جزئیات قطعنامه آتش‌بس غزه منتشر شد: تصمیم‌گیری سازمان ملل درباره وضعیت اسرائیل و فلسطین

  • توسط: admin


در تاریخ چهارم مه 2021، سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای را برای اعلام آتش‌بس در بخش غزه اعلام کرد. این قطعنامه در پی برگزاری جلسه فوری مجمع عمومی سازمان ملل به وجود آمد و به دلیل توسط اشغالگران اسرائیل به وقوع پیوستندا به سرعت بسته شد. طبق این قطعنامه، همه طرف‌ها باید تصمیمات سازمان ملل را رعایت کرده و اقدامات و حملات خصمانه را متوقف کنند. همچنین، این قطعنامه تاکید داشت که باید تلاش‌های مذاکره‌ای برای حل دیپلماتیک برخوردار از فشار بین المللی انجام شود. این اقدام سازمان ملل می‌تواند به رعایت حقوق بین‌المللی، جلوگیری از آسیب‌های بیشتر به غزه و پیشگیری از تشدید وضعیت انسانی در این منطقه کمک کند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را که خواستار «آتش‌بس فوری در غزه در طول ماه رمضان، آزادی فوری و بی‌قیدوشرط تمام گروگان‌ها و تضمین دسترسی بشردوستانه» می‌شود، تصویب کرد.
۱۴ کشور به این قطعنامه رأی مثبت دادند و آمریکا هم برخلاف دفعات پیشین، آن را وتو نکرد و رأی ممتنع داد.
نماینده موزامبیک در آغاز نشست امروز شورای امنیت گفت: «ما این پیش‌نویس قطعنامه را از طرف تمام اعضای غیردائم شورای امنیت ارائه کرده‌ایم. پیش نویس ما خواستار آتش‌بس فوری در طول ماه رمضان که منجر به توقف دائمی آن می‌شود».
او همچنین گفت: «این پیش‌نویس با هدف پایان دادن به اوضاع فاجعه‌بار غزه ارائه شده است و تشدید تنش در غزه و اوضاع فاجعه‌بار آن تهدید آشکاری علیه صلح و امنیت بین‌المللی است».
«واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل هم گفت به هر قطعنامه‌ای که عبارت «آتش‌بس دائمی» در آن درج شده باشد، رأی مثبت خواهد داد.
با این حال و با مخالفت آمریکا، شورای امنیت در درج عبارت «آتش‌بس دائمی» در قطعنامه ناکام ماند.
پس از رأی مثبت شورای امنیت به آتش‌بس فوری در غزه در طول ماه رمضان، نماینده الجزایر گفت تصویب این قطعنامه پیامی به مردم غزه است مبنی بر اینکه «جامعه جهانی درد آن‌ها را حس می‌کند و آن‌ها را رها نمی‌کند».
او همچنین خواستار عضویت فلسطین به عنوان یک کشور مستقل در سازمان ملل شد.
«لیندا توماس گرینفیلد» نماینده آمریکا در شورای امنیت هم در ادامه مدعی شد «واشنگتن از برقراری آتش‌بس و تسهیل ارسال کمک‌ها به غزه حمایت می‌کند».
او گفت: «ما در حال پیشرفت درباره آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها از غزه هستیم».
دیپلمات آمریکایی که کشورش حامی تمام قد جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه بوده است، مدعی شد چین و روسیه قصد مشارکت در تلاش‌های بشردوستانه در غزه را ندارند.
گرینفیلد گفت آمریکا با برخی از بندهای آتش‌بس موافق نبود و به آن رأی مثبت نداد اما تصویب قطعنامه امروز «بر اهمیت تعهد به صلح در طول ماه رمضان تاکید می‌کند».
او مدعی شد که «حماس یک سازمان تروریستی است که می‌خواهد اسرائیل را نابود کند اما شورای امنیت آن را محکوم نکرد».
نماینده آمریکا همچنین گفت تصویب این قطعنامه به این معنی است که آتش‌بس در غزه باید بخشی از توافق آزادی اسرای اسرائیلی باشد.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید