دستور ساخت سس سیر فوق‌العاده با طعم رستورانی: پادشاه چاشنی‌های خانگی

  • توسط: admin


سس سیر، چاشنی‌ای ساده و در عین حال پرطرفدار است که به راحتی می‌توانید در خانه تهیه کنید. این سس با طعم قوی و دلچسب سیر، می‌تواند طعمی لذیذ به انواع غذاها از جمله مرغ، ماهی، سبزیجات، پاستا و ساندویچ اضافه کند.

ما امروز در این بخش از آدرینبلاگ یکی از محبوب‌ترین روش‌های تهیه سس سیر خانگی به روش رستورانی را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکات مهمی که در تهیه این سس باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم جهت تهیه سس سیر

مواد لازم جهت تهیه سس سیر به شرح زیر است:

سیر۳۰ گرمسیب زمینی آبپز۳۰ گرمسس مایونز۵-۶ قاشق غذاخوریسرکه سفید۳-۴ قاشق غذاخوریفلفل سیاه۱ قاشق چای‌خوریپودر آویشن۱ قاشق چای‌خوریآب½ پیمانه

مراحل تهیه سس سیر

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این سس ۱۵-۲۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۱-۲ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده‌ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم‌های بیشتری این سس جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این سس در دسته بندی آسان قرار دارد.

مرحله اول: آماده سازی سیب زمینی

سیب زمینی‌ را بشویید و پوست بگیرید. سیب زمینی را به قطعات کوچک‌تری برش زنید و درون قابلمه کوچکی بریزید.

کمی آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت گذارید. کمی زمان دهید تا سیب‌ زمینی بپزد.

سپس آن‌ها را از قابلمه خارج کنید و زمان دهید تا کاملا خنک شوند.

سیب زمینی غلظت بسیار خوبی به سس شما می‌دهد. توجه داشته باشید که مقدار استفاده از سیب زمینی معادل مقدار سیر درون دستور است.

مرحله دوم: آماده سازی سیر

سیر تازه را بشویید و پوست بگیرید.

سیرهای پوست گرفته شده را درون مخلوط‌کن، میکسر یا ظرف مناسبی بریزید که بتوانید با گوشتکوب برقی آن را پوره کنید.

در همین مرحله سیب‌ زمینی آب‌پز را نیز به محتوای درون ظرف اضافه کنید.

مرحله سوم: افزودن سرکه و سس مایونز

به خاطر داشته باشید که هر سس ترکیبی از چربی و اسید است. ما در این سس برای داشتن چربی از سس مایونز استفاده می‌کنیم.

سس مایونز را به ترکیب درون ظرف اضافه کنید. (شما از هر نوع سس مایونز کم‌چرب یا پرچربی در تهیه این سس می‌توانید استفاده کنید)

اگر عطر سیر زیاد برایتان خوش‌آیند نیست برای گرفتن تیزی بوی سیر، سس مایونز را تا ۱۰ قاشق غذاخوری می‌توانید استفاده کنید.

در همین مرحله سرکه سفید را به ترکیب درون ظرف بیفزایید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس پستو برای انواع غذاها

مرحله چهارم: افزودن فلفل سیاه و پودر آویشن

پودر آویشن را به ترکیب مواد درون ظرف اضافه کنید. توجه داشته باشید که از برگ آویشن در این سس استفاده نکنید.

برای عطر بهتر دانه فلفل سیاه را با کمک آسیاب‌های دستی بسابید و به محتوای درون ظرف اضافه کنید.

ترکیب عطر فلفل سیاه در کنار طعم سیر طعم بسیار جذابی دارد.

مرحله پنجم: ترکیب همه مواد و سرو سس

چند دقیقه‌ای با دور تند همه مواد درون ظرف را کاملا پوره کنید تا سس یک‌دست و یک‌نواختی حاصل شود.

به همین راحتی و با طی کردن چند مرحله بسیار ساده سس سیر جذاب شما آماده سرو است.

توجه داشته باشید که اگر سیرها به طور کامل له نشوند، ممکن است تکه‌های سفت سیر در سس باقی بمانند و طعم و بافت سس را خراب کنند. پس در پوره کردن همه مواد دقت کافی داشته باشید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس مایونز خانگی

نکات و فوت و فن‌های تهیه سس سیر خانگی

به ۶ نکته مهم در تهیه سس سیر خانگی توجه داشته باشید:

می‌توانید سس سیر را با نان، سبزیجات، مرغ، ماهی، گوشت، پاستا، ساندویچ، انواع سوخاری‌ها مثل قارچ سوخاری، مرغ سوخاری، سیب زمینی سرخ کرده یا تنوری، پیتزا و سالاد هر نوع غذای دیگری که دوست دارید سرو کنید.برای تنوع بیشتر، می‌توانید به سس سیر ادویه‌های مختلفی مانند پاپریکا، فلفل قرمز یا رزماری اضافه کنید.سس سیر را می‌توانید در ظرف دربسته در یخچال تا ۱ هفته نگهداری کنید. نگهداری سس در دمای اتاق یا در معرض نور مستقیم خورشید می‌تواند باعث فاسد شدن سریع‌تر سس شود. همچنین نگهداری سس در ظرف غیر دربسته یا نامناسب می‌تواند باعث نفوذ هوا و فاسد شدن سس شود.در تهیه این سس بهتر است از سیر تازه و با کیفیت استفاده کنید. حبه‌های سیر باید سفت و بدون لکه باشند. استفاده از سیر کهنه، فاسد یا دارای لکه، طعم سس را تلخ و ناخوشایند می‌کند. استفاده از مواد افزودنی فاسد یا نامرغوب می‌تواند طعم سس را تحت تأثیر قرار دهد.اگر تمایل دارید که سس شما غلظت کمتری داشته باشد، مقداری روغن زیتون یا روغن کنجد به سس اضافه کنید تا رقیق‌تر شود.می‌توانید به سس سیر خود مواد افزودنی مختلفی مانند آبلیمو، ماست، خامه ترش، پنیر پارمزان، جعفری، شوید اضافه کنید تا طعم سس را مطابق با ذائقه‌ی خودتان تنظیم کنید.

سس سیر خانگی، چاشنی‌ای خوشمزه و همه‌کاره است که با استفاده از مواد اولیه‌ی ساده و چند مرحله‌ی آسان، می‌توانید آن را در عرض چند دقیقه آماده کنید و از طعم لذیذ آن در انواع غذاها لذت ببرید.

پس اگر به دنبال یک چاشنی خوشمزه، سالم و همه‌کاره هستید، حتماً سس سیر خانگی را امتحان کنید. امیدواریم که این دستور تهیه از مجله آشپزی آدرینبرایتان مفید بوده باشد.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید