بینهایت جذاب: چقدر سود بانکها در کشورمان استخراج میکنند؟
بانکها یکی از مؤسسات مهم در اقتصاد هر کشور هستند. آنها نهتنها نقش مهمی در حفظ پول و اموال مردم ایفا میکنند، بلکه از طریق اعطای وامها و ارائه خدمات مختلف، به رشد اقتصاد و توسعه کشور کمک میکنند. اما آیا میدانید بانکها چقدر سود میدهند؟
بانکها عموما از دو منبع اصلی برای کسب سود استفاده میکنند. اولین منبع، ارائه خدمات مالی مختلف، از جمله اعطای وام، مدیریت سرمایه و ارائه خدمات پرداخت است. ثانیههایی که بانکها پول مردم را در حسابهای آنها نگهداری میکنند. بانکها از وجوه وجوه این حسابها برای اعطای وام به دیگران استفاده میکنند و به دلیل فرایند کرایه جمع پول، سودهای بسیار بالایی کسب میکنند.
در نهایت، بانکها سودهای بدست آمده را برای پرداخت سود سپردهگذاران، هزینههای مورد نیاز برای اداره و ادامه فعالیتهای خود، و دستمزد کارمندان خود استفاده میکنند. اگرچه میزان سودی که بانکها کسب میکنند متغیر است و به عوامل مختلفی مانند نرخ سود، میزان وامها و اقتصاد کلان وابسته است، اما بانکها به صورت کلی سودهای قابل توجهی کسب میکنند که به توسعه آنها و اقتصاد کشور کمک میکند.
به گزارش آدرینبه نقل از باشگاه خبرنگاران خبرنگاران جوان، مصباحیمقدم رئیس شورای فقهی بانک مرکزی گفت: نرخی که شورای پول و اعتبار برای بحث سپرده بانکها تعیین و به بانکها اعلام کرده است باید در نظر گرفته شود و بانکها ملزم به رعایت آن هستند.
این مقام مسئول در خصوص اوراق منتشره شده با نرخ ۳۰ درصد هم اظهار کرد: البته که اوراق منتشره شده با نرخ ۳۰ درصد برای تامین مالی سرمایه در گردش تعدادی از بنگاهها به شکل موقت بود که برای آن سقفی هم در نظر گرفته شده بود و این موضوع اشکالی ندارد، اما باید تاکید کرد این نرخ برای تامین مالی بانکها نیست و نباید اشتباه گرفته شود.
پیش از این هم معاون نظارت بانک مرکزی از برخورد با بانکهای متخلف در عدم رعایت نرخ سود سپردهها و تسهیلات خبر داده بود.
بر این اساس، بانک مرکزی ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ در بخشنامه ای، مصوبه شورای پول و اعتبار درباره اصلاح نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی را به شبکه بانکی ابلاغ کرد که به شرح زیر تعیین شد:
الف) سقف نرخ سود علیالحساب سالانه سپردههای سرمایهگذاری مدتدار:۱- سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی: ۵ ٪۲- سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه سه ماهه: ۱۲ ٪۳- سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه شش ماهه: ۱۷ ٪۴- سپرده سرمایهگذاری بلندمدت با سررسید یک سال: ۵.۲۰ ٪۵- سپرده سرمایهگذاری بلندمدت با سررسید دو سال: ۵.۲۱ ٪۶- سپرده سرمایهگذاری بلندمدت با سررسید سه سال: ۵.۲۲ ٪
ب) نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی حداکثر ۲۳ ٪ و نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی قابل درج در قرارداد میان بانک/موسسه اعتباری غیربانکی با مشتری معادل ۲۳ ٪ تعیین میشود.
پ) نرخ سود علیالحساب سپردههای سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه و بلندمدت که قبل از سررسید برداشت شوند، معادل نرخ سود علیالحساب سپرده سرمایهگذاری متناظر با دوره ماندگاری آن با کسر یک واحد درصد خواهد بود.
- برچسب ها: سودبانکی