برخی اقدامات محتمل اسرائیل علیه تهران چیست؟
به گزارش تجارت نیوز،
اسرائیل با تکرار لفاظیهای خود مدعیست که حمله موشکی روز سهشنبه ایران که شامل بیش از ۱۸۰ موشک بالستیک بود را تلافی کند.
خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی برخی از روشهایی که اسرائیل، با پشتیبانی ایالات متحده، ممکن است برای پاسخ به این حمله در نظر بگیرد را ببرسی کرده است.
گزینه تأسیسات نظامی
برخی تحلیلگران معتقدند که اسرائیل محتملترین پاسخ را با هدف قرار دادن تأسیسات نظامی ایران خواهد داد؛ به ویژه تأسیساتی که موشکهای بالستیک مانند آنچه در حملات روز سهشنبه استفاده شد، تولید میکنند. همچنین احتمال دارد سیستمهای دفاع هوایی ایران و تأسیسات پرتاب موشک را هدف بگیرد.
آمریکا مدعی شده که ایران موشکهای بالستیک کوتاهبرد را برای استفاده علیه اوکراین، در اختیار روسیه قرار داده است. اتهامی که هر دو کشور آن را رد میکنند.
تحلیلگران گفتند که این نوع پاسخ، به عنوان واکنشی به حمله ایران، بیشتر از همه محتمل است.
گزینه هستهای
حملات به تأسیسات هستهای ایران ممکن است توانایی تهران برای توسعه هرچه بیشتر برنامه هستهایش را به تأخیر بیاندازد. برنامه هستهای ایران در چندین مکان پراکنده بوده که برخی از آنها زیرزمینی ساخته شدهاند.
با این حال، حملهای عمده به زیرساختهای هستهای ایران احتمالاً عواقب جدی به دنبال خواهد داشت که ممکن است شامل تلاش سریع ایران برای گریز هستهای باشد. واشنگتن گفته که از چنین اقداماتی توسط اسرائیل حمایت نخواهد کرد.
ریچارد هوکر، افسر بازنشسته ارتش ایالات متحده که در شورای امنیت ملی کاخ سفید تحت ریاستجمهوریهای جمهوریخواه و دموکرات خدمت کرده، گفت که «امکان خاصی وجود دارد که اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران حمله کند، اما این احتمال چندان بالا نیست؛ زیرا اگر اسرائیل به چنین کاری دست بزند، رهبری ایران را در موقعیتی قرار میدهد که شاید واکنشی بسیار جدی نشان دهد.
جمهوری اسلامی ایران هرگونه برنامه یا قصد برای داشتن سلاح هستهای را رد کرده است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی و دستگاه اطلاعاتی ایالات متحده مدعی شدهاند که تا سال ۲۰۰۳، ایران یک برنامه هستهای پیشرفته را دنبال میکرد و کارشناسان میگویند با فروپاشی توافق هستهای ۲۰۱۵، ایران میتواند ظرف چند هفته میزان کافی اورانیوم غنیشده برای گریز هستهای را تولید کند.
گزینه زیرساختهای نفتی ایران
اسرائیل همچنین ممکن است صنعت نفت ایران را هدف قرار دهد که این کار آسیب زیادی به اقتصاد آن خواهد زد. چنین حملهای ممکن است با واکنشی مواجه شود که تهدیدی برای تأسیسات تولید نفت در عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس باشد. این امر میتواند قیمت سوخت را که همواره مسئلهای مهم در کمپینهای انتخاباتی آمریکا بوده، پیش از انتخابات ریاستجمهوری و کنگره در ۵ نوامبر، به شدت افزایش دهد.
دیوید دس روچِس، مقام سابق وزارت دفاع آمریکا که در سیاست خلیج فارس فعالیت داشته و اکنون در مرکز آسیای جنوبشرقی و خاور نزدیک دانشگاه دفاع ملی ایالات متحده مشغول است، گفت: «من مطمئن نیستم که خطر افزایش قیمت جهانی نفت بتواند اسرائیلیها را مهار کند». او افزود: «ممکن است اسرائیل افزایش قیمت نفت جهانی را مزیتی برای کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ بداند».
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل اخیراً بیشتر با جمهوریخواهان ترامپیست همراستا شده تا دموکراتها.
گزینههای اقتصادی و سایبری
پاسخ نظامی احتمالاً محتملترین گزینه بوده، اما گزینههایی نیز وجود دارند که شامل حملات موشکی یا یورشهای کماندویی نمیشوند.
جو بایدن گفته است که تحریمهای بیشتری علیه ایران اعمال خواهد کرد. تحریمهای واشنگتن علیه ایران تقریباً جلوی تمام تجارت ایالات متحده با این کشور را گرفته، داراییهای دولت ایران در ایالات متحده را مسدود کرده و مانع از کمکهای خارجی و فروش تسلیحات آمریکایی به ایران میشود.
تحلیلگران گفتند که ممکن است اسرائیل از تواناییهای جنگ سایبری خود برای پاسخ به حملات ایران استفاده کند. حمله اخیر اسرائیل به پیجرهای حزبالله لبنان توجهها را به سمت واحد ۸۲۰۰ اسرائیل، واحد تخصصی جنگ سایبری و اطلاعات ارتش اسرائیل که منابع امنیتی غربی میگویند در برنامهریزی عملیات پیجرها دخیل بوده، جلب کرد.
منبع :
اکوایران
به اشتراک گذاری
- برچسب ها: ایران و اسرائیل حمله موشکی