تولید فراوردههای پربازرگانی از ۲۰۰ نژاد ماهی قرمز در ایران
تکثیر و پرورش بیش از ۲۰۰ نژاد ماهی قرمز یک فعالیت مهم و حیاتی در حوزه آبزیپروری است که در کشورهای مختلف انجام میشود. ماهی قرمز یکی از محبوبترین نوع ماهیان زینتی است که به دلیل رنگهای جذاب و زیبایی که دارد، در تمام دنیا طرفداران بسیاری دارد. در ایران نیز فعالیتهای تکثیر و پرورش ماهی قرمز به صورت گسترده انجام میشود و بیش از ۲۰۰ نژاد از این ماهی قرمز در کشور وجود دارد که هر یک دارای ویژگیها و خصوصیات منحصر به فردی هستند.
این فعالیتها نه تنها به ایجاد درآمد و اشتغال در مناطق روستایی کمک میکند، بلکه در حفظ و حراست از تنوع زیستی، محیط زیست و حفظ جمال و زیبایی طبیعت نقش موثری دارد. به دلیل اهمیت اقتصادی و زیستمحیطی این فعالیت، دولت و سازمانهای مربوطه برنامهها و استراتژیهای دقیق برای توسعه و توجیه این صنعت را دنبال میکنند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محمد حسن الهی با بیان اینکه ۳۲۳ میلیون قطعه ماهی زینتی با ۱۱۹ گونه تنوع در کشور تولید شده است، گفت:تولید این تعداد ماهی اشتغالزایی برای بیش از ۱۲ هزار نفر در کشور و حتی برای زنان سرپرست خانوار و فارغ التحصیلان رشتههای مرتبط دانشگاهی در شهر و روستا در مزارع بزرگ و کوچک و به صورت مشاغل خانگی اشتغال بوجود آورده است.
وی افزود: بخشی از ماهیان زینتی در کشور مورد استفاده قرار میگیرد و مابقی نیز به کشورهای همسایه صادر می شود.
رئیس گروه ماهیان زینتی دفتر آبزیان آب شیرین افزود: ماهی قرمز از سالیان قبل برای نماد زندگی و شادابی بر سر سفره هفت سین آورده شده و با نامهای مختلف ماهی قرمز، گلدفیش یا ماهی طلایی و ماهی گلی ذکر می شود.
وی تصریح کرد: این ماهی از خانواده کپور ماهیان بوده و بیش از ۲۰۰ نژاد آن در کشور تکثیر و پرورش می یابد.
به گفته وی در سال گذشته بیش از ۹۵ میلیون قطعه ماهی گلدفیش در سیستمهای مختلف تولید شد. آمار تولید امسال نیز سال آینده مشخص می شود.
الهی در پایان گفت: بیشترین تولید ماهی قرمز مربوط به استانهای گیلان، اصفهان و قم است.
- برچسب ها:











