تغییر پنجره‌ای: تبدیل خورشید در ۲ سال گذشته به صورت حیرت‌انگیز

  • توسط: admin


تغییراتی که خورشید در طی دو سال گذشته تجربه کرده است، به وضوح نشان‌دهنده قدرت و پیچیدگی این مجموعه نظامی است. از دیدگاه زمین‌شناسی، تغییرات در فعالیت‌های خورشیدی می‌تواند تاثیرات عمیق و گسترده‌ای بر روی سیاره ما داشته باشد. بررسی عکس‌های حیرت‌انگیز از تغییر خورشید در ۲ سال اخیر به ما کمک می‌کند که به نحو دقیق‌تری از این تغییرات آگاه شویم و عواقب آن را درک کنیم. این تصاویر نشان می‌دهند که چطور خورشید با اختلافات زمانی و پیچیدگی‌های سفرش در مدار خود، ما را هر روز به شکل‌ها و رویدادهای زیبا و منحصر به فردی که از آن لذت می‌بریم، محل زندگی می‌کنارداچیندها متفاوتی از آن خلق می‌کند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، اخیراً مدارگرد خورشیدی آژانس فضایی اروپا (ESA) تصاویر منظمی از خورشید گرفته است تا پیشرفت را در حالی که ما به سمت اوج چرخه خورشیدی فعلی حرکت می‌کنیم، ردیابی کند.
دو تصویر تازه منتشر شده از فوریه ۲۰۲۱ و اکتبر ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که چگونه همه چیز در خورشید در حال حرکت به سمت بیشینه فعالیت کنونی خورشیدی است.
خورشید یک توپ بزرگ پلاسمایی (گازی با بار الکتریکی) است که دارای ویژگی شگفت انگیزی است که می‌تواند یک میدان مغناطیسی را که ممکن است درون آن وجود داشته باشد، حرکت دهد. با چرخش خورشید، میدان مغناطیسی با آن به اطراف کشیده می‌شود، اما، چون خورشید در منطقه استوای خود سریع‌تر از قطب‌ها می‌چرخد، خطوط میدان مغناطیسی آن تنگ و تنگ‌تر می‌شوند.

تحت این فشار شدید، خطوط میدان گهگاه می‌شکنند، یکدیگر را قطع می‌کنند یا از سطح خورشید بیرون می‌زنند و زمانی که این کار را انجام می‌دهند، ما یک لکه خورشیدی را می‌بینیم.
این لکه‌های تیره روی سطح خورشید، مناطقی هستند که غلظت‌های متراکم‌تر مواد خورشیدی، از جریان گرما جلوگیری می‌کنند و باعث ایجاد لکه‌های خنک‌تر و در نتیجه تیره‌تر روی خورشید می‌شوند.
چرخش آهسته خورشید و پیچیدگی آهسته، اما پیوسته خطوط میدان مغناطیسی آن به این معنی است که لکه‌های خورشیدی با اعوجاج بیشتر میدان بیشتر و بیشتر می‌شوند. در مشاهدات سالیان اخیر به نظر می‌رسد که با پیشرفت چرخه خورشیدی، لکه‌ها به آرامی از مناطق قطبی به مناطق استوایی مهاجرت می‌کنند.
آژانس فضایی اروپا برای کمک به درک این چرخه پیچیده و پرده‌برداری از اسرار خورشید، مدارگرد خورشیدی خود را در تاریخ ۱۰ فوریه ۲۰۲۰ به فضا پرتاب کرد. ماموریت آن کاوش مناطق قطبی خورشید، درک عواملی که چرخه ۱۱ ساله خورشیدی را به حرکت در می‌آورند و اینکه چه چیزی باعث گرم شدن تاج خورشیدی (لایه‌های بیرونی جو خورشید) می‌شود، است.
تصاویری که از مدارگرد خورشیدی آژانس فضایی اروپا منتشر شده است، نمای نزدیک از سطح خورشید یا فتوسفر آن را در حالی که به اوج فعالیت خورشیدی نزدیک می‌شود، نشان می‌دهد.
در ابتدای این چرخه، در کمینه فعالیت خورشیدی در سال ۲۰۱۹، فعالیت نسبتا کمی وجود داشت و فقط چند لکه خورشیدی وجود داشت. از آن زمان تاکنون همه چیز به آرامی در حال افزایش است.
تصویر مربوط به فوریه ۲۰۲۱، خورشیدی نسبتاً آرام را نشان می‌دهد، اما تصویری که در اکتبر سال گذشته گرفته شده است نشان می‌دهد که به جرأت می‌توان گفت که همه چیز در حال داغ شدن است.
انتظار می‌رود بیشینه فعالیت این چرخه در سال ۲۰۲۵ رخ دهد که از نظریه‌هایی مبنی بر اینکه دوره بیشینه فعالیت خورشید می‌تواند یک سال زودتر فرا برسد، حمایت می‌کند.
درک چرخه خورشیدی فقط یک علاقه علمی نیست، بلکه اطمینان از این است که آسیب به سیستم‌های زمینی و مداری را به حداقل می‌رسانیم و تأثیر حیاتی فعالیت خورشید بر حیات روی زمین را بیشتر درک می‌کنیم.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید