با این 5 ترفند ناب، تیغه چرخ گوشت خانگی تان را مثل برق بتیزید!

  • توسط: admin


تیز کردن تیغ چرخ گوشت در خانه کار ساده‌ای است که می‌توانید با چند ابزار و روش به راحتی انجام دهید. در این مقاله از آدرینبلاگ با ما همراه باشید تا ۳ روش ساده و آسان خانگی و ۲ روش کلی برای تیز کردن تیغه چرخ گوشت به شما آموزش دهیم.

روش‌های تیز کردن تیغه چرخ گوشت در خانه

در ادامه به ۵ روش تیز کردن تیغه چرخ گوشت در خانه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

۱- استفاده از سنگ چخماق

برای تیز کردن تیغه چرخ گوشت با این روش به روغن و سنگ چخماق نیاز دارید.

ابتدا تیغه و شبکه چرخ گوشت را به طور کامل جدا کنید. برای این کار، دستورالعمل دفترچه راهنمای چرخ گوشت خود را دنبال کنید.سنگ چخماق را روی یک سطح صاف قرار دهید. کمی روغن روی سنگ چخماق بریزید.تیغه چرخ گوشت را با زاویه ۱۵ تا ۲۰ درجه روی سنگ چخماق نگه دارید.تیغه را به آرامی در امتداد طول سنگ چخماق به سمت جلو و عقب حرکت دهید.این کار را در هر دو طرف تیغه به طور مساوی انجام دهید تا تیز شود.پس از تیز شدن، تیغه و شبکه را با آب و صابون بشویید و کاملاً خشک کنید.

از فشار زیاد هنگام حرکت دادن تیغه روی سنگ چخماق خودداری کنید. اگر تیغه چرخ گوشت شما خیلی کند است، ممکن است نیاز به چند بار حرکت دادن آن روی سنگ چخماق داشته باشید.

از تیز کردن تیغه چرخ گوشت در صورت وجود ترک یا شکستگی خودداری کنید. هنگام کار با تیغ چرخ گوشت، مراقب باشید که خودتان را مجروح نکنید. اگر در تیز کردن تیغه چرخ گوشت با مشکل مواجه هستید، می‌توانید آن را به یک متخصص بسپارید.

۲- استفاده از سنباده

برای تیز کردن تیغه چرخ گوشت با این روش به آب، روغن و کاغذ سنباده با درجه‌های مختلف (از درشت به ریز) نیاز دارید.

در این روش نیز ابتدا باید تیغه و شبکه چرخ گوشت را به طور کامل جدا کنید.یک تکه کاغذ سنباده با درجه درشت را روی سطح صاف قرار دهید.کمی آب روی کاغذ سنباده بریزید.تیغه چرخ گوشت را با زاویه ۱۵ تا ۲۰ درجه روی کاغذ سنباده نگه دارید.تیغه را به آرامی در امتداد طول کاغذ سنباده به سمت جلو و عقب حرکت دهید.این کار را تا زمانی که تیغه تیز شود ادامه دهید.از کاغذ سنباده با درجه‌های ریزتر به ترتیب استفاده کنید تا لبه تیغه صاف و صیقلی شود.پس از تیز شدن، تیغه و شبکه را با آب و صابون بشویید و کاملاً خشک کنید.

از فشار زیاد هنگام حرکت دادن تیغه روی کاغذ سنباده خودداری کنید. اگر تیغه چرخ گوشت شما خیلی کند است، ممکن است نیاز به چند بار استفاده از کاغذ سنباده با درجه‌های مختلف داشته باشید.

بیشتر بخوانید: چاقو را چگونه تیز کنیم؟

۳- استفاده از لیوان

برای تیز کردن تیغه چرخ گوشت با این روش به یک لیوان شیشه‌ای، نمک و آب نیاز دارید.

ابتدا باید مقداری نمک داخل لیوان بریزید. کمی آب به نمک اضافه کنید تا خمیری شود.تیغه چرخ گوشت را با زاویه ۱۵ تا ۲۰ درجه داخل لیوان نگه دارید.تیغه را به آرامی در امتداد لبه لیوان به صورت چرخشی حرکت دهید. این کار را تا زمانی که تیغه تیز شود ادامه دهید.پس از تیز شدن، تیغه و شبکه را با آب و صابون بشویید و کاملاً خشک کنید.

از فشار زیاد هنگام حرکت دادن تیغه داخل لیوان خودداری کنید. اگر تیغه چرخ گوشت شما خیلی کند است، ممکن است نیاز به چند بار انجام این کار داشته باشید.

برای تیز کردن سریع و دقیق تیغ چرخ گوشت، دو راه حل اصلی وجود دارد:

روش‌های خانگی مانند استفاده از سنگ چخماق، سنباده یا لیوان شیشه‌ای می‌توانند تا حدی تیزی تیغه را برگردانند، اما دقت و ظرافت لازم برای تیز کردن دقیق و یکنواخت تیغه را ندارند. تیز کردن نادرست تیغه می‌تواند به لبه آن آسیب برساند، زاویه تیغه را تغییر دهد و در نهایت عملکرد چرخ گوشت را مختل کند.

۴- استفاده از دستگاه تیزکن چرخ گوشت

این دستگاه‌ها به طور خاص برای تیز کردن تیغه‌های چرخ گوشت طراحی شده‌اند و می‌توانند تیغه را به طور دقیق و یکنواخت تیز کنند. استفاده از این دستگاه‌ها آسان است و نیازی به مهارت خاصی ندارد. تیزکن‌های چرخ گوشت در دو نوع دستی و برقی موجود هستند که نوع برقی سریع‌تر و آسان‌تر است.

بیشتر بخوانید: راهکار طلایی برای رسوب زدایی کتری و سماور

۵- استفاده از خدمات تیزکاری تخصصی

اگر تمایل به استفاده از دستگاه تیزکن ندارید یا به تیغه چرخ گوشت خود اطمینان ندارید، می‌توانید از خدمات تیزکاری تخصصی استفاده کنید. در این روش، تیغه چرخ گوشت شما توسط یک متخصص با استفاده از ابزار و تجهیزات دقیق تیز می‌شود. تیزکاری تخصصی تیغه چرخ گوشت، تضمینی برای تیزی و عملکرد دقیق آن به شما می‌دهد.

چرا تیغ چرخ گوشت کند می‌شود؟

تیغه چرخ گوشت برای چرخ کردن گوشت طراحی شده است، نه برای برش استخوان، سبزیجات سفت یا مواد منجمد. استفاده از تیغه برای برش این مواد می‌تواند به لبه آن آسیب برساند و آن را کند، کند.

اگر تیغه و شبکه چرخ گوشت را بعد از استفاده به درستی تمیز و خشک نکنید، می‌تواند زنگ زده، لکه‌دار یا فرسوده شود و در نتیجه کند شود.

استفاده بیش از حد از دستگاه نیز جز یکی دیگر از موارد کند شدن تیغ است. اگر برای مدت طولانی و بدون وقفه از چرخ گوشت استفاده کنید، تیغه آن ممکن است گرم شود و لبه آن آسیب ببیند.

تیغه‌های چرخ گوشت از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شوند و برخی از آن‌ها کیفیت بهتری نسبت به بقیه دارند. اگر از تیغه‌ای با کیفیت پایین استفاده می‌کنید، ممکن است زودتر کند شود.

همانطور که در این مطلب از مجله سبک زندگی آدرینگفته شد تیز کردن تیغ چرخ گوشت، یک اقدام ضروری برای حفظ عملکرد صحیح و کارآمد آن است. با تیز کردن منظم تیغه، می‌توانید از چرخ کردن گوشت با کیفیت و بدون دردسر لذت ببرید و از طول عمر بیشتر چرخ گوشت خود نیز اطمینان حاصل کنید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید