با هیجان انتظار کشیدن برای شام امشب: پیشنهادات لذیذ برای چهارشنبه شب!
امشب شام چی درست کنم؟ شام چی بپزم که تکراری نباشه؟ نونی باشه یا رژیمی؟ یکی از بزرگترین دغدغههای بسیاری از افراد، اعم از خانهدار، شاغل یا دانشجو، پیدا کردن ایده و پختن یک غذای خوشمزه و سالم برای وعده شام است.
از این رو ما، در شانزدهمین روز خرداد ماه ۱۴۰۳، در این مطلب از آدرینبلاگ به شما ۵ غذای متنوع و خوشمزه پیشنهاد خواهیم کرد تا با توجه به ذائقه خود یکی از آنها را برای شام امشبتان تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
پیشنهاد ۵ غذا برای شام امشب شما
در ادامه میتوانید با غذاهای متنوع برای شام به همراه طرز تهیه آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- واویشکا با گوشت چرخ کرده
واویشکا یکی از غذاهای بسیار ساده و البته خوشمزهای است که اصالت آن به شمال کشورمان برمیگردد. این غذا اغلب بدون برنج سرو میشود و از غذاهای مقرون به صرفهای است که با کمترین مواد اولیه موجود در خانه قابل طبخ است.
یک غذای پرطرفدار گیلانی که زمان زیادی از شما نمیگیرد و میتوانید آن را با انواع گوشت یا سبزیجاتی که متناسب با ذائقهتان است برای شام امشب تهیه و نوش جان کنید.
مراحل تهیه واویشکا
مراحل تهیه واویشکا با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:
ابتدا به سراغ آماده سازی سیب زمینیها روید. سیب زمینیها را به خوبی بشویید، پوست بگیرید و آنها را به ابعاد مکعبی شکل یکسانی برش زنید.حال سیب زمینیهای برش زده را مدت ۵-۱۰ دقیقه در کاسهای آب قرار دهید، سپس آنها را بشویید و درون آبکش بریزید، کمی زمان دهید تا آب اضافی آها گرفته شود.سپس درون تابه مناسبی کمی روغن ریخته و سیب زمینیهای نگینی شده را به تابه بیفزایید، حرارت را متوسط کنید و کمی زمان دهید تا سیب زمینیها طلایی رنگ و برشته شود. پس از سرخ شدن سیب زمینیها را از تابه خارج کنید و کنار گذارید و به سراغ مرحله بعد روید.گوجه فرنگیها را نیز به خوبی بشویید و با کمک رنده، میکسر یا خردکن آنها را به صورت پوره درآورید. توجه داشته باشید که تبدیل گوجه فرنگی به پوره در نهایت ظاهری بسیار جذاب و زیبا به غذای شما میدهد اما اگر تمایل به اجرای این مرحله ندارید میتوانید گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد کنید.
برای ادامه رسپی این غذای نونی ساده و راحت روی لینک طرز تهیه واویشکا با گوشت چرخ کرده کلیک کنید.
۲- نخود پلو
نخود پلو یکی از غذاهای راحت با نخود است که اصالت آن به کشور ترکیه و شهر استانبول برمیگردد. در زبان ترکی استانبولی به نخود پلو “نوهوتلو پیلاو” میگویند.
این غذای خوشمزه را معمولا با گوشت مرغ درست میکنند اما میتوان در تهیه آن از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کرد. پختن نخود پلو نیاز به مهارت خاصی ندارد و به سادگی با چند قلم مواد اولیه ساده نظیر گوشت چرخ کرده، نخود، برنج و… تهیه میشود.
مراحل تهیه نخود پلو
مراحل تهیه نخود پلو با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:
در مرحله اول باید برنج را پاک کنید و بشویید. سپس با مقداری نمک و آب در یک ظرف به مدت ۲ ساعت قرار دهید.در این مرحله پیاز را پوست بگیرید، بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. بعد از داغ شدن روغن پیاز خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا آب پیازها گرفته و طلایی رنگ شوند.بعد از اینکه رنگ پیازها طلایی شد، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و بوی ضحم آن از بین برود.سپس مقداری نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به مواد اضافه کنید و مواد را هم بزنید و با یکدیگر تفت دهید. تا عطر ادویهها به خوبی آزاد شود و تمامی قسمتهای گوشت با ادویهها طعمدار شود.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه نخود پلو کلیک کنید.
۳- ساندویچ ماکارونی
ساندویچ ماکارونی یکی از انواع ساندویچهایی است که در دهه ۵۰ بسیار مورد توجه و استقبال قرار گرفت. این ساندویچ پرطرفدار و خوشمزه ترکیبی از غذای بسیار محبوب یعنی ماکارونی و نان باگت است. امروزه با گذشت زمان و تنوع بسیار زیاد انواع نانها، این ساندویچ لذیذ را به روشهای مختلفی تهیه میکنند که ظاهری متفاوتتر و جذابتر دارد.
مراحل تهیه ساندویچ ماکارونی
مراحل تهیه ساندویچ ماکارونی به شرح زیر است:
ابتدا پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را با کمک چاقو به صورت نگینی خرد کنید. تابه مناسبی را روی حرارت گذارید و مقدارى روغن درون تابه بریزید. پیازهای نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را در این مرحله به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.سپس گوشت چرخ کرده را به محتوای درون تابه بیفزایید و همه مواد را ۳ تا ۴ دقیقه با هم تفت دهید تا بوی خامی گوشت گرفته شود و گوشت چرخ کرده بپزد.حال قارچها را با مقداری آب بشویید و آنها را با کمک چاقو خرد کنید. فلفل دلمه را به همین ترتیب بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. ترکیب فلفل دلمه خرد شده و قارچ را به محتوای درون تابه اضافه کنید. مواد را ۳ تا ۴ دقیقه با هم تفت دهید تا آب اضافی قارچ و فلفل دلمه گرفته شود.اکنون درون تابه دیگری کمی روغن بریزید. رب گوجه فرنگی را به روغن اضافه کنید. ۱ تا ۲ دقیقه رب را تفت دهید تا رنگ باز کند و بوی خامیاش گرفته شود. این کار در رنگ نهایی و طعم ماکارونی شما تاثیر بسیار زیادی دارد.اکنون باید رب گوجه فرنگی سرخ شده را به مایه گوشتی درون تابه اضافه کنید. همه مواد را در حد مخلوط شدن به هم زنید و درب تابه را ببندید. حرارت را کم کنید. ۵ تا ۸ دقیقه زمان دهید تا همه مواد با هم بپزند و طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
برای ادامه رسپی این غذای نوستالژی و خوشمزه روی لینک طرز تهیه ساندویچ ماکارونی کلیک کنید.
۴- کشک بادمجان
کشک بادمجان یکی از سادهترین و لذیذترین غذاهای نونی و حاضری است که در تهیه آن در شهرهای مختلف، تفاوتهایی هم وجود دارد. مثلا کشک بادمجان دامغانی، اصفهانی، تبریزی و رشتی تفاوتهایی دارند ولی اصولی کلی آنها مشترک است.
گردو و کشک در خوشمزه شدن کشک بادمجان تاثیر به سزایی دارند. شما میتوانید این غذای پرطرفدار را پس از پخت با مقداری نعنا داغ تزئین و سرو کنید.
مراحل تهیه کشک بادمجان
مراحل تهیه کشک بادمجان به شرح زیر است:
بادمجانها را پوست میکنیم، قاچ زده و آنها را سرخ میکنیم. در حد طلایی شدن کافیه! جوری که بوی عطر بادمجانها در بیاد.بعد از سرخ شدن، بهتره آنها را روی پدهای مخصوص جذب روغن بگذاریم تا روغن اضافیشان گرفته شود تا خطری متوجه سلامت ما نشود. این نکته را حتما رعایت کنید.سپس در قابلمهای که قصد طبخ غذا را در آن داریم مقداری روغن میریزیم و نعناع خشک را اضافه میکنیم. در حد چند ثانیه هم میزنیم تا بوی عطر نعناع بلند شود (دقت کنید این مرحله زیاد طول نکشد؛ چون نعناع بوی سوختگی میگیرد و طعم غذا هم خراب میشود)حال زردچوبه را اضافه میکنیم و چند ثانیه دیگر تفت میدهیم تا رنگ باز کند (یعنی تا زمانی که زردچوبه رنگ خودش را به مواد بدهد)سپس بادمجنها را به ترتیب در قابلمه میچینیم و روی آنها آب جوش میریزیم تا جایی که یک سانتیمتر آب روی سطح بادمجانها را بگیرد. سپس حرارتش روا کم میکنیم و زمان میدهیم تا آرام بپزد و آب بادمجانها کاملا تبخیر شود.
برای ادامه رسپی این غذای لذیذ و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه کشک بادمجان کلیک کنید.
۵- بورک ترکیهای با گوشت چرخ کرده
بورک یکی از غذاهای معروف و به شدت پرطرفدار در کشور ترکیه است که دستور تهیه آن به کشورهای دیگر هم رسیده است. بورک را میتوان به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا و حتی فینگرفود آماده کرد، به همین علت برای مهمانیها یک گزینه عالی و جذاب به حساب میآید.
داخل بورک را میتوان به دلخواه از مایه گوشتی، مرغ، انواع پنیر یا سبزیجات و… پر کرد. برای تهیه بورک از خمیر یوفکا یا فیلو استفاده میشود اما در این آموزش از خمیر خانگی برای تهیه بورک استفاده شده که بسیار ترد و خوشمزه است و نحوه پیچیدن آن ظاهر بسیار زیبایی به بورک میدهد.
مراحل تهیه بورک ترکیهای با گوشت چرخ کرده
مراحل تهیه بورک ترکیهای با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:
در مرحله اول برای تهیه خمیر، آرد قنادی را الک کنید و نمک را به آن اضافه و مخلوط کنید. سپس آب را کم کم اضافه و مخلوط کنید تا خمیر کم کم جمع شود و در نهایت خمیر نچسب و لطیفی به دست بیاید. آب را با احتیاط و به اندازه اضافه و مخلوط کنید تا خمیر شما شل نشود.بعد خمیر را روی سطح کار قرار دهید و کمی با دست ورز بدهید تا خمیر حالت یکدستی پیدا کند. سپس خمیر را چونه کرده، داخل نایلون فریزر قرار دهید و یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید. در این فاصله سراغ آماده سازی مواد میانی بورک روید.اکنون یک عدد پیاز را نگینی ریز خرد کنید و با ۳ قاشق روغن تفت بدهید تا سبک و طلایی شود. بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت باز شود و تغییر رنگ بدهد.سپس زعفران دم کرده را به ترکیب فوق اضافه کنید و گوشت را تفت بدهید تا کاملا بپزد. بعد نمک و فلفل سیاه یا هر ادویه دلخواه دیگری را اضافه کنید و تفت دهید. وقتی آب گوشت کشیده شد و به خوبی تفت خورد و پخته شد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.
به هم زدن محتویات ماهیتابه ادامه دهید تا رب گوجه به خوبی با سایر مواد مخلوط شود و حین تفت خوردن خامی آن گرفته شود. بعد حرارت را خاموش کنید و جعفری خرد شده را اضافه و مخلوط کنید.
برای ادامه رسپی این غذای اصیل و سنتی روی لینک طرز تهیه بورک ترکیهای با گوشت چرخ کرده کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی آدرینلیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده شام را در اختیارتان قرار دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان جای دهید و از طعم بینظیر آنها نهایت لذت را ببرید.
- برچسب ها: