بازار خرسی چیست؟ بهترین روش ترید در بازار خرسی کدام است؟

  • توسط: admin


آیا تاکنون در سبد سرمایه‌گذاری خود با زیان‌های بزرگ مواجه‌شده‌اید؟ احتمالاً احساس شما در آن لحظه ترکیبی از تنش، نگرانی و حتی ناامیدی بوده است. باید بگوییم که شما تنها نیستید. اشاره به بازار خرسی ممکن است حتی برای سرمایه‌گذاران حرفه‌ای نیز منجر به اضطراب شود. اما خبر خوب این است که این دوره‌های نزولی بخشی طبیعی از چرخه سرمایه‌گذاری هستند و درک آنها می‌تواند به واقعیت، برگ برنده شما باشد.

اما دقیقاً بازار خرسی چیست و چه فرصت‌هایی در آن وجود دارد؟ بیایید نگاهی به تعریف واقعی بازار خرسی بیندازیم، آنچه باعث ایجاد این بازار می‌شود را کاوش کنیم، تفاوت بین بازار گاوی و بازار خرسی و سایر مفاهیم کلیدی که سرمایه‌گذاران باید بدانند را مرور کنیم.

بازار خرسی چیست؟

بازار خرسی (Bear Market) به دوره‌ای گفته می‌شود که قیمت‌ها برای طولانی‌مدت در روند نزولی باقی بمانند و کمتر و کمتر شوند. این بازار نزولی می‌تواند در اثر عوامل محیطی و فاندامنتال باشد، یا عوامل تکنیکال که موجب پیشی‌گرفتن عرضه از تقاضا می‌شود. اصطلاح بازار خرسی فقط مختص فضای کریپتو نیست و در بازارهای سنتی مانند بورس، اوراق بهادار، مسکن و کالا نیز استفاده می‌شود.

به‌طور کلی، بازار خرسی به یک روند نزولی قوی بازار اشاره دارد که کاهش قابل توجه قیمت‌ها را در یک دوره زمانی نسبتاً کوتاه نشان می‌دهد. در مقایسه با بازارهای سنتی، بازار ارزهای دیجیتال کوچک‌تر است و در نتیجه نوسان بیشتری دارد. بنابراین، مشاهده بازار خرسی قوی‌تر و طولانی‌تر ارزهای دیجیتال بسیار رایج است، جایی که افت قیمت ۸۰ درصدی آن‌چنان هم نادر نیست.

بازار خرسی ارز دیجیتال

در بازارهای سنتی، برخی می‌گویند که بازار خرسی زمانی نشان داده می‌شود که ۲۰ درصد کاهش قیمت در یک دوره ۶۰ روزه رخ دهد. این رکود معمولاً نتیجه بدبینی سرمایه‌گذاران مربوط به از دست دادن اعتماد به عملکرد کلی قیمت‌ها و شاخص‌های بازار است. در پاسخ به احساسات بدبینانه بازار، سرمایه‌گذاران شروع به فروش دارایی‌های خود می‌کنند که بیشتر بر کاهش قیمت‌ها تأثیر می‌گذارد و اغلب منجر به «دوره‌های تسلیم» می‌شود.

بیشتر بخوانید: تفاوت اصلاح بازار با بازار نزولی؛ آنچه باید بدانید

چرا خرس؟

مانند بسیاری از اصطلاحات مالی، منشأ دقیق بازار خرسی و گاوی مشخص نیست. اما اکثریت بر این باورند که این این اصطلاحات از نحوه حمله هر حیوان ناشی می‌شوند.

اصطلاح بازار گاوی از نحوه حمله گاو نر که شاخ‌های خود را به‌سمت بالا می‌برد رایج شده است و بازار خرسی نیز از نحوه حمله خرس که پنجه خود را به سمت پایین می‌کشد به وجود آمده‌ است. این سقوط حرکتی به کاهش قیمت دارایی‌ها در طول یک بازار نزولی تشبیه شده‌ است.

چه عواملی بازار خرسی را ایجاد می‌کنند؟

به‌طور کلی، مواردی مانند جنگ‌ها، بحران‌های سیاسی، همه‌گیری‌ها و رشد کند اقتصادی ممکن است باعث شروع یک بازار خرسی شود. مداخله دولت همچنین ممکن است باعث شروع یک بازار نزولی شود. با این حال، در بازار ارز دیجیتال، پیش‌بینی زمان شروع یک بازار نزولی بر اساس روندهای قبلی بسیار دشوارتر است.

در حالی که بازار سهام در حال حاضر چندین دهه داده برای سرمایه‌گذاران و تحلیل‌گران دارد که می‌توانند به آنها مراجعه کنند، بازار رمزارزها نسبتاً جوان است.

دلایل ایجاد یک بازار خرسی متفاوت است، اما چند شاخص رایج وجود دارد که نشان می‌دهد چنین بازاری در حال شکل گرفتن است. برخی از شاخص‌های شکل‌گیری بازار خرسی ارزهای دیجیتال عبارتند از:

حجم معاملات کم: حجم معاملات کمتر از حد معمول، به این معنی است که مردم به‌دلیل عدم اطمینان در بازار شروع به نگه‌داشتن ارزهای خود کرده‌اند.احساسات منفی ناشی از بازارهای مالی سنتی: نمونه‌ای از این موارد زمانی بود که جیمی دیمون، مدیرعامل بانک جی‌پی‌مورگان، در سال ۲۰۱۷ درست چند ماه قبل از اینکه قیمت بیت کوین به ۲۰,۰۰۰ دلار برسد آن را یک کلاهبرداری خواند و در پی آن قیمتش به‌سرعت سقوط کرد.تقاطع مرگ: تقاطع مرگ (Death Cross) یک شاخص تکنیکال است که تلاقی نزولی میانگین متحرک ۵۰ و ۲۰۰ روزه را نشان‌ از وضعیت بحرانی دارایی می‌داند.پسرفت: زمانی که قیمت دارایی در بازار فیوچرز کمتر از قیمت فعلی بازار باشد.تغییرات در نرخ وجوه فدرال: نرخی که بانک‌ها با آن ذخایر اضافی خود را وام می‌دهند یا قرض می‌گیرند از دیگر عوامل مهم است. معمولاً نرخ بهره بالا نشان‌دهنده سیاست‌های انقباضی است و منجر به کاهش قیمت دارایی‌های ریسک‌پذیر ازجمله ارزهای دیجیتال می‌شود.مداخله نهادهای نظارتی: نمونه‌ای از آن محدودیت‌های دولت چین در مورد نرم‌افزارهای رمزنگاری و استخراج است. چنین مداخلاتی بسیاری از عملیات استخراج را مجبور می‌کند تا خاموش شوند و باعث عدم اطمینان گسترده می‌شوند.

ویژگی‌های یک بازار خرسی چیست؟

بازار خرسی ویژگی‌های خاص خود را دارد که آن را از دیگر دوره‌های بازار جدا می‌سازد. برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

افت قیمت پایدار: بازارهای خرسی برخلاف اصلاحات موقت، با کاهش قیمت‌ها در یک دوره قابل توجه تعریف می‌شوند.کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران: ترس و بدبینی جایگزین خوش‌بینی می‌شود و سرمایه‌گذاران را به‌سمت فروش و حرکت به‌سمت دارایی‌های مطمئن‌تر سوق می‌دهد.کاهش پوشش رسانه‌ای: پوشش ارزهای دیجیتال از رسانه‌های جریان اصلی و مکالمات شبکه‌های اجتماعی محو می‌شود.شک و تردید کارشناسان و تحلیل‌گران: اقتصاددانان، تحلیلگران و کارشناسان در بازار مالی سنتی نسبت به پتانسیل ارزهای دیجیتال بی‌اعتمادتر می‌شوند.واکنش ضعیف به اخبار مثبت: حتی اخبار خوب نیز نمی‌توانند قیمت‌ها را به‌طور قابل توجهی افزایش دهند و سود کوتاه‌مدتی دارد.واکنش‌های منفی تقویت‌شده: برعکس، اخبار بد باعث افت شدید قیمت‌ها می‌شود و سقوط قیمت‌ها بیشتر از قبل تشدید می‌شود.بازار خرسی کریپتو چقدر طول میکشد؟

مقایسه بازار خرسی و بازار گاوی

نقطه مقابل یک بازار خرسی، یک بازار گاوی (Bull Market) است و زمانی به وجود می‌آید که سرمایه‌گذاران خوش‌بین هستند. روند صعودی به‌همراه افزایش قیمت‌ها، یک احساس مثبت در بازار ایجاد می‌کند و با اطمینان بیشتر معامله‌گران، تمایل به سرمایه‌گذاری بیشتر و بیشتر می‌شود که همین عامل باعث صعود  بیشتر قیمت‌ها می‌گردد. 

اقتصاددانان می‌گویند که بین سال‌های ۱۹۲۹ تا ۲۰۱۴، ۲۵ بازار گاوی و ۲۵ بازار خرسی در بازار آمریکا وجود داشته است. میانگین زیان بازار خرسی -۳۵٪ بود، در حالی که میانگین سود بازار گاوی تقریباً +۱۰۴٪ بوده‌ است. این روندها نشان می‌دهد که چگونه حرکت بازار، شامل هردو چرخه‌های بازار گاوی و خرسی بوده‌ است.

تفاوت‌های بازار‌های گاوی و خرسی چیست؟

سوالی که بسیاری از افراد می‌پرسند این است که چگونه می‌توان تشخیص داد که روند بازار ارز دیجیتال گاوی است یا خرسی؟ اگرچه هر دو عمدتاً با جهت‌گیری قیمت ارزهای دیجیتال مشخص می‌شوند، تفاوت‌های کلیدی وجود دارد که سرمایه‌گذاران می‌توانند به آنها توجه کنند. 

تفاوت های بازار خرسی و گاوی

برخلاف الگوهای قابل تشخیص مشاهده‌شده در بازارهای سهام، بازار ارز دیجیتال به‌دلیل حساسیت به نوسانات، حرکات سریع‌تر و نامنظم‌تری را نشان می‌دهند.

به‌عنوان مثال، انتقال از یک بازار خرسی به یک بازار گاوی در ارزهای دیجیتال را درنظر بگیرید. همانطور که بازار از یک رکود خارج می‌شود، سرمایه‌گذاران معمولاً یک موضع صعودی اتخاذ می‌کنند و قیمت‌ها با سرعت بالا می‌روند. 

بیشتر بخوانید: ترید در بازار گاوی و خرسی ارزهای دیجیتال چه تفاوتی دارد؟

این فازهای صعودی در حوزه کریپتو کوتاه هستند و از چند روز تا یک ماه طول می‌کشند و برخلاف تغییرات نسبتاً کندتر موجود در سهام، با حرکت سریع قابل تشخیص‌اند. برعکس، زمانی که بازار صعودی به اوج می‌رسد، سرمایه‌گذاران شروع به خارج‌کردن نقدینگی می‌کنند که منجر به کاهش تدریجی و در مواقعی کاهش سریع قیمت می‌گردد.

برخی از تفاوت‌های قابل‌توجه بین بازارهای گاوی و خرسی عبارتند از:

بازار گاویبازار خرسیعرضه و تقاضاتقاضا قوی، عرضه ضعیفتقاضا ضعیف، عرضه قویسناریوی بازارافزایش تولید ناخالص داخلیکاهش تولید ناخالص داخلیتاثیر بر اقتصاداقتصاد قوی، معاملات بیشتراقتصاد ضعیف، معاملات کمترچشم‌انداز سرمایه‌گذارانافزایش اعتماد سرمایه‌گذارانکاهش اعتماد سرمایه‌گذارانقیمت داراییافزایش قیمتکاهش قیمتنقدینگینقدینگی بالانقدینگی کمسرمایه‌گذاری بین‌المللیبزرگکوچکبازار کارنرخ بیکاری پاییننرخ بیکاری بالااصل سرمایه‌گذاریفروش در سقفخرید در کف

عرضه و تقاضا

در بازار گاوی، تقاضای بالا برای ارزهای دیجیتال همراه با عرضه محدود، قیمت‌ها را افزایش می‌دهد؛ چراکه سرمایه‌گذاران برای دارایی‌های موجود رقابت می‌کنند. برعکس، در یک بازار خرسی، مازاد عرضه و کاهش تقاضا منجر به کاهش قیمت می‌شود.

سناریوی بازار

افزایش تولید ناخالص داخلی (GDP) نشان‌دهنده بازار گاوی است؛ زیرا با افزایش مخارج مصرف‌کننده مرتبط است که ناشی از درآمدها و دستمزدهای بالاتر است. برعکس، کاهش تولید ناخالص داخلی نشان‌دهنده یک بازار خرسی است که اغلب با رکود اقتصادی با کاهش درآمد و دستمزدها همراه است.

بیشتر بخوانید: تولید ناخالص داخلی چیست

تاثیر بر اقتصاد

بازار خرسی با اقتصاد ضعیف مرتبط است. زمانی که کسب‌وکارها نتوانند به اهداف درآمدی خود دست یابند و مصرف‌کنندگان به اندازه کافی خرج نکنند، سود کاهش می‌یابد و بر اقتصاد تأثیر منفی می‌گذارد. همین نگرش در ارز دیجیتال و سهام منعکس‌ شده‌ است؛ جایی که افراد به‌دلیل شرایط به‌وجود‌آمده در سرمایه‌گذاری تردید دارند.

از سوی دیگر، یک بازار گاوی با یک اقتصاد قوی مرتبط است، که طی آن هزینه‌های مصرف‌کننده بیشتر و سود قابل‌توجه‌تر است. معاملات و سرمایه‌گذاری‌های سهام و رمزارزها نیز در طول دوره‌های صعودی افزایش می‌یابد.

چشم‌انداز سرمایه‌گذاران

روانشناسی سرمایه‌گذار و عملکرد بازار کریپتو ارتباط نزدیکی با هم دارند. هنگامی که در یک بازار گاوی هستیم، افزایش قیمت ارزهای دیجیتال، بیشتر باعث افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران می‌شود. در نتیجه، سرمایه‌گذاران بیشتری تشویق می‌شوند تا سرمایه‌گذاری‌های خود را با امید به دست آوردن سود خوب در بازار قرار دهند.

اما در یک بازار خرسی، تمایل سرمایه‌گذاران به ارزهای دیجیتال به‌طور کلی منفی است. به این ترتیب، برخی دارایی‌های خود را به‌دلیل ترس و وحشت به فروش می‌رسانند، که باعث کاهش بیشتر قیمت‌ها می‌گردد و سرمایه‌گذاران بیشتری را به سمت رفتار مشابه سوق می‌دهد.

قیمت دارایی

نگاه‌کردن به قیمت‌های فعلی ارزهای دیجیتال یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای تعیین بازار گاوی یا خرسی است. روند قیمت ارزهای دیجیتال به‌عنوان شاخصی از احساسات بازار عمل می‌کند، به‌طوری که افزایش قیمت‌ها نشان‌دهنده بازار صعودی و کاهش قیمت‌ها نشان‌دهنده یک بازار نزولی است.

نقدینگی

بازارهای گاوی نقدینگی بالاتری را با هزینه‌های معاملاتی کمتر ارائه می‌کنند که نشان‌دهنده اعتماد سرمایه‌گذاران است. در مقابل، بازارهای خرسی به‌دلیل کاهش اعتماد به شرایط بازار، نقدینگی کمتری را نشان می‌دهند.

سرمایه‌گذاری بین‌المللی

بازارهای گاوی اعتماد سرمایه‌گذاران و رفتار ریسک‌پذیر را تقویت می‌کنند، در حالی که بازارهای خرسی به‌دلیل کاهش قیمت‌ها و عدم اطمینان بازار، اعتماد سرمایه‌گذاران را از بین می‌برند.

بازار کار

نرخ بیکاری نیز ارتباط نزدیکی با تغییرات در روند بازار دارد. بازارهای گاوی معمولاً با کاهش نرخ بیکاری همراه هستند که ناشی از اقتصاد قوی و افزایش قدرت خرید مصرف‌کننده است. برعکس، بازارهای خرسی با از دست دادن شغل‌ها همراه است؛ زیرا شرکت‌ها در میان درآمد کمتر، تعداد کارکنان را کاهش می‌دهند و رکود اقتصادی را طولانی می‌کنند.

چگونه در بازار خرسی سرمایه گذاری کنیم؟

برخلاف تصور عموم که بازار خرسی را زمان مناسبی برای سرمایه گذاری نمی‌دانند، چنین بازاری فرصتی ارزشمند با احتمال بازدهی بالاتر در آینده را فراهم می‌کند. به این ترتیب، می‌توان ارزهای دیجیتال را زمانی که قیمت‌های پایین‌تری دارند خریداری کرد و در اوج بازار صعودی بعدی، آنها را به فروش رساند.

استراتژی دیگری که سرمایه‌گذاران استفاده می‌کنند این است که به‌محض مشاهده روند نزولی، دارایی‌های موجود خود را می‌فروشند و با نقدینگی‌ای که به دست‌ آوردند، با ادامه روند نزولی بازار، این دارایی‌ها را با قیمت بسیار پایین‌تری دوباره می‌خرند.

استراتژی های بازار خرسی

ریسک‌های سرمایه گذاری در بازار خرسی

بزرگ‌ترین ریسک سرمایه گذاری در یک بازار خرسی این است که هیچ راهی برای گفتن اینکه بازار نزولی چقدر دوام خواهد داشت وجود ندارد؛ به‌خصوص اگر ناشی از رکود یا شرایط مشابه باشد. بنابراین، مسئله این است که نمی‌دانیم این افت دقیقاً چه زمانی ادامه خواهد داشت و قیمت‌ها چقدر می‌تواند کاهش یابد. در نتیجه، ممکن است خیلی زود خرید کنید یا فرصت سرمایه‌گذاری خوب را از دست بدهید.

استراتژی‌های سرمایه گذاری در بازار خرسی

مواجهه با اولین بازار خرسی کریپتو می‌تواند ترس و اضطراب شما را بالا ببرد، به‌خصوص اگر در سقف قیمت‌ تاریخی بولران اخیر خرید کرده باشید. اما برای سرمایه‌گذاران باتجربه، همه اینها بخشی از مسیر است.

بیشتر بخوانید: چگونه سقف قیمت یک ارز دیجیتال را تشخیص دهیم؟

برای بسیاری از سرمایه‌گذاران باتجربه، بازار خرسی رمزارزها فرصت‌ها و مزایای منحصربه‌فردی را برای استراتژی بلندمدت آنها ارائه می‌دهد. برخی از محبوب‌ترین استراتژی‌های سرمایه گذاری در بازار خرسی عبارتند از:

خرید در کف (Buy the Dip)خرید با استراتژی میانگین‌سازی هزینه دلاری یا به‌اختصار (Dollar Cost Averaging) DCAمتنوع‌سازی سبد سرمایه‌گذاری درک و استفاده از شاخص‌های تکنیکالاستیکینگ ارزهای دیجیتالاستفاده از معاملات اهرمی یا مارجین تریدینگحفظ آرامش و نگهداری ارز دیجیتال خود

بیشتر بخوانید: مارجین چیست

جمع‌بندی

بازارهای خرسی ممکن است دردناک باشند، اما در عین حال فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری هستند. سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال اغلب وقتی قیمت‌ها پایین است خرید می‌کنند و آن‌ها را نگه می‌دارند تا بتوانند پس از رسیدن بازار گاوی بعدی، سود خوبی به دست آورند. صدها استراتژی دیگر وجود دارد که معامله‌گران حرفه‌ای از آنها استفاده می‌کنند.

یکی از ترفندهای مفید این است که الگوهای گذشته بازار از روندهای گاوی و خرسی را مشاهده کنید. این می‌تواند به شما کمک کند تا چرخه‌ها را درک کرده و موارد آینده را پیش‌بینی کنید. یک راهکار عالی دیگر، به‌روز نگه‌داشتن آخرین اخبار ارزهای دیجیتال و همچنین یادگیری از کارشناسان با خواندن نکات و ترفندهای آنهاست.

فرقی نمی‌کند در بازار گاوی سرمایه‌گذاری کنید یا در بازار خرسی، مهم است که به یاد داشته باشید که همیشه ریسک‌هایی در ارتباط با هر استراتژی وجود دارد. بنابراین، همیشه پیشنهاد می‌کنیم که تحقیقات خود را انجام دهید تا مطمئن شوید که با توجه به شرایط، بهترین تصمیم ممکن را می‌گیرید.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید