تازه! مشخص شدن دستمزد ۱۴۰۳ کارگران فوری!
تازهترین اخبار از ایران حاکی از این است که تعداد کارگرانی که از تکلیف دستمزد خود بهرهمند خواهند شد، به ۱۴۰۳ نفر افزایش یافته است. این تصمیم بر اساس بررسیهای دقیقی اتخاذ شده و از آنجایی که کارگران بخش حیاتی اقتصاد کشور هستند، اهمیت بسیاری دارد. به این ترتیب، در آینده نزدیک این گروه از افراد میتوانند به افزایش درآمد و بهبود شرایط زندگی خود امیدوار شوند. از آنجایی که کارگران از پایه اقتصاد شکلدهنده هستند، این تصمیم میتواند تاثیرات مثبتی بر رونق کلی اقتصاد داشته باشد. بنابراین، پایداری و رفاه این گروه از اهمیت ویژهای در جامعه برخوردار است و باید با رویکردهای صحیح و پایداری حمایت شوند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت روز گذشته در نشست خبری خود درباره مزد منطقهای اظهار کرد: اصل موضوع مزد منطقهای یکی از ظرفیتهای قانونی است که از دهههای قبل در ماده ۴۱ قانون کار وجود داشته و موافقان و مخالفانی داشته است.
به گفته وی با توجه به مذاکرات در شورای عالی کار مزد منطقهای برای سال آینده در دستور کار نیست و اجرایی نخواهد شد و برای سال ۱۴۰۳ تقسیم بندیهای مورد نظر انجام نشده است.
در همین راستا علیرضا میرغفاری – نماینده کارگران در شورای عالی کار در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مطرح کردن بحث مزد منطقهای باعث شد که جلسات دستمزد و سبد معیشت به حاشیه برود و اکنون که اعلام شده مزد منطقه ای منتفی شده، از متولیان امر انتظار داریم هرچه سریعتر مکاتبه مجدد با وزیر کار داشته باشند تا جلسات دستمزد را تشکیل دهند و فرصت سوزی نشود.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی کمترین خواسته حداقل بگیران این است که تکلیف دستمزد سال آینده مشخص شود و لذا از شورای عالی کار می خواهیم با محوریت تعیین سبد معیشت واقعی و دستمزد برای سال جدید جلسه دستمزد برگزار شود.
نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه طرح مزد منطقه ای باعث شد که پرداختن به مزد ۱۴۰۳ به تاخیر بیفتد، اظهار کرد: دلایل ما به بحث مزد منطقهای این بود که قانون کار طبق ماده ۴۱ دو معیار و ملاک را برای تعیین دستمزد کارگران مشخص کرده است، یکی اینکه مزد برابر با سبد معیشت و منطبق با بند ۲ ماده ۴۱ قانون کار تعیین شود که سالها مغفول مانده و به آن توجه نشده است و دوم ساختار مزد منطقهای که باید با چانه زنی انجام گیرد زیرا تشکلها خصوصا در حوزه استانی و شهرستانی قدرت کافی را ندارند.
میرغفاری افزود: در حال حاضر زیرساختها و شرایط برای اجرای مزد منطقهای در کشور وجود ندارد و این امر نیازمند کار کارشناسی گسترده است.
پیشتر در آخرین نشست شورای عالی کار که ۲۹ بهمن ماه با حضور وزیر کار برگزار شد، قرار بود بحث مزد منطقهای به عنوان یکی از دستور کارها مورد بحث و بررسی قرار گیرد و گزارشی در این خصوص ارائه شود اما طبق گفته نمایندگان کارگری کل این جلسه تنها به اصلاح آییننامه انتخاب اعضای مراجع تشخیص و حل اختلاف گذشت و به مزد منطقهای پرداخته نشد.
سید صولت مرتضوی – وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی امروز در حاشیه نشست هیات دولت ابراز امیدواری کرد که جلسات شورای عالی کار برای تعیین حداقل حقوق کارگران از هفته آینده تشکیل شود.
وی با بیان اینکه بحث حقوق و دستمزد کارگران از وظایف شورای عالی کار است، گفت: این شورا سهجانبهگراست و متشکل از ۳ نماینده کارگران، ۳ نماینده کارفرمایان و ۳ نماینده دولت و وزیر تعاون به عنوان مدیر جلسه است و باید از هفته آینده آرام آرام جلسات شورای عالی کار را برگزار کنیم. البته جلسات کارشناسی آن در حوزه معاونت روابط کار برگزار می شود و شاخصها را بررسی میکنند و امیدواریم بتوانیم تصمیمی که حق و عدل است را بگیریم.
مرتضوی گفت: بعضا فکر میکنند که حداقل حقوق و دستمزد را دولت یا وزیر کار مشخص میکند، در حالی که نه دولت نه وزارت کار حداقل را مشخص نمیکنند بلکه این شورای عالی کار است که این کار را انجام میدهد. البته شخصیتهای حقوقی هم در این جلسه حضور دارند و امیدواریم بتوانیم با شاخصهایی که به دست میآید تصمیم معقول و منطقی در این بخش بگیریم.
پیش از این نمایندگان گروه کارگری در خصوص احتمال منطقه ای شدن دستمزد ۱۴۰۳ اعلام کرده بودند اگر قرار است مزد سال آینده منطقهای شود باید سبد معیشت ملاک عمل قرار گیرد و حداقل مزد برابر با سبد معیشت باشد که به صورت ملی تعیین میشود.
اکنون و با اعلام روز گذشته سخنگوی اقتصادی دولت موضوع مزد منطقهای برای تعیین دستمزد سال آینده کارگران منتفی شده و بر این اساس همچون روال سنوات قبل حداقل مزد بر مبنای ماده ۴۱ قانون کار تعیین و تصویب خواهد شد و مشخص نیست آیا طی سالهای آینده دوباره این موضوع مطرح خواهد شد، یا خیر.
- برچسب ها: دستمزد کارگران