راز تهیه ترشی عناب؛ طعمی که هرگز از یاد نمیرود
ترشی عناب علاوه بر طعم دلپذیری که دارد، سرشار از خواص درمانی نیز هست. از جمله خواص عناب میتوان به برطرف کردن یبوست، کاهش استرس و اضطراب، بهبود هضم غذا و سمزدایی خون اشاره کرد. اگر به دنبال یک چاشنی خوشمزه و سالم برای کنار غذاها هستید، ترشی عناب انتخابی ایدهآل است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه ترشی عناب را آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه ترشی عناب برای ۱۰ نفر
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه ترشی عناب عبارتند از:
عناب خشک۳۰۰ گرمنعنا خشک۲ قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی۳ قاشق غذاخوریسرکه سفید یا قرمزنیم لیترآبلیمو تازه۱/۲ پیمانهشکر قهوهای۳ قاشق غذاخوریپودر فلفل سیاه۱ قاشق چایخورینمک۱ قاشق چایخوریآببه مقدار لازم
مراحل تهیه ترشی عناب
برای درست کردن ترشی عناب، مراحل زیر را طی کنید:
مرحله اول: خیساندن عناب در آب و آبلیمو
برای تهیه ترشی عناب، ابتدا عنابها را درون یک کاسه ریخته و آب و آبلیموی تازه را به آن اضافه کنید تا تمام سطح عنابها پوشیده شود. برای اطمینان از اینکه همه قسمتهای عنابها با آب و آبلیمو در تماس هستند، میتوانید یک جسم سنگین را روی آنها قرار دهید.
اجازه دهید عنابها به مدت ۳ تا ۴ ساعت در این محلول خیس بخورند.
مرحله دوم: آبکش کردن عنابها
پس از گذشت سه الی چهار ساعت، عنابها را از آب خارج کرده و آبکشی کنید. سپس آنها را با آب سرد بشویید.
مرحله سوم: مخلوط کردن مواد اولیه
در این مرحله شکر قهوهای، سرکه و رب گوجه فرنگی را با هم ترکیب کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. این مخلوط را به مدت ۱۰ الی ۱۵ ثانیه بجوشانید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی کاملا از بین برود.
سپس عنابها را به مواد اضافه کرده و حرارت را کم کنید. اجازه دهید مواد به مدت چند دقیقه با هم بجوشند تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند. پس از این مدت، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید تا ترشی کمی خنک شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی خرما
مرحله چهارم: اضافه کردن ادویهجات و نعناع خشک
وقتی ترشی ولرم شد، نعناع خشک، نمک و پودر فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و بهآرامی هم بزنید تا ادویهها با سایر مواد ترکیب شوند.
در نهایت، پس از اینکه ترشی عناب کاملا سرد شد، آن را درون شیشههای تمیز، خشک و دربدار بریزید و در یخچال نگهداری کنید. پس از حدود دو هفته، ترشی عناب شما قابل مصرف است. نوش جانتان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی خرمالو کال
نکات مهم در خصوص طرز تهیه ترشی عناب
در ادامه، چند نکته مهم و کاربردی برای تهیه ترشی عناب را عنوان میکنیم.
ترشی عناب را میتوانید با عناب تازه نیز تهیه کنید. برای تهیه ترشی عناب با عناب تازه، ابتدا چندین سوراخ ریز بر روی هر عناب ایجاد کنید. سپس عنابها را به همراه یک لیوان آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم به مدت ده دقیقه بجوشانید. پس از جوشاندن عنابها، آنها را آبکش کرده و مراحل بعدی را مانند دستورالعمل بالا انجام دهید.مقدار نمک و فلفل در این دستور پخت، قابل تنظیم و به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. شما میتوانید به دلخواه خود، میزان آنها را کم یا زیاد کنید.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا، طرز تهیه ترشی عناب را به سادهترین شکل ممکن آموزش دادیم. با این دستورالعمل آسان حتی اگر آشپز حرفهای نباشید، میتوانید یک ترشی عناب خانگی خوشمزه تهیه کنید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.
- برچسب ها: