اسفناج را در گلدان پرورش دهید: راهنمای کامل برای مبتدیان!
بسیاری از افراد به کاشت و پرورش میوه و سبزیجات مختلف در خانه علاقهمند هستند. از کاشت گردو و پسته گرفته تا کاشت رزماری و زیتون همه را در یک گلدان و در خانه میتوانید انجام دهید. اسفناج هم یکی از سبزیهایی است که به دلیل رشد سریع طرفداران زیادی پیدا کرده است. در این مقاله از مجله اکالا، روش کاشت اسفناج در گلدان را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
روش کاشت اسفناج در گلدان
رشد گیاه اسفناج بسیار سریع است و در عرض یک ماه آماده برداشت میشود. بهتر است اسفناج را در بهار یا پاییز که هوای نسبتا سردی دارند بکارید. برای کاشت این گیاه در گلدان طبق مراحل زیر عمل کنید.
مرحله اول: بذر را بخیسانید
بذر اسفناج را باید از فروشگاههای گل و گیاه تهیه کنید و از تازه بودن آن مطمئن باشید. بذر قدیمی گیاه خوبی به شما نمیدهد. این بذر بافت سفتی دارد به همین دلیل بهتر است برای اینکه سریعتر به نتیجه برسید، آنها را برای ساعت بخیسانید.
بیشتر بخوانید: روش کاشت پیاز جوانه زده در خانه
مرحله دوم: گلدان مناسب انتخاب کنید
اسفناج برخلاف برگهای کوچکی که دارد، ریشههای بسیار بلند دارد. بنابراین باید در انتخاب گلدان دقت کنید تا محدودیت فضا از رشد آن جلوگیری نکند. اگر قرار است بذرهای زیادی بکارید، حتما باید گلدان بزرگی تهیه کنید که باعث ازدحام بیش از حد ریشهها و تراکم برگها نشود. گلدانی که انتخاب میکنید باید عمقی به اندازه ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر داشته باشد.
مرحله سوم: خاک مناسب انتخاب کنید
برای کاشت اسفناج باید خاک مرغوب و سرشار از مواد آلی تهیه کنید. بافت خاک باید شکننده و لومی باشد. خاکی که زهکشی گلدان را مسدود کند، مناسب این کار نیست. همچنین زهکشی گلدان باید مناسب باشد تا رطوبت بیش از اندازه را در خاک نگه ندارد. PH مناسب برای خاک اسفناج زیر ۷ و بین ۶ و نیم تا ۷ است.
مرحله چهارم: بذرها را بکارید
بعد از انتخاب گلدان و خاک مناسب، نوبت به کاشت بذرها میرسد. قبل از اینکه کاشتن را شروع کنید، خاک را به میزان کافی آبیاری کنید. سپس با استفاده از یک سیخ چوبی یا چوب، حفرههای کوچکی روی سطح خاک ایجاد کنید. برای کاشت بذر اسفناج باید حفرهای یک سانتیمتری درست کنید تا بذرها برای جوانهزنی با دشواری روبهرو نشوند. همچنین بذرها را در فاصله ۸ تا ۱۰ سانتیمتر از یکدیگر بکارید تا فضای کافی برای رشد داشته باشند. بعد از اینکه هر بذر را در حفره مناسب قرار دادید، روی آن را با خاک بپوشانید و آبیاری کنید.
بیشتر بخوانید: از بذر تا برداشت؛ کاشت کلم بروکلی در گلدان
مرحله پنجم: به گلدان کود دهید
معمولا بعد از گذشت ۵ تا ۱۴ روز بسته به نوع بذر، جوانهزنی شروع میشود. استفاده از کود در مواقع ضروری توصیه میشود اما اگر PH خاک مناسب نباشد، استفاده از کود باعث شکوفا شدن اسفناجها میشود. برای کوددهی بهتر است هر دو یا سه هفته یک بار انجام شود. همچنین اگر شاهد رشد علفهای هرز در گلدان بودید، میتوانید از مالچ برای از بین بردن آنها استفاده کنید.
مرحله ششم: اسفناج را برداشت کنید
اسفناج معمولا بین ۳۷ تا ۵۰ روز بعد از جوانهزنی آماده برداشت است. زمان مناسب برداشت وقتی است که گیاه حداقل ۵ تا ۶ برگ سالم با طول ۷ تا ۱۰ سانتیمتر داشته باشد. برای این کار ابتدا برگهای بیرونی را جدا کنید و اجازه دهید برگهای داخلی جدید به رشد خود ادامه دهند. همچنین میتوانید کل گیاه را به کمک چاقو یا قیچی از پایه جدا کنید، نگران نباشید گیاه دوباره جوانه خواهد زد.
نکات تکمیلی برای کاشت اسفناج در گلدان:
میتوانید برای کاشت بذر، در هر حفره ۲ تا ۳ بذر قرار دهید.بهترین دما برای پرورش اسفناج ۳۵ تا ۷۵ است و روزهای کوتاه زمان بهتری برای رشد آنها است.گیاه اسفناج تحمل سرمای زیاد را دارد.نور این گیاه باید به اندازه کافی باشد، اما چون این گیاه معمولا در روزهای سرد کاشته میشود، آنها را در جایی قرار دهید که بیشترین اندازه ممکن نور به آنها برسد.در مناطق شمالی میتوانید ۲ بار در سال در اوایل بهار و اوایل پاییز اسفناج بکارید.در منطقه جنوبی به دلیل گرم بودن هوا، این گیاه حتما باید در زمستان کاشته شود.بهتر است برداشت را قبل از شروع گلدهی شروع کنید زیرا طعم اسفناج قبل از گلدهی بهتر است.بعد از برداشت برگهای اسفناج، آنها را سریعا به یخچال منتقل کنید تا پژمرده نشوند.میتوانید این گیاه را آشپزخانه یا بالکن پرورش دهید.گیاه اسفناج آب فراوانی نیاز دارد، اما دقت کنید که خاک غرقاب نشود.بهترین دما برای جوانهزنی اسفناج بین ۱۰ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است.
در این مقاله از مجله اکالا، روش کاشت اسفناج در گلدان را همراه با نکات تکمیلی به شما آموزش دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این گیاه خوشمزه و پرخاصیت را در روزهای پاییزی که بهترین زمان برای پرورش است، بکارید و از نتیجه کار لذت ببرید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.
- برچسب ها: