راز تهیه غذای لذیذ با گوشت و بادمجان؛ برای لحظات شاد و خاطرهانگیز
ته چین گوشت و بادمجان یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که با استفاده از مواد اولیه از جمله گوشت چرخ کرده، بادمجان، برنج، زرشک، زعفران و ادویههای دیگر تهیه میشود. این غذا را میتوان به دو روش مختلف تهیه کرد، یکی با گوشت تکهای و دیگری با گوشت چرخ کرده.
مراحل تهیه ته چین گوشت و بادمجان شامل سرخ کردن پیاز، پخت گوشت، سرخ کردن بادمجان، آبکشی برنج، تهیه مایه ته چین، ریختن مواد در قابلمه و پخت آن در فر یا روی شعله گاز میشود. نکاتی مانند استفاده از ماست پرچرب برای مزه دار کردن، اضافه کردن ادویهها برای تنوع طعم، بهترین روشها برای زینت و طراحی ته چین نیز در مقاله ذکر شدهاست.
به طور کلی، ته چین یک غذای خوشمزه و خوش طعم است که میتواند در مجالس و مهمانیها به عنوان یک غذای اصلی مناسب خدمت داده شود. آشپزی و خلق این غذا ممکن است زمانبر باشد اما با دقت و حوصله میتوان طعم خوب و لذیذی را حاصل کرد.
ته چین گوشت و بادمجان یک غذای سنتی ایرانی است که برای تهیه آن از روشهای متفاوتی استفاده میشود. برخی این غذا را با گوشت تکهای میپزند و برخی دیگر از گوشت چرخ کرده و ریش ریش شده استفاده میکنند.
به علاوه شما میتوانید این غذا را هم روی گاز و در فر آماده کنید. در این مقاله از آدرینبلاگ میتوانید با طرز تهیه ته چین گوشت و بادمجان مجلسی به چند روش مختلف آشنا شوید.
مواد لازم جهت تهیه ته چین بادمجان و گوشت چرخ کرده
برای تهیه ته چین بادمجان و گوشت چرخ کرده (برای ۷ تا ۸ نفر) به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
برنج۵ لیوان فرانسوی دستهداربادمجان۵ عددگوشت چرخ کرده۳۰۰ گرمزرده تخم مرغ۵ عددماست چکیده۵ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدارزرشک۱ لیوان فرانسوی دستهدارپیاز بزرگ۱ عددنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمکرهبه مقدار لازم
مراحل تهیه ته چین بادمجان و گوشت چرخ کرده
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل تهیه ته چین گوشت و بادمجان به روش رستورانی با گوشت چرخ کرده آشنا شوید.
مرحله اول: پیاز را در روغن سرخ کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست آن، به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. حالا پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید تا سبک شوند.
در ادامه مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و برای ۱ دقیقه پیاز و زردچوبه را تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
مرحله دوم: گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید
گوشت چرخ کرده را به ماهیتابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کنید. در ادامه ۱/۲ لیوان آب به آن اضافه کنید و درب ماهیتابه را به روی آن قرار دهید تا گوشت کاملا بپزد.
مرحله سوم: بادمجانها را سرخ کنید
بادمجانها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس آنها را به صورت حلقهای خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که روغن داغ شد، بادمجانها را در ماهیتابه بچینید و خوب سرخ کنید.
مرحله چهارم: برنج را آبکش کنید
قبل از آماده کردن برنج بهتر است آن را برای ۱ تا ۲ ساعت در آب بخیسانید. سپس یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، برنج را با ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید.
اجازه دهید برنج برای ۵ تا ۷ دقیقه بجوشد و کمی قد بکشد و سپس آن را آبکش کنید. به خاطر داشته باشید که برای تهیه ته چین باید برنج را کمی زندهتر از حالت عادی آبکش کنید تا ته چین شل نشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین خورش قیمه به روش سنتی
مرحله پنجم: مواد ته چین را آماده کنید
برای تهیه مایه ته چین باید در یک کاسه بزرگ زردههای تخم مرغ را با ماست و چند قاشق روغن مخلوط کنید و با همزن دستی یا چنگال خوب هم بزنید. در ادامه نصف برنج آبکش شده را به آن اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله ششم: مایه ته چین را در قابلمه بریزید
مقداری روغن در قابلمه مورد نظرتان بریزید و آن را روی کف قابلمه و دیواره آن پخش کنید. در ادامه مخلوط برنج و تخم مرغ را به قابلمه اضافه کنید و با کف دست یا پشت قاشق مواد را فشار دهید.
مرحله هفتم: ته چین را آماده کنید
حالا گوشت سرخ شده و بادمجانها را روی مایه ته چین قرار دهید. زرشک را برای چند دقیقه کوتاه در روغن تفت دهید و روی بادمجانها بریزید. سپس باقی مانده برنج را روی مواد بریزید. دوباره با کف دست یا پشت قاشق مواد ته چین را فشار دهید.
مرحله هشتم: ته چین گوشت و بادمجان را بپزید
در آخرین مرحله باید مقداری کره یا روغن روی برنج بریزید و یک دم کنی روی درب قابلمه قرار دهید و اجازه دهید ته چین شما برای ۱ ساعت با حرارت ملایم بپزد. بعد از آماده شدن غذا آن را در دیس مورد نظرتان برگردانید و با زرشک تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین شوید باقالی با مرغ
طرز تهیه ته چین بادمجان و گوشت تکهای
برای تهیه این ته چین با گوشت تکهای باید گوشت را همراه با پیاز، سیر، فلفل سیاه، دارچین و کمی آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
سپس همانند روش قبل به جای گوشت چرخ کرده از گوشت تکهای لابه لای برنج استفاده کنید. برای درست کردن ته چین گوشت ریش ریش و بادمجان نیز میتوانید بعد از پختن گوشت، آن را ریش ریش کنید و لای برنج بریزید.
طرز تهیه ته چین گوشت و بادمجان در فر
برای تهیه این ته چین در فر باید فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس ته چین را به روشی که پیشتر گفته شد در ظرف پیرکس یا قالب آماده کنید.
در آخر چند تکه کره روی ته چین قرار دهید و روی قالب یا ظرف را با فویل آلومینیومی نازک بپوشانید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا هوا به خوبی گردش پیدا کند.
سپس قالب را برای ۱ ساعت در طبقه وسط فر قرار دهید تا ته چین شما آماده شود. برای این که روی ته چین نیز مثل زیر آن طلایی شود، میتوانید در ۱۰ دقیقه آخر پخت غذا، فویل را بردارید و شعله گریل فر را روشن کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه ته چین گوشت و بادمجان
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه ته چین گوشت و بادمجان اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای تزیین ته چین گوشت و بادمجان میتوانید علاوه بر زرشک از خلال بادام و خلال پسته نیز استفاده کنید.به منظور مزه دار کردن این ته چین میتوانید از مقداری پودر دارچین و سیر رنده شده نیز استفاده کنید.برای این که ته چین شما خوش رنگ و خوش عطر شود، حتما از زعفران به مقدار مناسب استفاده کنید.قبل از سرخ کردن بادمجان بهتر است مقداری نمک روی آنها بریزید و حدود ۱ ساعت صبر کنید و بعد بادمجانها را فشار دهید تا آب میان بافتیشان خارج شود. این کار موجب از بین رفتن تلخی بادمجان و کاهش جذب روغن در زمان سرخ کردن میشود.به منظور تهیه این غذا حتما از ماست پرچرب استفاده کنید تا غذای شما خوشمزهتر شود.برای تهیه ته چین میتوانید به جای ۵ عدد زرده تخم مرغ از ۲ تا ۳ عدد تخم مرغ کامل نیز استفاده کنید.برای جلوگیری از بوی زهم تخم مرغ در ته چین صبر کنید تا برنج کاملا خنک شود و بعد آن را با تخم مرغ ترکیب کنید.برای این که ته چین شما شل نشود، بهتر است به جای ماست معمولی از ماست چکیده استفاده کنید.بعد از ریختن مواد ته چین در قابلمه حتما مواد را با کف دست فشار دهید تا بعد از پخت، ته چین شما به صورت قالبی از قابلمه خارج شود.برای این که ته چین به کف قابلمه نچسبد، حتما از قابلمه نچسب استفاده کنید.برخی افراد برای مزه دار کردن این ته چین با گوشت چرخ کرده، از مقداری رب گوجه فرنگی نیز استفاده میکنند.اضافه کردن کمی پودر سماق و فلفل قرمز به گوشت این غذا طعم بینظیری به آن میبخشد.به منظور تهیه ته چین گوشت و بادمجان برای ۴ نفر باید مواد مورد نیاز را به حدود نصف میزانی که گفته شد، کم کنید.برای خوشمزهتر شدن مایه ته چین میتوانید کمی پودر هل و گلاب به آن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان
ته چین گوشت و بادمجان یک غذای فوق العاده خوشمزه ایرانی است که میتوانید از آن برای پذیرایی از مهمانها آماده کنید. اگر تا به حال طعم این ته چین را نچشیدهاید، بهتر است دست به کار شوید و در اولین فرصت آن را طبق این آموزش از مجله آشپزی آدرینآماده کنید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: