تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا: ضربه جدید به برنامه پهپادی ایران

  • توسط: admin


تازه‌ترین تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برنامه پهپادی ایران، به عنوان یکی از این تدابیر، اهدافی چون محدودسازی دسترسی به فناوری‌های حیاتی برای برنامه‌های نظامی ایران و تأیید شده توسط سازمان ملل می‌تواند داشته باشد. این اقدامات در پی تیراندازی موشکی ایران به طرفین دیگر منطقه، از جمله اسرائیل و عربستان سعودی انجام شده است. این تحریم‌ها می‌توانند تأثیرات بزرگی بر اقتصاد و فعالیت‌های پهپادی این کشور داشته باشند و به عقب‌نشینی برنامه‌های نظامی آن منجر شود. این تدابیر به منظور ایجاد فشار بر ایران و تأسیس یک محیط پایدار در منطقه از طریق مذاکرات و توافقات دیپلماتیک انجام شده است.

به گزارش آدرینبه نقل از انتخاب، یورونیوز نوشت: اتحادیه اروپا قبلا صنایع نظامی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده، اما امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، گفت که اقدامات جدید باید «کسانی را که به تولید موشک‌ها و پهپادهای مورد استفاده ایران در حمله به اسرائیل کمک می‌کنند» هدف قرار دهد.
رهبران اروپایی در بیانیه‌ای که پس از اولین روز اجلاس خود منتشر کردند، هشدار دادند که اتحادیه اروپا «تدابیر محدودکننده بیشتری را علیه ایران، به ویژه در رابطه با هواپیماهای بدون سرنشین و موشک‌ها، اتخاذ خواهد کرد».

در این بیانیه همچنین از ایران و گروه‌های نزدیک به تهران خواسته شده تا همه حملات خود را متوقف کنند و همچنین از همه طرف‌ها خواسته شده تا «حداکثر خویشتن‌داری را به خرج دهند و از هرگونه اقدامی که ممکن است باعث افزایش تنش در منطقه شود، خودداری کنند».

اتحادیه اروپا پیشتر کسانی که در تولید پهپادهای ایران نقش دارند مشمول تحریم کرده است. جوزپ بورل که همکاران خود در دستگاه سیاست خارجی اتحادیه را مسئول تدوین تدابیر جدید در این خصوص کرده در این رابطه می‌گوید: «ممکن است نیروهای نیابتی تحت حمایت ایران در عراق، لبنان و سوریه هم هدف تحریم‌ها قرار گیرند.»

او همچنین اضافه کرد که تیم او بررسی خواهد کرد که آیا تحریم فهرست قطعاتی را که در ساخت این پهپادها استفاده می‌شوند گسترش داده شود و یا راه‌هایی برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌ها ایجاد شود.

الکساندر دوکرو، نخست وزیر بلژیک، که کشورش در حال حاضر ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، گفت که موضع وی این است که «سپاه پاسداران ایران باید در فهرست تحریم‌ها قرار گیرد چرا که این یک سیگنال بسیار مهم خواهد بود.».

اما این امر برای کشورهای اروپایی با چالش‌های قانونی همراه خواهد شد و اختلاف نظرهایی در این خصوص وجود دارد. بورل گفت که یک کشور عضو اتحادیه اروپا باید شواهدی ارائه دهد که نشان دهد سپاه پاسداران در اقدامات تروریستی علیه آن کشور دست داشته است، چیزی که تاکنون هیچ یک از کشورها ادعای آن را نکرده است.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید