آیا تلاش‌های شل برای مبارزه با تغییرات اقلیمی کافی است؟ نگاهی به عملکرد این کمپانی نفتی در مسیر پایداری انرژی

  • توسط: admin


به گزارش تجارت‌نیوز، مدیریت سرمایه‌گذاری بانک نورگس نروژ(NBIM) یکی از بزرگترین سرمایه‌گذاران شل است و 1.6 تریلیون دلار را به نمایندگی از مردم نروژ مدیریت می‌کند.

NBIM از شل خواسته است تا اهداف موقت و نهایی انتشار گازهای گلخانه ای خود را تعیین کند.

به نقل از گاردین، هیئت مدیره شل روز سه شنبه اول خرداد با یک تصمیم سهامدار با حمایت 27 نفر از سرمایه‌گذاران (که 2.5 درصد از سهام آن را در اختیار دارند) مواجه خواهد شد که از شرکت خواسته می‌شود تا برنامه‌های تجاری خود را با توافقنامه آب‌وهوای پاریس هماهنگ کند.

این فشار، که توسط گروه کمپین هلندی Follow This هماهنگ شده است، بزرگترین شورش آب‌وهوایی است که علیه مدیران شل از نظر اندازه بودجه درگیر شده است.

NBIM که درآمد حاصل از ذخایر سوخت فسیلی خود نروژ را سرمایه‌گذاری می‌کند و 3 درصد از سهام شل را در اختیار دارد، از این کمپین حمایت نمی‌کند اما از این شرکت خواسته است تا افشای کاملی را برای کاهش ابهامات در مورد برنامه آب‌وهوایی خود ارائه دهد.

شل در اوایل سال جاری پس از اینکه مدیر اجرایی جدید آن هدف کلیدی آب‌وهوایی را در حالی که آماده توسعه تجارت گاز طبیعی مایع خود تا دهه 2030 بود، کاهش داد. این اقدام شرکت شل خشم گروه‌های محیط‌زیستی را برانگیخت.

NBIM  می‌گوید: «استراتژی شل متحول شده است، اما همچنان ابهامات زیادی در مورد برنامه‌های آب‌وهوایی این شرکت وجود دارد. این صندوق از شل خواسته است تا افشای کاملی برای کاهش این ابهامات ارائه دهد.»

شل اعلام کرده است که ممکن است سرعت اصلاحات کربن خود را در این دهه کاهش دهد. این شرکت قصد دارد شدت انتشار انرژی که به فروش می‌رساند تا پایان دهه 15 تا 20 درصد کاهش دهد. شل همچنین هدف انتشار را برای تجارت گاز خود تعیین نکرده است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2040 تا 50 درصد رشد کند.

NBIM در ادامه گفت: «انتظارات ما به دنبال اهداف موقت و صفر خالص است. ما شل را تشویق کرده‌ایم تا استراتژی‌های بیشتری را افشا کند که می‌تواند عدم اطمینان در مورد مسیر شرکت در اواسط دهه 2030 را کاهش دهد.»

مارک فان، بنیانگذار Follow This، می‌گوید: «تصمیم NBIM برای رای دادن به قطعنامه آب‌وهوای کمپین اعتبار آب و هوای آن را زیر سوال می برد و می تواند اهداف آب‌وهوایی شل را به تاخیر بیندازد.»

این موضوع بحث و جدل زیادی را برانگیخته است. برخی از فعالان می‌گویند شل به اندازه کافی اقدامی برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی انجام نمی‌دهد. NBIM خواستار شفافیت بیشتر از شل در مورد برنامه‌های آب‌وهوایی خود است و Follow This خواستار اقدام فوری‌تر است.

در نهایت، این شل است که باید تصمیم بگیرد که آیا اقدامات بیشتری برای مقابله با تغییرات آب و هوایی انجام می‌دهد یا خیر. NBIM و سایر سرمایه‌گذاران فشار خود را بر شرکت حفظ خواهند کرد، اما این شل است که باید در مورد آینده خود تصمیم بگیرد.

اخبار حوزه محیط‌زیست و تغییرات اقلیمی را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید