بلغاری‌ها چه کسانی هستند؟ – معنی و تعریف کلمه “بلغار” در دیکشنری فارسی

  • توسط: admin


در این مطلب از سایت انتخاب روز پاسخ دقیق بلغار در دانشنامه آزاد واژگان فارسی را پیدا خواهید کرد.

بلغار در دانشنامه آزاد فارسی:

بلغار. [ ب ُ ] ( اِ ) پوستهای رنگین خوشبوی موجدار، و آن را تلاتین خوانند. ( برهان ). چرمی محکم و سطبر که از آن مجری و صندوق و چالمه و مانند آن کردندی. ( یادداشت مرحوم دهخدا ). چرم بودار، که آنرا ادیم گویند. ( غیاث ). مشهور آنست که رنگ و بوی آن از طلوع سهیل است و در فرهنگی بدیدن آمده که دود چوبی میدهند رنگینی و خوشبویی از آن میشود. ( از هفت قلزم ). و رجوع به بلغار، در معنی اسم خاص آن شود :
چون گشت سپیدی جام از سرخی می پنهان
گویی که به روم اندر بلغار همی پوشد.

خاقانی.

صاحب آنندراج گوید: به معنی چرم ادیم چنانکه مشهور است در کتب معتبره نیاورده اند اماکاتبی بدین معنی اشارتی کرده وجمله ای از چرم که بازداران در دست کنند آورده و به بلغار نسبت داده چنانکه گفته : بازداران ترا بر بهله ٔبلغار گل.
– مثل بلغار ؛ چرم یا پارچه محکم که آب پس ندهد. ( امثال و حکم دهخدا ).


بلغار. [ ب ُ ] ( اِخ ) شهریست [ به ناحیت ونندر ] که مر او را ناحیتکی است خرد بر لب رود آتل نهاده و اندر وی همه مسلمانانند و از وی مقدار بیست هزار مرد سوار بیرون آید. ( حدود العالم ). شهری است نزدیک به ظلمات و آن در زمان سکندر بنا شده و هوایش بغایت سرد می باشد و طوطی در آن شهر زنده نمی ماند، و بعضی گویند نام ولایتی است که بلغار یکی از شهرهای آن ولایت است. ( برهان ). معنی ترکیبی آن بسیارغار است چه در آن سرزمین بسیار غار است و بعضی گویند که در اصل بن غار است ، نون به لام بدل شده و بعضی آن را نام شهر بلغر دانسته اند. ( از غیاث ). شهر صقالبه است در شمال ، بسیار سردسیر است و در تمام فصول سال پوشیده از برف و ساکنان آن ندرةً زمین را خشک می بینند. ساختمانهای آنان فقط از چوب است. سرزمینی است پرخیر و برکت ، فاصله آن از راه بیابان تا اِتِل که شهر خزر است در حدود یک ماه می باشد، از بلغار تا ابتدای مرز روم در حدود ده منزل است و از آنجاتا «کویابه » که شهر روس است بیست روز فاصله می باشد،و تا بَشجِرد بیست وپنج منزل است. پادشاه و اهالی بلغار در زمان المقتدر باﷲ عباسی اسلام آوردند و رسولی به بغداد فرستادند تا این موضوع را به خلیفه خبر دهدو از او بخواهد کسانی را به مملکت آنان گسیل دارد تا نماز و شرایع را بدانها بیاموزد، ولی یاقوت حموی گوید سبب و علتی برای اسلام آوردن آنها نیافتم. ( از معجم البلدان ). و رجوع به همین مأخذ شود : بیشتر بخوانید …

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید