تبدیل مرغ شیرازی به غذایی شگفتآور توسط آشپز حرفهای
مرغ یکی از گوشتهای پرمصرف در آشپزی است، به همین دلیل روشهای بسیار متنوع و مختلفی برای طبخ آن وجود دارد. طبخ مرغ به همراه هویج و فلفلدلمهای یکی از خوشمزهترین روشهای پختن مرغ است. ما امروز در این بخش از مجله اکالا طرز تهیه مرغ شیرازی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه مرغ شیرازی
مواد لازم جهت تهیه مرغ شیرازی به شرح زیر است:
مرغ (سینه، ران یا ترکیبی از هر دو)۶ تکهپیاز۲ عددهویج۱ عددفلفل دلمهای ۱ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریزعفران دم کردهبه مقدار دلخواهنمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاریبه میزان لازمروغنبه میزان لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه مرغ شیرازی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این مرغ ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۵ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این مرغ های جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این مرغ در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی مرغ
مرغها را بشویید و درون آبکش گذارید تا کمی آب اضافیشان گرفته شود.
مرغها را با کمی زعفران دمکرده و نمک ماساژ دهید و اجازه دهید حدود ۲۰ دقیقه استراحت کنند تا زعفران به خورد گوشت مرغ برود.
مرحله دوم: سرخ کردن مرغ
مقداری روغن در تابه بریزید و مرغها را روی حرارت متوسط سرخ کنید تا هر دو طرف طلایی و خوشرنگ شوند.
سرخ کردن مرغ با زعفران علاوه بر اینکه طعم فوقالعادهای به آن میدهد، باعث خوشرنگتر شدن آن نیز میشود. مراقب باشید که مرغها بیش از حد سرخ نشوند تا در مرحله بعدی خشک نشوند.
پس از سرخ شدن مرغها را از تابه خارج کنید و درون ظرف دیگری گذارید.
مرحله سوم: آماده سازی پیاز
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو پیازها را خرد کنید.
پیازهای خرد شده را درون همان تابهای که مرغها را در آن سرخ کردید بریزید.
کمی تفت دهید تا پیازها طلایی و کاراملی شوند.
پیاز داغ با حرارت ملایم طعمی شیرینتر و لذیذتر به غذا میدهد. همچنین میتوانید مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری به غذا بدهد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک مرغ با رزماری و زنجبیل
مرحله چهارم: اضافه کردن هویج و فلفل دلمهای
هویج و فلفل دلمهای را بشویید. هویج را به صورت حلقهای نازک برش دهید و فلفل دلمهای را به قطعات کوچک خرد کنید.
هر دو را به تابه پیاز داغ اضافه کرده و حدود ۵ دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند.
تفت دادن هویج و فلفل دلمهای باعث میشود که طعمهای آنها بهتر به سس منتقل شود.
مرحله پنجم: افزودن رب گوجهفرنگی
پس از اینکه هویج و فلفل دلمهای کمی نرم شدند، رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید.
حدود ۲ تا ۳ دقیقه رب را با مواد دیگر تفت دهید تا رنگ و طعم آن باز شود.
تفت دادن رب گوجه فرنگی باعث میشود که بوی خامی آن گرفته شود و رنگ و طعم بهتری به سس بدهد.
مرحله ششم: اضافه کردن ادویهها
به مواد درون تابه، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. این ادویهها ترکیب اصلی طعمدهی به غذای شما هستند و باید با دقت تنظیم شوند.
ادویهها باید به خوبی با مواد مخلوط شوند تا طعم آنها در تمام سس پخش شود.
مقدار ادویه کاری را بسته به سلیقه خود تنظیم کنید تا طعم غالب و دلخواهی به غذا بدهد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بال مرغ با سس مخصوص
مرحله هفتم: اضافه کردن مرغ به سس
مرغهای سرخشده را به آرامی درون تابه سس قرار دهید و روی آنها زعفران دمکرده باقیمانده را بریزید. سپس مقداری آب (حدود یک پیمانه) به تابه اضافه کنید تا مواد به خوبی بجوشد.
حرارت را ملایم کرده و درب تابه را بگذارید. اجازه دهید مرغها به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در سس بپزند و طعم سس به خوبی به آنها منتقل شود.
در طول پخت، مراقب باشید که آب سس کم نشود. اگر لازم بود، میتوانید مقداری آب گرم اضافه کنید.
آب سس نباید خیلی زیاد یا خیلی کم باشد؛ بهتر است سس غلیظ و خوشعطر باشد که به خوبی به مرغها بچسبد.
مرحله هشتم: سرو مرغ به روش شیرازی
مرغهای پختهشده را به همراه سس خوشمزهای که درست کردهاید در ظرف مناسب قرار دهید و با سبزیجات تازه یا برنج زعفرانی سرو کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. شما با پیروی از این مراحل و نکات، میتوانید یک مرغ خوشمزه به سبک شیرازی تهیه کنید که هم از نظر طعم و هم از نظر ظاهری بسیار دلپذیر خواهد بود.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: