اقدام سختگیرانه علیه کشاورزان آتش‌افروز؛ وقتی زمین‌های سبز به خاکستر تبدیل می‌شوند!

  • توسط: admin


به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، یوسف حسنی امروز، ۱۹ خردادماه نسبت به آتش زدن کاه وکلش بقایای محصولات کشاورزی توسط کشاورزان هشدار داد و گفت: با افرادی که مبادرت به ایجاد آتش‌سوزی در بقایای مزارع کنند، برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: نابودی موجودات مفید خاک، افزایش مصرف کودهای شیمیایی و کاهش بازدهی زمین، فرسایش خاک در بلند مدت، کاهش رطوبت خاک و افزایش مصرف آب در طول دوره رشد، آلودگی محیط زیست و بروز بیماری‌های تنفسی به خصوص برای کودکان و سالمندان و سفت شدن لایه‌های خاک و کاهش نفوذ پذیری آن از مهم‌ترین عوارض جبران‌ناپذیر سوزاندن کاه و کلش در مزارع است.

به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مرودشت، در شرایط بهینه، خاک از ۴۵ تا۵۰ درصد ماده معدنی، ۲۵درصد هوا، ۲۵درصد آب و تا ۳ درصد ماده آلی تشکیل می‌شود و همین مقدار ماده آلی نقش بسیار مهمی در روابط آب، خاک و گیاه دارد و وجود کاه و کلش در خاک به مرور زمان سبب می‌شود که ماده آلی به خاک کامل تبدیل و سپس تحویل گیاه داده شود.

امام جمعه مرودشت نیز، آتش زدن کاه وکلش بقایای محصولات را بلای جان مزارع کشاورزان و آلودگی هوا دانست و اظهار کرد: برخی از کشاورزان منطقه بر خلاف اطلاع‌رسانی گسترده دستگاه‌های مربوطه از جمله جهاد کشاورزی و محیط زیست، اقدام به آتش زدن بقایای گیاهی نظیر گندم، جو و کلزا می‌کنند که با این کار به کشاورزی و محیط زیست منطقه خسارت وارد می شود.

حجت‌الاسلام مصطفی خاوری ادامه داد: این اقدام کشاورزان نه تنها موجب کاهش شدید سطح حاصل‌خیزی خاک، کاهش منابع مواد آلی خاک، تشدید روند فرسایش خاک زراعی، افزایش شدت فقر مواد و عناصرغذایی خاک و از بین رفتن میکروارگانیسم‌های مفید خاک می‌شود، بلکه اثرات مخرب این عمل بر سلامت محیط زیست و افزایش سطح آلودگی هوا اثر مستقیم دارد.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید