راز تهیه قرابیه خرمایی تبریزی؛ لذت بی نظیر در هر قطره
قرابیه خرمایی یکی از شیرینیهای سنتی و پرطرفدار شهر تبریز است که با استفاده از خرما به عنوان عنصر اصلی تهیه میشود. این شیرینی با طعم منحصر به فرد و دلچسب خود، همیشه در جشنها و مناسبتهای مختلف مورد توجه قرار میگیرد. تهیه قرابیه خرمایی نیز بهسبب مراحل کاملا مشخص و سادهاش، برای علاقمندان به آشپزی، یک فرصت عالی برای آموختن و شاد کردن خود و دیگران است.
در طول این مراحل، از مواد اصلی مانند خرما، شکر، آرد و تخم مرغ استفاده میشود که ترکیب آنها با عناصر مثل وانیل، دارچین و پودر قند، به خاطرآوری یک طعم فوقالعاده و دلچسب میانه ذهن و دل است.
پس از پخت و آماده کردن قرابیهها، میتوانید این شیرینیها را به همراه چای یا قهوه میل کرده و لذت ببرید. مطمئنا هر کسی که یک بار این شیرینی خوشمزه را امتحان کرده، دیگر قادر به مقاومت در برابر این دلچسبیها نخواهد بود. تجربه تهیه و میل قرابیههای خرمایی یک تجربه شگفتآور است که توصیه میشود هر کس یک بار حتما امتحان کند.
قرابیه خرمایی از جمله شیرینیهای سنتی و اصیل شهر تبریز است که قدمت دیرینهای داشته و به عنوان یکی از محبوبترین خوراکیهای این شهر شناخته میشود. خرما، عنصر اصلی و طعمدهنده این شیرینی است که طعمی منحصر به فرد و دلچسب به آن میبخشد.در ادامه با آدرینبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه قرابیه خرمایی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم.مواد لازم جهت تهیه قرابیه خرمایی:کره هم دمای اتاق۲۰۰ گرمروغن مایع۱ فنجان (½ لیوان دستهدار فرانسوی)شکر½ فنجانماست۱ قاشق غذاخوری سر پرتخم مرغ۱ عددوانیل۵ گرمآرد½ ۴ تا ۵ لیوانخرما۱۵ عدد سایز بزرگ (یا ۲۰ عدد سایز کوچک)دارچین۱ قاشق چایخوریگردو، بادام یا فندق۱ فنجانآب ولرم۳ تا ۴ قاشق غذاخوریپودر قندبه میزان لازممراحل تهیه قرابیه خرماییدر ادامه به سراغ مراحل تهیه قرابیه خرمایی میرویم و مراحل آن را به صورت گام به گام و با جزئیات کامل شرح خواهیم داد.مرحله اول: مخلوط کردن تخم مرغ، شکر و وانیلبرای تهیه قرابیه خرمایی، ابتدا باید تخم مرغ را به همراه وانیل و شکر داخل کاسهای مناسب بریزید. سپس با استفاده از همزن شروع به هم زدن مواد کنید تا زمانی که مخلوط کاملا یکدست و کرم رنگ شود.مرحله دوم: اضافه کردن کره، روغن و ماستدر این مرحله، کره نرم شده و روغن مایع را به مخلوط تخم مرغ اضافه کرده و هم بزنید تا مواد یکدست شوند. سپس ماست را به ترکیب اضافه کرده و تا زمانی که کاملا مخلوط شود هم بزنید. مرحله سوم: اضافه کردن آردابتدا آرد را الک کنید تا ذرات آن صاف و یکدست شوند. این کار باعث میشود که خمیر شما بدون گلوله باشد. سپس، آرد را به تدریج به مواد خیس اضافه کنید.در حین اضافه کردن آرد، مواد را به آرامی مخلوط کنید تا خمیری لطیف به دست آید. در نهایت، خمیر به دست آمده را به مدت چند دقیقه ورز دهید.مرحله سوم: آماده کردن مواد میانی قرابیهبرای تهیه مواد میانی قرابیه، ابتدا خرماها را پوست گرفته و هسته آنها را جدا کنید. سپس خرماها را داخل میکسر یا غذاساز بریزید تا به خوبی له شود.اگر نیاز بود، کمی آب ولرم به آن اضافه کنید تا کمی شل شود. در نهایت، دارچین و گردوهای خرد شده را به پوره خرما اضافه کرده و به طور کامل مخلوط کنید تا مواد میانی قرابیه شما آماده شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه قرابیه کشمش و گردومرحله چهارم: پهن کردن خمیرخمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید و با استفاده از وردنه، خمیر را به شکل مستطیل با ضخامت مناسب پهن کنید. مواد میانی را که از قبل آماده کردهاید، در وسط خمیر پهن کنید.دقت کنید که مواد به طور یکنواخت در تمام سطح خمیر پخش شوند. سپس، خمیر را به آرامی و با دقت رول کنید. لبههای خمیر را به هم بچسبانید تا مواد میانی از داخل رول بیرون نریزند.در نهایت، رول را با چاقوی تیز در اندازههای دلخواه برش بزنید. برای زیباتر شدن رولها میتوانید با چنگال یا هر وسیله دیگری روی سطح آن طرح ایجاد کنید.مرحله پنجم: پختن شیرینی قرابیه خرماییبرای پخت قرابیههای خرمایی، ابتدا باید فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس، یک قالب یا سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده و قرابیهها را با فاصله مناسب روی کاغذ روغنی بچینید تا در حین پخت به هم نچسبند.سینی را درون فر قرار داده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا قرابیهها خوب بپزند و زیر آنها طلایی شود.مرحله آخر: سرو کردن قرابیه خرماییپس از اینکه قرابیههای خرمایی پختند، آنها را از فر خارج کرده و بگذارید تا خنک شوند. سپس با احتیاط آنها را از روی کاغذ روغنی جدا کنید. در نهایت، قرابیهها را با پودر قند آغشته کرده و سرو نمایید.قرابیههای خرمایی شما آماده میل کردن هستند. نوش جان!بیشتر بخوانید: طرز تهیه قرابیه با آرد گندمچند نکته مهم برای تهیه قرابیه خرماییدر ادامه، چند نکته طلایی جهت تهیه قرابیه خرمایی را عنوان میکنیم.اگر از خرمای خشک برای تهیه مواد میانی قرابیه استفاده میکنید، باید آنها را به مدت چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا نرم شوند.خمیر قرابیه خرمایی نباید سفت باشد. به همین دلیل، آرد را کم کم به مواد اضافه کنید تا خمیری لطیف به دست آید. به یاد داشته باشید که اضافه کردن بیش از حد آرد، خمیر را سفت و خشک کرده و قرابیههای شما را خراب میکند.در هنگام ورز دادن خمیر مراقب باشید که زیاده روی نکنید. ورز دادن بیش از حد باعث میشود که خمیر روغن بیندازد. این اتفاق کیفیت نهایی شیرینی شما را به شدت تحتالشعاع قرار میدهد و باعث میشود که شیرینیها سفت شوند.با مطالعه این بخش از مجله آشپزی آدرینو آشنایی با دستور پخت قرابیه خرمایی، نوبت آن رسیده است که آستینها را بالا زده و این شیرینی خوشمزه و دلچسب را تهیه کنید. قرابیههای خرمایی را میتوانید در کنار چای، قهوه یا هر نوشیدنی گرم دیگری که تمایل دارید میل کرده و از طعم و مزه بینظیر آن لذت ببرید.امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش میبرم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقهام رو با هم ترکیب کنم!
- برچسب ها: