جادویی! قیمت نفت به ۹۵ دلار درآمد!

  • توسط: admin


قیمت نفت از مهمترین عوامل اقتصادی در جهان محسوب می‌شود که تأثیر گسترده‌ای بر اقتصاد کشورها، قیمت‌های کالاها و حتی زندگی روزمره افراد دارد. افزایش قیمت نفت به ۹۵ دلار به عنوان یک تعامل اقتصادی مهم می‌تواند تأثیرات زیادی بر سیاست‌ها و تصمیمات دولت‌ها داشته باشد.

با افزایش قیمت نفت، کشورهای وابسته به صادرات نفت می‌توانند درآمدهای بیشتری کسب کرده و اقتصاد خود را تقویت کنند. اما برخی کشورها که واردات نفت دارند، ممکن است با افزایش هزینه‌ها و کاهش توان خرید مواجه شوند.

همچنین، افزایش قیمت نفت می‌تواند تأثیرات مخربی بر بخش‌هایی از اقتصاد داشته باشد، از جمله کاهش فعالیت‌های صنایعی که وابسته به نفت هستند و افزایش قیمت کالاها و خدمات.

بنابراین، افزایش قیمت نفت به ۹۵ دلار تأثیرات گسترده‌ای بر اقتصاد جهان خواهد داشت و نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و هوشمندانه از سوی دولت‌ها و نهادهای اقتصادی برای مدیریت این تغییرات اقتصادی را افزایش می‌دهد.

به گزارش آدرینبه نقل از ایسنا، بانک امریکا پیش‌بینی خود از میانگین قیمت نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت در سال ۲۰۲۴ را به ترتیب به ۸۶ دلار و ۸۱ دلار افزایش داد. این بانک انتظار دارد بهبود تقاضا، باعث شود بازار نفت جهانی در سه ماهه سوم و سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۴، با حدود ۴۵۰ هزار بشکه در روز کمبود عرضه روبرو شود.
تحلیلگران هم در نظرسنجی ماهانه رویترز که پنج شنبه گذشته منتشر شد، پیش‌بینی کردند قیمت نفت امسال که تقاضا، بالاتر می‌رود و محدودیت عرضه اعضای اوپک پلاس ادامه پیدا می‌کند، نیروی صعودی پیدا خواهد کرد و میانگین قیمت نفت برنت به ۸۱ دلار و ۱۳ سنت و شاخص نفت آمریکا به ۷۸ دلار و ۹ سنت می‌رسد.
قیمت نفت از ابتدای سه ماهه دوم تاکنون، تحت تاثیر تنش‌های ژئوپلیتیکی، محدودیت عرضه اوپک پلاس، اختلالات کشتیرانی در دریای سرخ، حملات پهپادی اوکراین به پالایشگاه‌های نفت روسیه و تقاضای رو به رشد چین، بیش از ۱۲ درصد رشد کرده است.
در بخش تقاضا، پیش‌بینی تحلیلگران از رشد تقاضا، با نرخ رشد ۱.۳ میلیون بشکه در روز که آژانس بین‌المللی انرژی برای سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی کرده است، همخوانی دارد. پیش‌بینی این آژانس، به خوش‌بینی ارزیابی اوپک نیست که رشد تقاضا در سال میلادی جاری را ۲.۲۵ میلیون بشکه در روز پیش‌بینی کرده است.
قیمت نفت در معاملات روز پنج شنبه بازار آسیا، تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به عرضه کمتر از سوی تولیدکنندگان بزرگ و سیگنال‌هایی از رشد اقتصادی قویتر در آمریکا که بزرگترین مصرف کننده نفت در جهان است، افزایش یافت. بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن، با ۳۱ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۸۹ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه مه، ۳۰ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۸۵ دلار و ۷۳ سنت در هر بشکه رسید.
بر اساس گزارش رویترز، در نشست روز چهارشنبه کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس، سیاست تولید نفت این گروه بدون تغییر ماند و بعضی از کشورهای عضو برای رعایت بیشتر سهمیه تولید خود، تحت فشار قرار گرفتند. این گروه اعلام کرد بعضی از اعضایش، مازاد تولید خود در سه ماهه اول امسال را جبران خواهند کرد و روسیه، محدودیت عرضه خود را به کاهش تولید متمرکز خواهد کرد.

[

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید