تهیه قلومه سبزیجات به سبک مازندرانی از هزاران سال پیش؛ غذایی خوشمزه و ویژه
قلیه اسفناج یکی از غذاهای محلی و سنتی است که از استفاده از گوشت خودداری میکند و به خوبی برای گیاهخواران مناسب است. این غذا با استفاده از اسفناج، عدس، پیاز و ادویههای مختلف تهیه میشود و در حدود 40 تا 60 دقیقه زمان آمادهسازی دارد. ابتدا عدس را خیسانده، سپس اسفناج را تفت داده و پیاز و سیر را همراه با ادویهها تفت میدهیم تا مزه و عطر خوبی به غذا ببخشد. آب جوش و آب نارنج هم اضافه کرده و بعد از پخت مرحله نهایی غذا را با چاشنی به ذائقه خودمان تنظیم میکنیم. قلیه اسفناج یک غذای خوشمزه، سالم و مغذی است که میتوانید در هر زمانی آماده کنید و لذت ببرید.
قلیه اسفناج یکی از غذاهای محلی بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که اصالت آن به مازندران برمیگردد و در آن از هیچگونه گوشت قرمز یا سفیدی استفاده نمیشود. این غذا یک انتخاب مناسب برای گیاهخواران است که در زمان کوتاهی نیز آماده میشود و مواد اولیه ساده و در دسترسی دارد.ما امروز در این بخش از آدرینبلاگ طرز تهیه قلیه اسفناج را به روش سنتی مازندرانی به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.طرز تهیه قلیه اسفناجمدت زمان آماده سازی و تهیه این غذا ۴۰ تا ۶۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲ تا ۳ نفر است.درجه سختی تهیه این غذا در دستهبندی آسان قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه قلیه اسفناج:اسفناج۵۰۰ گرمعدس۱ پیمانهپیاز۱ عددسیر۲ حبهنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمآب جوش۲-۳ پیمانهروغنبه مقدار لازمآب نارنجبه مقدار دلخواهمرحله اول: آماده سازی عدسعدس را تمیز کنید و با مقداری آب بشویید. آن را درون ظرف مناسبی بریزید با کمی آب بخیسانید.خیساندن حبوبات قبل از پخت موجب گرفتن نفخ آنها و سریعتر شدن روند پختشان میشود.مرحله دوم: آماده سازی اسفناجاسفناجها را به خوبی با آب بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافیشان گرفته شود.حال با کمک چاقو اسفناجها را به صورت ساطوری خرد کنید.درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید و اسفناجها را به تابه منتقل کنید.چند دقیقهای اسفناجها را درون تابه تفت دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود و اسفناج حالت نیمه پختگی به خود گیرند.سپس اسفناجها را از تابه خارج کنید و کنار گذارید.مرحله سوم: آماده سازی پیازپیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را مطابق ذائقه و سلیقه خودتان به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید و درون همان تابهای که اسفناجها را تفت دادهاید بریزید.با حرارت کم کمی پیازها را تفت دهید تا طلایی و شیشهای شوند.مرحله چهارم: آماده سازی سیرسیرها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را با کمک سیر له کن به شکل پوره تبدیل کنید.پوره سیر را به تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با گوشتمرحله پنجم: افزودن ادویههازردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به محتوای درون تابه اضافه کنید چند ثانیه تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.مرحله ششم: افزودن عدسآب عدسهای خیسانده شده را دور بریزید و عدسها را به محتوای درون تابه اضافه کنید.چند ثانیه تفت دهید تا بوی خامی عدسها گرفته شود و عدس کمی تغییر رنگ دهد.مرحله هفتم: افزودن اسفناجهااسفناجهای تفت داده شده را به محتوای درون تابه اضافه کنید. همه مواد را کمی به هم زنید و به سراغ مرحله بعد روید.مرحله هشتم: پخت قلیه اسفناج۲ تا ۳ پیمانه آب جوش به محتوای درون تابه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا مواد درون تابه به نقطه جوش رسد.سپس حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید.۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان دهید تا عدسها به خوبی بپزند و آب قلیه اسفناج شما تبخیر شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت اسفناج قالی خوشمزهمرحله نهم: تنظیم چاشنی و سرو غذاقلیه اسفناج باید غلظت مناسبی داشته باشد و رقیق نباشد.هر زمان که احساس کردید غذا به غلظت مناسب رسیده است حرارت را خاموش کنید و با مقداری آب نارنج یا آبلیمو چاشنی آن را مطابق ذائقهتان تنظیم کنید.قلیه اسفناج بسیار خوشمزه و مقوی شما آماده سرو کردن است. آن را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه تزیین کنید.پیشنهاد میکنیم شما نیز طبق روشی که در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبرایتان شرح دادیم، قلیه اسفناج خوشمزه و لذیذ را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: