با آمدن ترامپ، نتانیاهو می رود؟ / اصلیترین شعار ترامپ «تغییر» بود
دو حزب حاکم در آمریکا، «جمهوریخواه» و «دموکرات» با معرفی دو نامزد انتخاباتی، «ترامپ» و «هریس»، برای انتخاب رئیس جمهوری چهار سال آینده رأیگیری کردند. «ترامپ» قبل از اعلان رسمی نتیجه این انتخابات، در سخنرانی کوتاه خود را پیروز و رئیس جمهوری آمریکا برای چهار سال آینده خواند؛ در حالی که هنوز شمارش آراء ادامه داشت!
به گزارش تجارت نیوز،
«نتانیاهو» در پیام کوتاهی با عجله با خطاب «ترامپ عزیز» این پیروزی را به او تبریک گفت!
ساعتی بعد «مکرون» رئیس جمهوری فرانسه نیز به صورت مکتوب پیروزی ترامپ را تبریک گفت. ترامپ اکنون چهل و هفتمین رئیس جمهوری آمریکا خوانده میشود.
پیشبینی اغلب رسانهها در داخل آمریکا چنین است:
۱ـ در آستانه انتخابات پیشبینی اغلب رسانههای آمریکا شکست ترامپ و انتخاب «هریس» بود. رسانههای آمریکا با تأکید بر عملکرد ترامپ در دوره قبلی ریاست جمهوریاش، اگرچه با تردید پیروزی «هریس» از حزب دموکرات را گزارش میکردند. اکنون اما، «ترامپ» با فاصلهای اندک از آراء در پایان انتخابات پیروز شده است. در حالیکه افکار عمومی در جامعه آمریکا همچنان خاطره تلخ دوران ریاست جمهوری او را که منجر به هجوم طرفدارانش به کنگره آمریکا شد در نظر دارند. ترامپ با تأکید بر تجربهاش از دور قبلی ریاست جمهوری، برنامههای جدیدی معرفی کرده است و میخواهد دوران افول ریاست جمهوری «بایدن» و معاون اول او «هریس» را جبران کند.
شعار اصلی ترامپ، تصحیح مدیریت چهار سال دوران ریاست جمهوری بایدن و معاون اول او هریس است.
۲ـ ترامپ در دوره مبارزات انتخاباتی این شعار محوری را تکرار میکرد. رقیب او معاون اول بایدن، در حالی که نمیخواست دوران چهار ساله ریاست جمهوری بایدن را رد کند، چندان هم طرح و پیشنهاد جدیدی ارائه نکرد. گمان او و اغلب دمکراتها بر این بود که تجربه تلخ ترامپ بار دیگر در آمریکا تکرار نخواهد شد. ترامپ اما مدام جمله بایدن که دچار فراموشی مغزی است و برای مدیریت رئیس جمهوری آمریکا خسارتهای زیانباری فراهم آورده است را تکرار میکرد.
شعار ترامپ، ایجاد تحول در مدیریت اداره کشور و کاخ سفید بود.
۳ـ اصلیترین شعار ترامپ «تغییر» در مدیریت کلان در آمریکا بود که هم در سیاستها و برنامههای داخلی و به ویژه در سیاست خارجی باید اعمال شود. در برنامههای داخلی تحول در مدیریتهای کلان اقتصادی محوریت اصلی گفتارهایش در دوره انتخابات بود. در سیاست خارجی، «خاورمیانه» و شرایط جنگی در آن اصلیترین بحران کنونی خوانده شد. در شرایط کنونی که شهروندان اسرائیلی همچنین سیاستمداران مشهور آنها خواهان برکناری «نتانیاهو»اند، بازگشت ثبات حتی به صورت نسبی با ادامه ریاست دولت نتانیاهو امکانپذیر نیست.
در داخل اسرائیل همچنین در آمریکا و اروپا پیشبینی آینده نزدیک از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، پایان ریاست دولت «نتانیاهو» است؛ به ویژه که هم اکنون در داخل آمریکا همچنین در اسرائیل اعتراضها علیه «نتانیاهو» روز به روز گستردهتر میشود.
ترامپ نمیخواهد با شروع دوره جدید از ریاست جمهوریاش وارث ادامه جنگی در خاورمیانه باشد که برای آمریکا و اروپا بسیار هزینهساز است و آیندهای نامعلوم دارد. پیشبینی اغلب تحلیلگران غربی در اروپا و آمریکا و اروپا این است که پایان انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، پایان دولت نتانیاهو خواهد شد.
منبع :
اطلاعات
- برچسب ها: آمریکا اسرائیل دونالد ترامپ