راز تهیه کاری بامیه هندی بدون گوشت: مراحل فوق‌العاده و شگفت‌انگیز

  • توسط: admin
راز تهیه کاری بامیه هندی بدون گوشت: مراحل فوق‌العاده و شگفت‌انگیز


کاری بامیه یکی از خورش‌های محبوب و پرطرفدار هندی است که با ادویه‌های تند و تیز تهیه می‌شود. این خورش به تنهایی یا به همراه سایر غذاها مانند کته، پلو و نان میل می‌شود. در این خورش، از بامیه، پیاز، زنجبیل، کشک، و ادویه‌هایی مانند زردچوبه، هل، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز استفاده می‌شود. آماده سازی بامیه، پیاز، ادویه‌ها و آب، افزودن بامیه و تنظیم چاشنی، و اضافه کردن گشنیز ساطوری شده بخش‌هایی از مراحل تهیه خورش هستند. نکات مهمی برای تهیه این خورش شامل تفت دادن ادویه‌ها تا عطر آن‌ها آزاد شود و انتخاب ادویه‌های مناسب برای به دست آوردن طعم و عطر مطلوب می‌شود. آشنایی با ادویه‌های مختلف و تجربه‌ی آشپزی می‌تواند به تهیه بهینه‌تر این خورش کمک کند.

کاری بامیه یکی از خورش‌های تند و تیز و پر ادویه‌ای است که اصالت آن به هند برمی‌گردد. این خورش جز یکی از محبوب‌ترین و پرطرف‌دارترین خورش‌ها در هند است که در اغلب رستوران‌ها سرو می‌شود. کاری بامیه نیز مانند سایر غذاها به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود؛ اما در بیشتر دستورهای پخت این خورش از گوشت استفاده نمی‌شود. این خورش را در کنار کته، پلو و با انواع نان می‌توانید میل کنید.

ما امروز در این بخش از مجله اینترنتی آدرینبلاگ یکی از خوشمزه‌ترین و کامل‌ترین روش تهیه کاری بامیه را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این خورش باید بدانید را به شما آموزش خواهیم داد پس در ادامه مطلب همراه باشید.

 مواد لازم جهت تهیه خورش کاری بامیه

بامیه ۲۵۰ گرمسیر۴-۵ حبهپیاز ۲ عددکشک۱۵۰ گرمزنجبیل پوره شده۱ قاشق چای خوریروغن به مقدار لازمآب ۲ پیمانهگشنیز به مقدار دلخواهپودر هل ۱ قاشق چای خورینمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار دلخواهزردچوبه، ادویه کاری به مقدار دلخواه

 طرز تهیه خورش کاری بامیه

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش ۳۰-۴۰ دقیقه است.

مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای می توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این خورش جذاب را تهیه کنید.

درجه سختی تهیه این خورش در دسته بندی آسان قرار دارد.

مرحله اول: آماده سازی بامیه

بامیه‌ها را بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

با کمک چاقو قسمت بالایی بامیه را جدا سازید و دقت کنید قسمت بدنه بامیه برش زده نشود؛ زیرا مایه لزج بامیه از آن خارج می‌شود.

در تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت گذارید.

نتظر بمانید تا روغن کمی گرم شود سپس بامیه‌ها را به تابه اضافه کنید و ۳-۴ دقیقه ای تفت دهید تا بامیه ها تغییر رنگ دهند.

پس از سرخ شدن و تغییر رنگ بامیه‌ها بوی خامی آن‌ها گرفته شده است، بامیه‌ها را از تابه خارج کنید و به سراغ مرحله بعد روید.

مرحله دوم: آماده سازی پیاز

پیازها را بشویید و پوست بگیرید.

پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید.

درون قابلمه مناسبی که قصد طبخ خورش را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید.

پیازهای نگینی خرد شده را درون قابلمه بریزید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.

مرحله سوم: افزودن ادویه‌ها و سیر

ادویه کاری، زردچوبه، پودر هل، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

در همین مرحله پوره زنجبیل و پوره سیر را به قابلمه اضافه کنید.

۱-۲ دقیقه ای تفت دهید تا عطر سیر و زنجبیل نیز آزاد شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش بامیه و بادمجان

مرحله چهارم: ترکیب کشک و آب

کشک را درون ظرف مناسبی بریزید و کم کم به آن آب اضافه کنید.

به خوبی مواد را به هم زنید تا ترکیب یکنواخت و یک دستی حاصل شود.

ترکیب آب و کشک را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه شما به نقطه جوش رسد.

سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.

۱۵-۲۰ دقیقه ای زمان دهید تا محتوای درون قابلمه شما بپزد و کمی غلیظ شود.

مرحله پنجم: افزودن بامیه و تنظیم چاشنی

بامیه های سرخ شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.

با مقداری نمک چاشنی خورش را مطابق ذائقتان تنظیم کنید و خورش را در حد مخلوط شدن به هم زنید.

درب قابلمه را ببندید و ۱۵-۲۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا کاری بامیه بپزد و لعاب بیندازد.

مرحله ششم: افزودن گشنیز ساطوری شده

پس از پخت کامل خورش گشنیز تازه ساطوری شده را به محتوای خورش اضافه کنید و در حد مخلوط شدن خورش را به هم زنید.

توجه داشته باشید که گشنیز تازه علاوه بر معطر کردن خورش ظاهری بسیار جذاب به غذای شما می‌دهد.

برای جلوگیری از سیاه و بد رنگ شدن سبزی پس از افزودن آن به خورش حرارت را خاموش و قابلمه را کنار گذارید.

پس از پخت کاری بامیه را در ظرف سرو بریزید و در کنار کته یا با نان میل کنید.

بیشتر بخوانید: از خواص بامیه چه می دانید؟!

از چه ادویه‌هایی در تهیه کاری بامیه استفاده می‌شود؟

مهم‌ترین بخش تهیه این خورش انتخاب ادویه‌های مناسب و تنظیم چاشنی خورش است.

جوز هندی، زعفران، پودر دارچین، پودر سیر، پاپریکا، آویشن، ادویه کاری، پودر هل، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز جز آن دسته از ادویه‌هایی هستند که در تهیه این خورش می‌توانید استفاده کنید.

شما متناسب با ذائقه و سلیقه غذایی‌تان می‌توانید از ادویه‌های لیست فوق برخی را حذف یا جایگزین کنید.

نکات کلیدی در تهیه کاری بامیه

ادویه ها را حتما تفت دهید تا عطر آن ها آزاد شود، محبوبیت این خورش به عطر و طعم آن است.برای نارنجی‌تر شدن رنگ خورش می‌توانید از مقداری رب گوجه فرنگی یا پوره گوجه فرنگی استفاده کنید.در تهیه کاری بامیه با گوشت کافی است طبق روش بالا پیش روید و گوشت چرخ کرده یا گوشت تکه گوسفندی را به خورش اضافه کنید.(در صورت افزودن گوشت مدت زمان پخت را افزایش دهید)

اگر علاقه‌مند به چشیدن طعم‌های جدید هستید یا جز آن دسته از افراد گیاهخوارید به شما توصیه می‌کنیم که از میل کردن طعم این خورش غافل نشوید.

امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز همانند روش بالا این خورش تند و تیز و معطر را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید