آیا آبی که بیش از یک بار می‌جوشد به سلامتی آسیب می‌زند؟ زمینه‌ای ممکن است برای تحقیق!

  • توسط: admin


احتمالا شما هم شنیده‌اید که جوشاندن مجدد آب برای سلامت مضر است و می‌تواند مشکلاتی جدی برای بدن ایجاد کند. اما آیا این موضوع حقیقت دارد یا شایعه‌ای بیش نیست؟

در این مقاله از آدرینبلاگ به شما می‌گوییم که آب دو بار جوشانده شده برای سلامتی مضر است یا خیر.

آیا جوشاندن مجدد آب مضر است؟

جوشاندن آب راهی برای حذف ناخالصی‌ها و از بین بردن مواد مضر موجود در آب است. اما بسیار شنیده می‌شود که جوشاندن مجدد آب برای سلامتی مضر است.

در گذشته باور بر این بود که جوشاندن مجدد آب موجب ایجاد آب سنگین، نمک معدنی غلیظ و ماده‌های سمی از جنس کلر می‌شود و از همین رو نباید مصرف شود. اما این موضوع تا چه اندازه صحت دارد؟

به طور کلی برای ضدعفونی آب شهر از کلر استفاده می‌شود و این آب حاوی مقداری نمک کلسیم و منیزیم است. جوشاندن آب موجب می‌شود تا این مواد به صورت رسوب در دیواره کتری جمع شوند که البته مشکل خاصی برای سلامت ایجاد نمی‌کنند.

جوشاندن آب در مرحله اول موجب از بین رفتن میکروب‌های موجود در آب می‌شود، اما زمانی که این آب را برای دو بار یا بیشتر می‌جوشانید یا آن را برای مدت زمان طولانی روی حرارت قرار می‌دهید، غلظت مواد سمی به خصوص آرسنیک، نیترات و نیتریت در آب زیاد می‌شود و این مواد خطر ابتلا به سرطان را در دراز مدت افزایش می‌دهند.

نکته جالبی که در مورد جوشاندن مکرر آب وجود دارد این است که بعد از ۲ بار جوشاندن آب، مقدار اکسیژن موجود در آن کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه گوارایی آن کم می‌شود. به علاوه این کار موجب از بین رفتن مواد معدنی مفید مثل کلسیم و منیزیم در آب می‌شود.

بیشتر بخوانید: مصرف نرمال چای سبز چقدر است؟

چند نکته در رابطه با جوشاندن آب

در ادامه به چند نکته طلایی در رابطه با جوشاندن آب اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

جوشاندن آب برای چند بار خطر جدی برای سلامت ایجاد نمی‌کند، اما بهتر است برای حفظ مواد معدنی موجود در آب آن را برای یک بار بجوشانید، سپس اجازه دهید آب در کتری خنک شود.مدت زمان جوش آمدن آب بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه است و از همین رو بهتر است بیشتر از نیم ساعت آب را روی حرارت قرار ندهید.آب جوشیده را به آرامی در یک ظرف یا پارچ درب دار بریزید. مراقب باشید تا املاح و جرم‌های کف کتری وارد ظرف نشوند و در صورتی که روی سطح آب جرم و مواد چرب مشاهده کردید، حتما آن‌ها را با قاشق بردارید.به خاطر داشته باشید که برای بهبود کیفیت آب بهتر است که کتری را به خوبی بشویید و بعد آب را بجوشانید و از نوشیدن این آب گوارا لذت ببرید.برای بهبود کیفیت آب مصرفی هیچگاه به آب جوشیده شده دوباره آب اضافه نکنید و حتما آن را به طور کامل تخلیه کنید و سپس دوباره کتری را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید.

به خاطر داشته باشید که کیفیت آبی که برای یک بار جوشانده شده بیشتر است، از همین رو بهتر است آب را برای یک بار بجوشاندن و تا حد امکان از جوشاندن مکرر آن بپرهیزید.

امیدواریم که این مطلب از مجله دانستنی آدرینبرای شما مفید بوده باشد و از جوشیدن مجدد آب دوری کنید تا سلامتی شما به خطر نیفتد. 

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید