امواج رگبار: طوفانی از انرژی در حال برخاستن به سوی ایران
امواج رگبار یک پدیده طبیعی هستند که در بسیاری از مناطق دنیا روی میدهند، اما در ایران نیز این امر هیجان انگیز به ویژه در فصل پاییز و زمستان زیاد است. ورود امواج رگبار به ایران باعث بارشهای فراوان و شدت بالای باران، تگرگ و برف میشود که در نهایت به پرآبی در رودخانهها، سیلاب و سیلنوا ختم میشود. این تغییرات آبوهوایی نه تنها برای زندگی حیوانات و گیاهان مهم است، بلکه برای کشاورزی و کشاورزان نیز دارای اهمیت بسیاری است. از سوی دیگر، امواج رگبار میتوانند به علت شدت بارشها، سیل و طوفانهای فراوان نیز به همراه داشته باشند که میتواند به خسارتهای جدی برای زیرساختها، مزارع و خانهها انجامد. از این رو، لازم است که منابع کشاورزی، زیرساختها و خانهها نسبت به این پدیدهها مقاومت داشته باشند تا خسارات ناشی از ورود امواج رگبار کمتر شود.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، کبری رفیعی، کارشناس سازمان هواشناسی، گفت: برای امروز در نوار غربی کشور بارشها به شکل رگبار ادامه خواهد داشت و در دامنهها و ارتفاعات البرز، شرق و شمال شرق کشور بارشها پراکنده خواهد بود و در مناطق مرکزی، جنوب و شرق کشور نیز بارشها به شکل خفیف رخ خواهد داد.
این کارشناس هواشناسی ادامه داد: این بارشها با شدت و ضعف تا روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ادامه خواهد داشت و در روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت سامانه بارشی جدید از غرب وارد کشور خواهد شد و نیمه غربی کشور را در بر خواهد گرفت.
وی همچنین خاطرنشان کرد: همچنین پیشبینی میشود فردا شنبه (۱۵ اردیبهشت) نیز آبهای دریای خزر مواج و متلاطم باشد.
رفیعی با اشاره به بارشهای شدید و صدور هشدار نارنجی هواشناسی نیز گفت: در پی تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور از روز شنبه (۱۵ اردیبهشت) تا روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت)، هشدار نارنجی هواشناسی صادر شده که رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، گردوخاک و بارش تگرگ در نقاط مستعد از جمله مخاطرات تشدید فعالیت این سامانه بارشی خواهد بود.
- برچسب ها: سازمان هواشناسی سامانه بارشی