه کاری نحوه محاسبه مستقیم از میزان ساعت کاری اضافه به کارمند میباشد. زمانی که یک کارمند بیشتر از مقرر برای کار حاضر شود، او حقوق اضافه کاری دریافت میکند. محاسبه حقوق اضافه کاری بستگی به نرخ پرداختی کارمند برای هر ساعت کار و همچنین نوع و ساعت کارکرد اضافه شده دارد. برای مثال، اگر نرخ پرداختی هر ساعت کار برای یک کارمند ۱۰۰ هزار تومان باشد و او ۲ ساعت اضافه به کار بنشیند، حقوق اضافه کاری او برابر با ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود. این مبلغ به زمان کار اضافه شده، نرخ اضافه کاری و سیاستهای شرکت وابسته است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، متن سوال مطرح شده و پاسخ اداره کل حقوقی قوه قضاییه به شرح زیر است:
سوال:
به موجب فرآیند پیشبینی شده در قانون، تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ با اصلاحات بعدی پس از انتخاب شهردار توسط اعضای شورای اسلامی شهر و سپری کردن مراحل قانونی در نهایت حکم شهردار (صرف نظر از مراکز استان و شهرهای دارای بیش از یک میلیون نفر جمعیت) توسط استاندار توشیح و ابلاغ میشود. وفق احکام مندرج در مجموعه قوانین و مقررات حاکم بر شوراهای اسلامی شهرها؛ بویژه: ماده ۸۰ قانون یادشده، تصویب و نظارت بر حسن عملکرد مالی شهرداری از وظایف ذاتی شوراهای اسلامی شهر است و در مقام نظارت عالیه، شهرداریها به عنوان زیر مجموعه معاونت عمرانی -«اداره کل امور شهری»- استانداریها شناخته میشوند؛ با عنایت به مراتب پیشگفته، خواهشمند است اعلام فرمایید تصویب میزان ساعات اضافهکار و تعطیلات شهرداران بر عهده کدام مرجع است؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:
با توجه به ماده ۳۶ آییننامه استخدامی کارکنان شهرداریهای کشور مصوب ۱۵/۸/۱۳۸۱ هیأت وزیران و با لحاظ آییننامه حقوق و مزایای شهرداران مصوب ۱۹/۳/۱۳۷۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی، پرداخت مزایا و میزان ساعات اضافهکار شهرداران مطابق قانون استخدام کشوری مصوب ۱۳۴۵ با اصلاحات بعدی و قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب ۱۳۷۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی است. همچنین در خصوص میزان فوقالعاده تعطیلات شهرداران در قوانین و مقررات جاری، حکم خاصی پیشبینی نشده است.
- برچسب ها: حقوق کارمندان