تجربهای جدید از آبگوشت با غوره برای ناهار امروز!
آبگوشت غوره، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در فصل تابستان طرفداران زیادی دارد. این غذا با گوشت، حبوبات، غوره، گوجه فرنگی و ادویههای مختلف تهیه میشود و طعمی ترش و ملس دارد. در این مقاله از آدرینبلاگ طرز تهیه آبگوشت غوره را به صورت مرحله به مرحله و با ذکر تمام نکات مهم، ارائه میکنیم.
مواد لازم جهت تهیه آبگوشت غوره
مواد لازم جهت تهیه آبگوشت غوره به شرح زیر است:
گوشت گوسفندی (سردست یا ماهیچه)۵۰۰ گرمنخود۱ پیمانهلوبیا سفید۱ پیمانهسیب زمینی۲ عددپیاز بزرگ۱ عددغوره۲۰۰ گرمگوجه فرنگی۲ عددرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده غلیظبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیرهبه مقدار لازمروغن مایعبه مقدار لازمآببه مقدار لازم
مراحل تهیه آبگوشت غوره
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این آبگوشت ۲-۳ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این آبگوشت بسیار جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این آبگوشت در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی حبوبات
نخود و لوبیا سفید را تمیز کنید، بشویید و در ظرفهای مجزایی به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب خیس کنید.
سپس آب آنها را خالی کرده و حبوبات را آبکش کنید.
خیساندن حبوبات پیش از پخت تا حد زیادی نفخ آنها را میگیرد و روند پختشان را سریعتر میکند.
بهتر است در این بازه زمانی آب آنها را چندین بار عوض کنید.
مرحله دوم: پخت گوشت
در یک قابلمه مناسب روغن بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید. سپس پیاز نگینی را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
گوشتهای خرد شده را به پیازها اضافه کنید و به مدت ۱۵ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
به گوشت، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
۴ تا ۵ پیمانه آب به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید.
سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. به ۳۵-۴۵ دقیقه، یا تا زمانی که گوشت پخته شود، گوشت را بپزید.
مرحله سوم: اضافه کردن حبوبات
نخود و لوبیا سفید آبکش شده را به گوشت پخته شده اضافه کنید.
۲ تا ۳ پیمانه آب دیگر به قابلمه اضافه کرده و حرارت را کم کنید.
درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۳۵-۴۵ دقیقه دیگر، یا تا زمانی که حبوبات پخته شوند، آبگوشت را بپزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آبگوشت بامیه
مرحله چهارم: اضافه کردن غوره و گوجه فرنگی
در ۳۰ دقیقه آخر پخت، غورهها را به همراه گوجه فرنگیهای خرد شده، نمک و رب گوجه فرنگی به آبگوشت اضافه کنید.
زعفران دم کرده را نیز به آبگوشت اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.
مرحله پنجم: سرو آبگوشت
پس از پخت کامل، آبگوشت را از روی حرارت برداشته و در ظرف مورد نظر بکشید.
آبگوشت بسیار خوشمزه و جذاب شما آماده نوش جان کردن است، آن را با نان سنگک یا نان لواش، ترشی و سبزی خوردن سرو کنید.
آبگوشت غوره را میتوانید به مدت ۲ تا ۳ روز در یخچال نگهداری کرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آبگوشت باغی به روش کرمانشاهی
نکات و فوت و فنهای تهیه آبگوشت غوره
در تهیه آبگوشت غوره به ۴ نکته مهم زیر توجه کنید:
در صورت تمایل میتوانید از مقداری دنبه برای خوشمزهتر شدن آبگوشت استفاده کنید.میتوانید از غوره تازه یا غوره یخی در این غذا استفاده کنید.اگر غورههای شما خیلی ترش هستند، میتوانید مقداری شکر به آبگوشت اضافه کنید.میتوانید از مقداری زرشک نیز برای تزیین آبگوشت استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش بسیار ساده و آسان فوق این آبگوشت خوشمزه و جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
اگر شما نیز در تهیه این آبگوشت از فوت و فنهایی استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: