آیا نامزدهای انتخاباتی موافق افشای منابع مالی کمپین‌های تبلیغاتی خود به عموم هستند؟

  • توسط: admin


به گزارش تجارت‌نیوز، شبکه تشکل‌های فسادستیز ایران به مناسبت انتخابات ریاست‌جمهوری بیانیه ای صادر کردند.

متن کامل این بیانیه بدین شرح است:

به نام خداوند جان و خرد

انتخابات هشتم تیرماه فرصت دیگری در اختیار مردم گذاشته‌ است تا خواسته‌ها و انتظارات خود را از صاحبان منصب و مقام با صدایی رسا بیان کنند، همانگونه که در فرصت‌های گذشته نیز چنین کرده‌اند.

امروزه ایران عزیز ما درگیر مشکلات اقتصادی و نابسامانی‌های متعددی است و پیروزی بر اینها عزمی مردانه و همتی والا متکی بر خردوزی ایران‌ دوستانه لازم دارد. فساد رو به‌ گسترش در سایه کم‌توجهی مسؤولان، در طول دهه‌های گذشته مبدل به هیولایی قدرتمند شده، هرچند فقط یکی از این مشکلات متعدد است، اما بی‌تردید مهار آن را باید یکی از اولین گام‌های ضروری برای اصلاح امور و بازگرداندن قطار اقتصاد کشور به ریل پیشرفت و بهروزی دانست.

در سال‌های اخیر دولتمردان و سیاستمداران همواره سخنان پرشوری در لزوم مبارزه با فساد بر زبان آورده‌اند، اما در عمل فساد حتی یک روز از رشد و پیشروی باز نایستاده‌است. علت این ناکامی را در دو سرفصل مهم «قائل نبودن اولویت بالا به فسادستیزی» و «ناباوری به علم مبارزه با فساد» می‌توان خلاصه کرد.

تشکل‌های فسادستیز کشور به‌ عنوان نهادهای مردمی و به نمایندگی از مردم شریف ایران انتظار دارند دولت چهاردهم ضمن اولویت دادن به فسادستیزی، به جای انتخاب شیوه مرسوم و رایج گفتار درمانی، به علم مبارزه با فساد روی بیاورد و با استفاده از دانش و تجربه اهل فن مسیر مناسبی برای این مبارزه بزرگ ملی انتخاب کند.

در همین راستا به نظر می رسد با هدف رسیدن به شفافیت بیشتر و کمک به فرایند انتخاب اصلح لازم است نامزدهای محترم موضع خود را در مورد فسادستیزی به صریح‌ترین بیان اعلام کنند و از جمله به پرسش‌های زیر پاسخ روشن بدهند:

۱ – آیا حاضرند با شفافیت هرچه تمام‌تر اطلاعات مربوط به نحوه تأمین هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی خود را در اختیار مردم بگذارند؟

۲ – آیا حاضرند تصویری روشن از وضعیت درآمدی و سطح زندگی خود و منسوبانشان ارائه کنند و تکلیف کلیه دارایی‌های خود را با پاسخ دادن به سؤال کلیدی «از کجا آورده‌ای؟» روشن کنند؟

۳ – آیا حاضرند اعضای دولت و مشاوران خود را وادار به شفافیت بیشتر در مورد دارایی‌هایشان بکنند؟

۴ – آیا حاضرند مبارزه برای مهار فساد را حداقل به عنوان یکی از سه دغدغه اصلی خود بپذیرند، یا همچون مسؤولان گذشته به موضوعات و مباحثی خواهندپرداخت که بسیار کم‌اهمیت‌تر از فساد است؟

۵ – برای مبارزه با فساد و مهار آن چه برنامه‌ای دارند و چگونه این مبارزه را آغاز خواهندکرد؟

۶ – آیا به نقش رسانه‌ها و نهادهای مردمی در میدان فسادستیزی باور دارند، یا همچون برخی صاحب‌منصبان گذشته مردم را محرم نخواهنددانست و حتی اگر با فساد مبارزه کنند، تلاش خواهندکرد این مبارزه پشت درهای بسته و بدون همراهی مردم که منجر به افزایش اطلاعات آنان می‌شود، ادامه یابد؟

۷ – آیا از فسادستیزان حمایت کرده و فداکاری بی‌شائبه آنان را خواهندستود یا برایش پرونده تشکیل داده، و تنبیه‌شان خواهندکرد؟

سؤالات متعدد دیگری را هم می‌توان مطرح کرد که همه آن‌ها مبحث محوری ضرورت و اولویت مبارزه با فساد را دنبال می‌کنند. اما فعلا به همین تعداد بسنده می‌شود.

تشکل‌های فسادستیز کشور با اتکا به تجربیات جهانی و تجربه سالیان گذشته خود با طرح این پرسش‌ها از کلیه رسانه‌ها و تشکل‌های مردمی دعوت می‌کنند پاسخ روشن و صریح این‌گونه پرسش‌ها را از نامزدهای محترم بخواهند. همچنین این تشکل‌ها از نامزدهای محترم یا نمایندگان مطلع آنان برای شرکت در نشست‌های پرسش و پاسخ دوستانه دعوت به عمل می‌آورند. بدیهی است در صورت اعلام آمادگی از جانب هرکدام از نامزدها مقدمات برگزاری نشست فراهم خواهد شد.

و آخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمین

شبکه تشکل‌های فسادستیز ایران

۲۳ خرداد ۱۴۰۳

منبع :

جماران

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید