درجه زردی نوزاد+درجه بدی زردی نوزاد

  • توسط: admin


درجه زردی نوزاد

زردی نوزاد بیماری شایعی است و درمان آن نیز در اغلب موارد، آسان بوده و والدین می‌توانند به راحتی این مشکل را برطرف کنند. آزمایشات و راهکارهای پزشکی مختلفی برای تشخیص زردی نوزاد و همچنین درمان آن در جهان وجود دارد که به وسیله آن‌ها می‌توان روند بهبودی در نوزادان را سرعت بخشید.

برای کشف میزان زردی در نوزادان، بهتر است تا به آزمایشگاه‌های معتبر مراجعه کرده و از طریق سایت‌های مورد اطمینانی مانند زردی طب، پروسه درمان را طی کنیم. یکی از مشکلات عمده والدین تفسیر کردن آزمایش زردی نوزاد است که این مشکل نیز به راحتی و تنها با مراجعه به سایت زردی طب، قابل درمان خواهد بود.

مطالعه راهکارهای موجود برای درمان نوزادان و همچنین روش تشخیص میزان زردی بر اساس آزمایش، به پدر و مادرها برای درمان هرچه بهتر و سریع‌تر نوزادان کمک رسانی می‌کند.

زردی نوزاد چیست؟

بدون شک تاکنون نوزادانی که به بیماری زردی مبتلا شده باشند را مشاهده کردید. زردی یا یرقان مشکلی بسیار شایع در نوزادان تازه متولد شده محسوب می‌شود. زردی در برخی از نواحی بدن نوزادان مانند کف پا، کف دست، چشم‌ها و غیره مشخص خواهد بود و از این طریق می‌توان این مسئله را به راحتی تشخیص داد.

زردی نوزادان به خودی خود بیماری خطرناکی نیست و می‌توان با استفاده از روش‌های درمانی ساده و یا حتی برخی از درمان‌های خانگی، این مسئله را به راحتی برطرف کرد. اگر زردی نوزادان درمان نشود، سبب افزایش دمای بدن شده و می‌‌تواند آسیب‌هایی جدی و جبران ناپذیر را به کودک دلبند ما وارد کند.

بهتر است تا والدین برای درمان زردی نوزاد خود هر چه سریع‌تر اقدام کرده و به راحتی این مشکل را برطرف کنند. هر چه زردی در نوزادان کمتر باشد، درمان آن‌ها نیز آسان‌تر خواهد بود.

چرا نوزادان به زردی مبتلا می‌شوند؟

زمانی که گلبول‌های قرمز در خون مرده و تجزیه می‌شوند، ماده‌ای به نام بیلی روبین را در خون ترشح می‌کنند. بیلی روبین ماده‌ای زرد رنگ است که توسط کبد از بدن خارج می‌شود. کبد عضوی است که دیرتر از دیگر اعضای بدن تکامل پیدا می‌کند و به همین دلیل، کبد در نوزادان کارکرد ضعیفی دارد و بسیار آسیب پذیر است. زمانی که کبد در خارج کردن بیلی روبین موفق نباشد، بیلی روبین در خون بیشتر شده و سبب بروز بیماری زردی می‌شود.

درصد بسیار زیادی از نوزادان بعد از دو الی چهار روز، به زردی خون مبتلا می‌شوند. یرقان یا زردی در بسیاری از موارد به صورت خود به خودی برطرف می‌شود؛ اما اگر نوزاد شما پس از گذشت 4 روز همچنان به این مشکل دچار بود و درمان آن روند خوبی را طی نمی‌کرد، بهتر است تا به سراغ پزشکان رفته و برای گرفتن آزمایش زردی خون، اقدام کنید. پزشکان پس از مشاهده آزمایش، می‌‌توانند بسته به میزان شدت این بیماری درمان‌های مناسب را برای کودک شما پیشنهاد و تجویز کنند.

علائم زردی در نوزادان چیست؟

همانطور که اطلاع دارید و از نام این بیماری پیدا است؛ اولین و مهم‌ترین نشانه در این بیماری این است که رنگ پوست نوزادان زرد می‌شود. هرچند که این تنها نشانه بیماری نیست و نوزادان با مشکلات ریز و درشت بسیاری در روند درمان این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند. در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین علائم زردی خون در نوزادان می‌پردازیم:

  • پوست نوزادان به مرور و با گذشت زمان، زردتر شده و علائمی از بهبودی در آن‌ها مشاهده نمی‌شود.
  • زردی پوست بیشتر در ناحیه شکم، دست و پای نوزادان قابل مشاهده است.
  • بخش سفید چشم نوزادان رنگ زرد یا متمایل به زرد دارد.
  • گریه‌های نوزاد شما به صورت مکرر بوده و به راحتی قطع نمی‌شوند.
  • کودکان بی‌حال یا بیمار هستند و بیدار شدن از خواب برای آن‌ها سخت‌تر از دیگر نوزادان است.

توجه داشته باشید که علائم و نکات گفته شده، تمامی نشانه‌های زردی در نوزادان نیستند و شما می‌توانید پس از مشورت با پزشک خود، تمامی علائم این بیماری را تشخیص داده و برای برطرف کردن آن‌ها تلاش کنید.

آزمایش زردی نوزادان به چه صورت است؟

برای آن که بتوانیم میزان زردی نوزادان را تشخیص دهیم، باید از نمونه خون آن‌ها استفاده کنیم. پزشکان در آزمایشگاه، میزان بیلی روبین موجود در خون را اندازه‌گیری کرده و بر اساس آن، روش‌های درمان مناسب را تجویز می‌کنند. روش‌های دیگری نیز برای تشخیص این مشکل وجود دارد که بدون خون انجام می‌شوند، اما دقیق‌ترین راه انجام آزمایش خون خواهد بود.

به یاد داشته باشید که هر چه میزان علائم در نوزادان شدیدتر باشد، نیاز آن‌ها به آزمایش نیز بیشتر خواهد بود و بهتر است تا برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری، در اولین مراحل برای گرفتن آزمایش زردی خون در نوزادان اقدام کنیم.

جدول درجه بندی زردی نوزاد

جدول درجه بندی زردی نوزاد

تمامی نوزادان در بدو تولد میزان بیلی روبین بالایی دارند و بالا بودن این فاکتور، به دلیل وجود استرس در نوزادان امری طبیعی محسوب می‌شود. به همین دلیل انجام این آزمایش حداقل 2 روز پس از تولد نوزادان انجام می‌شود و انجام آن قبل از این تاریخ، نمی‌تواند معیار مناسبی برای تشخیص قطعی زردی نوزادان باشد.

المان‌های مختلف و مناسبی در آزمایش بیلی روبین وجود دارد که یکی از مهم‌ترین‌های آن، بیلی روبین توتال است. این عدد میزان کامل بیلی روبین موجود در خون نوزادان را اعلام می‌کند. مقدار نرمال این عدد برای نوزادان، 3/0 تا 5/0 میلی گرم خواهد بود.

بیلی روبین غیر مستقیم نیز باید 2/0 میلی گرم و بیلی روبین مستقیم 1/0 باشد و بیشتر بودن این اعداد، نشان از زردی خون نوزادان خواهد داشت. شما می‌توانید بر اساس جدول زیر، درجه زردی نوزادان یک الی 3 روزه تشخیص دهید.

سن نوزاد میزان نرمال بیلی روبین میزان بیلی روبین حاد
یک روز کمتر از 5 6 الی 7.7
دو روز کمتر از 6 11 الی 13
سه روز کمتر از 7 13.3 الی 16

نکات مهم درباره آزمایش زردی نوزاد 

اکنون تا حد بسیار زیادی با اعداد و فاکتورهای موجود در آزمایش خون نوزادان آشنایی داریم؛ اما این عوامل نمی‌توانند به تنهایی برای خواندن آزمایش کافی باشند. بهتر است تا با نکات ریز و درشتی که می‌توانند سبب بروز تغییرات در آزمایش باشند را مطالعه کرده و آن‌ها را به خاطر داشته باشیم:

  • متغیرها: پزشکان در بسیاری از موارد، به بیلی روبین کل خون توجه می‌کنند؛ اما این مسئله می‌تواند بسته به سن نوزادان و همچنین جنسیت آن‌ها متفاوت باشد. حتی یک روز نیز در سن نوزادان تاثیر گذار بوده و بر روی نظر نهایی پزشکان تاثیر خواهد داشت.
  • نوسان میزان بیلی روبین: معمولا بیلی روبین موجود در خون نوزادان تا 10 روز پس از تولد آن‌ها ثابت نخواهد بود. به همین سبب زردی نوزاد ممکن است برگشت داشته باشد. برای داشتن درمانی مناسب بهتر است تا مراحل درمان را تا کامل شدن روند، ادامه داده و نسبت به علائم بیماری، هوشیاری بسیاری داشته باشیم.
  • استرس تولد: نوزادان تا 24 ساعت بعد از تولد، با استرس روبرو هستند و همین مسئله بیلی روبین موجود در خون آن‌ها را افزایش خواهد داد. در صورتی که بیلی روبین موجود در خون نوزادان تا 24 ساعت بعد از تولد، بیش از 5.2 میلی گرم باشد، می‌توان گفت که نوزاد به زردی خون مبتلا است؛ هرچند که برای رسیدن به نتیجه نهایی بهتر است تا بیش از 24 ساعت صبر داشته باشیم.

روش درمان زردی خون نوزادان

همانطور که در بخش‌های قبلی به بررسی و مطالعه این موضوع پرداختیم، درمان زردی در نوزادان امری ساده و آسان خواهد بود، اما به شرطی که در زمان مناسبی برای درمان آن اقدام کنیم. پزشکان می‌توانند بسته به نوع و میزان شدت بیماری، بهترین روش ممکن برای درمان آن را به والدین اعلام کنند.

استفاده از درمان‌های خانگی و داروهای گیاهی یکی از راه‌ها درمان یرقان خواهد بود. در صورتی که زردی حادتر از حالت معمولی باشد، بهتر است تا شیردهی به نوزادان را قطع کرده و تغذیه آن‌ها را از طریق شیر خشک فراهم کنیم. در عین حال بهترین راه برای درمان، استفاده از دستگاه فتوتراپی خواهد بود.

اگر به دنبال اجاره دستگاه زردی نوزاد در کرج هستید یا می‌خواهید با بهترین و مناسب‌ترین روش‌های درمانی آشنا شوید، بهتر است تا به سایت زردی طب مراجعه کنید. پاسخ تمامی سوالات شما در این سایت وجود خواهد داشت و دیگر نیازی نیست تا درباره موارد این چنین، نگران و مضطرب باشید.

نتیجه گیری درباره درجه زردی نوزاد

زردی نوزادان یکی از مشکلاتی است که می‌تواند برای اغلب والدین به وجود آمده و درصد بسیاری از آن‌ها را درگیر این مشکلات کند. استفاده از مشاورین خوب، پزشکان معتمد و همچنین آگاهی نسبت به وضعیت بیماری، می‌تواند به پروسه درمان سرعت بخشیده و سبب بهبودی نوزاد دلبند شما شود. اگر می‌خواهید تا نگرانی‌های خود را نسبت به این بیماری کاهش دهید، بهتر است تا سایت زردی طب را در صدر لیست خود قرار داده و از خدمات و مشاوره‌های موجود در این سایت، نهایت استفاده را ببرید.

سوالات متداول

  • چگونه آزمایش زردی خون در نوزادان را مطالعه کنیم؟
    اگر میزان بیلی روبین موجود در خون نوزادان تازه متولد شده بیش از 5/0 باشد، نوزاد به بیماری زردی مبتلا است.
  • در چه زمانی باید نسبت به زردی نوزادان نگران بود؟
    اگر این مشکل پس از گذشت ده روزگی نوزاد ادامه داشت یا میزان بیلی روبین بیش از 15/0 باشد.
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید