دو روش شیک و سالم برای پخت حلوا آلبالو: طرز تهیه نسخه کلاسیک و کم کالری

  • توسط: admin


حلوا آلبالو یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین شیرینی‌های سنتی ایران است که بافتی نرم و طعمی ترش و شیرین دارد. در این مقاله از آدرینبلاگ، ۲ روش تهیه حلوا آلبالو را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم جهت تهیه حلوا آلبالو ساده

مواد لازم جهت تهیه حلوا آلبالو ساده به شرح زیر است:

آرد گندم۱ پیمانه (۱۲۰ گرم)کره۱۰۰ گرمپودر قند۱۰۰ گرمگلاب۲ قاشق غذاخوریزعفران ساییده شدهبه مقدار دلخواههل۲ عددآلبالو (بدون هسته)۲۰۰ گرمپودر پسته برای تزییناختیاری

مراحل تهیه حلوا آلبالو ساده

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این حلوا ۳۵-۴۵ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این حلوا در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: تفت دادن آرد

آرد را در یک تابه مناسب الک کنید.

تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به آرامی آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهد (حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه).

مراقب باشید که آرد نسوزد، زیرا طعم تلخی به حلوا می‌دهد.

مرحله دوم: آماده سازی آلبالو

آلبالوها را به خوبی بشویید و ساقه و برگ‌های آن‌ها را جدا کنید.

هسته‌های آلبالو را با استفاده از هسته‌گیر یا به صورت دستی جدا کنید.

آلبالوها را در یک قابلمه بریزید و به همراه ۱ قاشق غذاخوری آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزند و آب آن‌ها گرفته شود.

بعد از پخت، آلبالوها را له کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: مخلوط کردن مواد حلوا

کره به دمای محیط رسیده را به آرد تفت داده شده اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید تا ذوب شود.

پودر قند را الک کنید تا در حلوا گلوله نشود.

حال پودر قند الک شده، گلاب، زعفران ساییده شده و پودر هل را به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا یکدست شوند.

آلبالوهای پخته و له شده را به مخلوط مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مخلوط شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا گل سرخ

مرحله چهارم: پخت حلوا

در بازه زمانی پخت حلوا باید مخلوط را به طور مرتب هم بزنید تا حلوا در قابلمه جمع شود و از دیواره آن جدا شود.

حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر به پخت حلوا ادامه دهید تا به غلظت دلخواه برسد.

اگر حلوا سفت بود، می‌توانید کمی گلاب یا آب به آن اضافه کنید.

مرحله پنجم: سرو حلوا

حلوا را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر بریزید.

بعد از خنک شدن کامل حلوا، آن را به دلخواه برش دهید و با پودر پسته تزیین کنید.

مواد لازم جهت تهیه حلوا آلبالو به روش رژیمی

مواد لازم جهت تهیه حلوا آلبالو به روش رژیمی به شرح زیر است:

آرد جو دو سر۱ پیمانه (۱۰۰ گرم)آرد نخودچی ۱/۲ پیمانه (۵۰ گرم)شیر کم چرب یا شیر بادام۱ پیمانه (۲۵۰ میلی‌لیتر)گلاب۲ قاشق غذاخوریزعفران ساییده شدهبه مقدار دلخواههل۲ عددآلبالو۲۰۰ گرمپودر پسته برای تزیین (اختیاری)به مقدار دلخواهدارچین (اختیاری)۱/۴ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه حلوا آلبالو به روش رژیمی

اگر به دنبال لذت بردن از طعم بی‌نظیر حلوا آلبالو بدون نگرانی از کالری و چربی اضافی هستید، می‌توانید این دستور پخت رژیمی را امتحان کنید. این حلوا با مواد سالم و کم‌چرب تهیه می‌شود و طعمی دلچسب و لذیذ دارد.

مرحله اول: مخلوط کردن آردها

آرد جو دوسر و آرد نخودچی را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.

مرحله دوم: آماده سازی آلبالو

پس از شستن و جدا کردن شاخه و برگ آلبالو، هسته‌های آلبالو را همانند روش اول جدا کنید.

آلبالوها را به همراه ۱ قاشق غذاخوری آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزند.

پس از پخت، کمی زمان دهید تا خنک شوند. سپس آلبالوها را له کنید. برای طعم قوی‌تر آلبالو، می‌توانید از ۳۰۰ گرم آلبالو استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترحلوای هویج

مرحله سوم: پخت حلوا

مخلوط آردها را در یک قابلمه مناسب بریزید. اگر به آرد نخودچی حساسیت دارید، می‌توانید آن را با آرد بادام یا آرد نارگیل جایگزین کنید.

شیر کم‌چرب یا شیر بادام، گلاب، زعفران ساییده شده، هل و دارچین (در صورت تمایل) را به مخلوط آردها اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا یکدست شوند.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به طور مرتب هم بزنید تا مواد به غلظت مناسب برسند و حلوا از دیواره قابلمه جدا شود.

حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به پخت حلوا ادامه دهید تا غلیظ و سفت شود.

مرحله چهارم: افزودن آلبالو

آلبالوهای پخته شده و له شده را به حلوا اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مخلوط شوند.

حدود ۵ دقیقه دیگر به پخت حلوا ادامه دهید تا طعم آلبالو به خورد مواد برود.

مرحله پنجم: سرو حلوا

حلوا را از روی حرارت بردارید و در ظرف سرو بریزید.

منتظر بمانید تا حلوا کاملا خنک شود، شما می‌توانید از کمی پودر نارگیل یا کنجد برای تزیین حلوا استفاده کنید.

حلوا آلبالو رژیمی را می‌توانید تا ۳ روز در یخچال نگهداری کنید.

با این رسپی از مجله آشپزی آدرینمی‌توانید از خوردن حلوا آلبالو با طعمی بی‌نظیر و بدون نگرانی از کالری و چربی اضافی لذت ببرید. این شیرینی دلچسب، می‌تواند به عنوان عصرانه، میان وعده یا در کنار چای سرو شود و زینت بخش سفره‌های شما در مناسبت‌های مختلف باشد.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید