استفاده از منابع طبیعی غزه به عنوان محرک اقتصادی: زمینه سازی برای توسعه صنایع نفت و گاز
سرقت نفت و گاز از یک منطقه بسیار جدی و خطرناک است که عواقب جبران ناپذیری برای زندگی مردم و اقتصاد کشورها دارد. زمینههایی که سبب انجام این اعمال خلاف قانون میشود میتواند شامل فساد در حکومت، تضعیف نظام امنیتی، تقسیمات قومی، تشدید تنشهای سیاسی و اقتصادی و همچنین توافقات ناعادلانه بین کشورها باشد. افراد و گروههایی که به اینگونه فعالیتها مشغول هستند بیتردید برای تحقق اهداف خود از ابزارهای تخریبی و خشن استفاده میکنند و هیچگونه ارزش برای حفظ صلح و استقرار عدالت در نظر نمیگیرند. بنابراین، برای پیشگیری و مقابله با این نوع جرائم بینالمللی، اهمیت ویژهای دارد که جوامع جهانی توسعه و افزایش همکاریهای بینالمللی را در زمینه مبارزه با سرقت نفت و گاز تقویت کنند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، درحالیکه نزدیک به 7 ماه از جنگ اسرائیل با گروههای مقاومت در نوار غزه میگذرد و همه نگاهها به موضوعات حیاتی و استراتژیک از جمله، پایان جنگ، وضعیت اداره غزه پس از جنگ، ویرانی گسترده غزه و روند بازسازی و نیاز شدید اهالی غزه به کمکهای بشردوستانه و غذا دوخته شده، وبسایت عرب نیوز از طمعورزی رژیم صهیونیستی نسبت به منابع گازی موجود در سواحل غزه خبر داده است.
در همین راستا این وبسایت اعلام کرده تل آویو تا کنون، 12 مجوز برای اکتشاف گاز در سواحل غزه به شش شرکت داخلی و خارجی اعطا کرده است. از جمله شرکتهای دریافت کننده مجوز برای اکتشاف گاز در غزه میتوان به شرکت انرژی ایتالیایی انی، بریتیش پترولیوم انگلیس، دانا پترولیوم و یک شرکت تابعه شرکت ملی نفت کره جنوبی – و شرکت اسرائیلی ریشیو پترولیوم اشاره کرد.
ماجرا از جایی آغاز شد که در اواخر ماه اکتبر 2023 (نیمه اول آبان 1402) یعنی تنها سه هفته پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی و یورش رژیم صهیونیستی به نوار غزه، وزارت انرژی رژیم صهیونیستی از اعطای امتیازات جدیدی برای عملیات اکتشافی به برخی شرکتها خبر داد که طبق قوانین بین المللی در محدود مرزهای دریایی فلسطین در اطراف نوار غزه قرار داشتند.
مناطقی که تا کنون کابینه اسرائیل درباره آنها اقدام به اعطای مجوز اکتشاف به شرکتهای گازی کرده عبارتند از منطقه موسوم به G، در مجاورت سواحل غزه، که 62 درصد آن در داخل مرزهای دریایی فلسطین قرار دارد، و منطقه H و E، که به ترتیب 73 درصد و پنج درصد آن در داخل مرزهای دریایی فلسطین قرار دارند. البته باید تأکید کرد که این منطقهبندی طبق توافقات بین المللی اسلوی 1 و 2 و مادرید انجام شده و در حقیقت سایر میدان های گازی که رژیم صهیونیستی اقدام به بهره برداری از آن می کند نیز متعلق به فلسطینیان است.
میریام اعظم، مشاور بینالمللی در مرکز حقوقی عدالت در این بار می گوید: «این واقعیت که اسرائیل با اعطای این مجوزها به کار خود ادامه میدهد، نشان دهنده بیتوجهی کامل به قوانین بینالمللی است.»
رژیم صهیونیستی هیچ حقی برای صدور مجوز در سواحل فلسطینی ندارد و این حق صرفاً در اختیار ملت فلسطین است. اما اشغالگران که پس از حمله زمینی به غزه در بسیاری از مناطق غزه حضور نظامی دارند، اهالی غزه را از دسترسی به منابع خود محروم کرده اند. رژیم صهیونیستی حتی توافقات مندرج در توافق سازشکارانه اسلو که منطقهای به وسعت 20 مایل دریایی برای غزه درنظر گرفته را نیز زیر پا گذاشته است.
- برچسب ها: عملیات طوفان الاقصی غزه فلسطین